Welcome to the 2020 NFL Season

Kezdődik! Kezdődik?

Hétfőn hajnalban a Steelers is megkezdi a 2020-as szereplést az NFL idei furcsa, nekünk nézőknek idehaza is furcsa, szezonjában.

Mire ezeket a sorokat megírom az idény első kirúgásán már túl vagyunk. A bajnok teljes magabiztossággal verte a Texans csapatát. Ugyanazzal a lendülettel, ugyanazzal a kreatív jó játékkal amivel tavaly "taroltak". 

Azért nézzük azt ami minket Steelers szurkolókat jobban, sokkal jobban, izgat. 

Ben egészséges, legalábbis minden nyilatkozat és videó szerint. A könyöke jobb mint az elmúlt pár szezonban bármikor. Egy egészséges Ben, azzala tudással ami a fejében van erről a játékról és ami a karjában, minden ellenfél számára nagyon komoly kihívás. Kor ide vagy oda. 

Igen fontos lesz tehát, hogy a kissé átalakult fal mennyire lesz képes megvédeni az irányítót. Azt hiszem kijelenthetjük, hogy Foster nyugdíjazásával egy igazi klasszis Guard hagyta el a csapatot. 10 éven keresztül szinte kirobbanthatatlan volt a falból Pouncey mellöl. Meglátjuk a helyére érkező Feiler az RT posztról tud-e olyan szintű segítséget nyújtani a futás és a passz blokkolásban amivel a fal stabil marad. 

A támadó fegyverzet mit sem változott, sőt a véleményem szerint erősödött az offseasonban, ahogyan Tamás remekül leírta itt.

A védelmünk tavaly a liga egyik legjobb, leg komplexebb egysége volt ismét. TJ Watt megmutatta, hogy a Watt név nem véletlen talán. Dupree pedig előadta azt a produkciót amit a második éve óta vártunk tőle. Nilván kellett hozzá TJ kiváló játéka, mert így rá kicsit kevesebb figyelem maradt. A szezon közben érkező Fitzpatrick, na nem a szakállas félisten, hanem Minkah egy olyan stabilitást adott a hátsó alakzatnak amire régen vártunk. Hadennel ketten a rutinjukkal és tudásukkal szépen terelgetik hátul a szálakat. 

Legutóbb 2017 augusztus 11-én találkozott a két csapat, igen az egy előszezon meccs volt. Mivel előtte 2016-ban volt randevú a teljesen kicsrélődött keret miatt azt én már nem is citálnám. 

A Nagy Alma csapatában a karmesteri pálca a fiatal, másodéves, Daniel Jones kezében van. A tavalyi nem volt egy kiugró év a számára. 38 benyelt sack, 12 INT és 18 fumble. Mindezt 13 meccsen, amiből 12-n volt kezdő. Jócskán újonc év volt tehát. Nagy kérdés ebben a fura off seasonban tudtak-e bármit javítani rajta? Az előszezon elmaradt ugyebár, így semmi infó. A taámadófal, ha olyan maradt New Yorkban mint tavaly volt akkor nem Óriások lesznek, hanem földbe döngölt törpék. 

A Steelresnek, Bennek és Tomlinnak is a prime time meccsek általában jól sikerülnek. A szezonnyitók felemásak. 

Ennek ellenére és győzelmet várnék, ha nem is simát, mert a Giants nem tartozik a szakértők szerint az élcsapatok közé és tudjuk ez mit jelent....

Vért, verejtéket és könnyeket. 

Top