When The Saints Go Marching In?

Reméljük, hogy ez a mennybe menetel 24-ig elhúzódik a Szenteknek.

Az biztos, hogy egy iszonyat nehéz összecsapás vár ismét a Steelers csapatára. De tudjuk ez a december és az NFL, itt könnyű mérkőzés már nincs.

A vendéglátóink jelenleg az NFC egyik élcsapata és ha a teljes ligát nézzük akkor is a top5-ben mindenképpen ott vannak. Drew Brees pedig a szezonban a legjobb idejét időzően dirigálta az egységet. Igen múlt idő. Az elmúlt hetekben mintha a hideg beköszöntével az olaj nem a megfelelő kenést adná a fogaskerekek közt, elkezdett akadozni a támadó gépezet. Jó jó, nem arról van szó, hogy teljesen impotens játékkal állnának elő az elmúlt 1-2 hétben, de mindenképpen láthatóak megtorpanásra utaló jelek.

Közeledik a karácsony, mindenki a bejgli és a fenyő illattal van átjárva, nem untatnék senki a statokkal, hogy melyik egység pontosan meccsenként hány yardot tesz meg átlagban, vagy hány sack-et enged és ad. Azt hiszen nem ez lesz a döntő. A találkozó egy olyan hangulatban kerül megrendezésre, mindkét fél részéről, ami egyértelműen az eddig történteket felülírja. A Steelersenek győznie kell, ha a PO helyek bármelyikét szeretné ebben a szezonban. A Saintsnek is dicsőséggel kell elhagyni a játékteret, mert az NFC-ben olyan erősorrend és minőség von, hogy a hazai pálya előnye a rájátszást tekintve jelenthet egy továbbjutást vagy egy kiesést. Gondoljunk csak bele, hogy extrém esetben egy nyerő szériában lévő Bears-hez kellene látogatniuk. Na ezt biztosan nem szeretnék (lehet a tiebrakerek miatt ez nem lehetséges, de az biztos, hogy az első vagy a 2. kiemelés még nem lefutott az NFC-ben).

A Ravens ráadásul nagyon szorongatja a gatyánkban lévőt (bár az írás kikerülésekor, lehet egy csepp levegőhöz jutunk, ugyanis éjjel a Ravens vereséget szenved a Chargerstől).

Igazi ínyenc mérkőzés lesz tehát a New Orleans-i dome-ban, ahol a négy elit fal, (igen mind a D és mind az O mindkét oldalon a liga legjobbjai) fog egymásnak feszülni és próbálja a maga javára dönteni a párharcokat.

Lássuk tehát kik azok akik egyértelműen nem lehetnek ott a pályán a csapatukat segítve.

A Steelers oldaláról:

James Conner RB Ankle Did Not Participate In Practice Out
John Smith-Schuster WR Groin Did Not Participate In Practice Questionable
Jermon Bushrod G Hamstring Did Not Participate In Practice Out

JuJu egyértelműen kijelentette, hogy mivel a csapatnak szüksége van rá, játszani fog. A Tweetjén ezt írta :
 “Of course I’m playing Sunday!!!”

Bushrod a 11-ik hét óta kezdő volt a Saints falában a G poszton, most azonban nem tudja vállalni a játékot. Az szezon elején nem játszott folyamatosan, de az utolsó meccsekre egyértelműen első számú lett. Ez lehet egy pici esély, hogy Kamara vagy Ingram futásait nem olyan minőségben segíti majd a hazaiak fala.

Tehát meccsre fel vasárnap éjszaka, hétfőn talán már senki, vagy csak kevesen mennek dolgozni, a szenteste meg kissé álmosan is vállalható kihívás. Így arra bíztatok mindenkit, hogy akár a Sport Tv közvetítése elé akár egy stream elé telepedjen le 22:25-től és szurkoljon innen Magyarországról is a csapatnak.

Végezetül nézzük meg, hogy a csapat hogyan is kíván nekünk kellemes ünnepeket illetve hallgassuk meg Jerome "the Bus" Bettis meséjét.

https://www.facebook.com/steelers/videos/369701686926969/
https://www.facebook.com/steelers/videos/220191698924327/

Top