Week 17. Bengals @ Steelers

A Karácsony, és a Saints elleni kudarc után, azonban még a 2018-as évben játszhatjuk utolsó mérkőzésünket. A forduló után kiderül, hogy ez csak erre a naptári évre, vagy a 2018-as szezonra vonatkozik e. A sorsunk ugyanis immáron nem csak a saját kezünkben van, könnyen lehet, hogy mindenki igyekszik majd kicsit kacsingatni a Browns @ Ravens mérkőzés felé.

Először is, csak, hogy mindenki tisztában legyen vele, két opciónk van bejutni a rájátszásba. Az egyik verzió szerint a Browns veri a Baltimore-t, mi pedig a Bengalst, így megnyerve a csoportot. A második lehetőség az egyik wild card hely elcsípése, azonban ehhez a győzelmünkön kívül egy Colts - Titans döntetlen kellene. Lássuk be, utóbbira vajmi kevés esély van, úgyhogy marad a Browns, mint utolsó reménysugár.

Azt hiszem legvadabb álmainkban sem gondoltuk volna még év elején, hogy éppen a Browns lehet a mérleg nyelve csapatunk számára az alapszakasz végén, azonban a sok év közi bénázás, és elengedett, na meg mások hibái által elvesztett meccsek után csak magunknak köszönhetjük, hogy a sorsunk Myles Garrett és Baker Mayfield kezében van.

Ami a mi utolsó mérkőzésünket illeti, egy olyan Bengals látogat hozzánk, amelyiket még az ág is húzza, a szezonról már rég le kellett mondaniuk. Lassan több emberünk van IR-en mint az aktív rosteren, így joggal gondolhatnánk, hogy már csak púp a hátukra az utolsó találkozó. Azonban ne feledjük, ebben a csoportban híresen szeretnek borsot törni a csapatok a másik orra alá, így hiába játszanak majd a cserék, pontosan az lesz a gondolatmenetük, hogy verjenek csak el minket, mint ősi riválist. Ennek érdekében mindent meg fognak tenni, ebben talán biztosak lehetünk.
Még akkor is, ha a hiányzók listája a következő:
WR - Tyler Boyd
LB - Vontaze Burfict
LB - Jordan Evans
CB - Dre Kirkpatrick
CB - Tony McRae, és a már korábban IR-re kerülők:
LB - Preston Brown
QB - Andy Dalton
WR - AJ Green
TE - Tyler Eiffert
OT - Jake Fisher
LB - Malik Jefferson
TE - Tyler Kroft, és még egy páran...

Butler edző a héten kijelentette, hogy mennyire vigyázni kell Eiffert-tel, milyen remek TE, nehéz lesz megfogni. Reméljük csak elszólás, vetítés volt a részéről a szeptember óta IR-en lévő játékosról beszélni, és a játékosoknak sokkal inkább Mixonról tartott eligazítást.
A Bengals szinte bizonyosan a futójában bízik majd leginkább, az ő futásait, irányváltásait kell majd lekövetnünk a legnagyobb figyelemmel. Ha ez megtörténik, olyan nagy baj már nem érhet minket. Az irányítójuk Jeff Driskel lesz, akiről annyit érdemes tudni, hogy előszeretettel (és nagy sebességgel) fut. A futójáték megállítása tehát kulcs lehet, itt pedig át is térhetünk a mi csapatunkra, s a hiányzóra aki ebben nagy segítség lehetett volna.

Nagy valószínűséggel Vince Williams lesz az aki hiányozni fog a mérkőzésről egy térd sérülés miatt. A helyén akár az utóbbi hetekben remeklő LJ Fort is kezdhet. Más hiányzó nem igazán lesz a csapatban, Sean Davis, James Conner és Antonio Brown kapott questionable besorolást, ami ugye nagyjából 50%-ot ad a pályára lépésre.

Davis a héten csak pénteken edzett, ennek ellenére valószínű a pályára lépése. Conner egész héten teljes edzésmunkát végezhetett, kérdés, hogy kockáztatunk e a pályára küldésével, vagy hagyatkozunk a Samuels, Ridley duóra továbbra is. Antoniot pedig egy térd sérülés hátráltatta, a héten nem is edzett, azonban ahogy Tomlin is elmondta, ez nem lehet akadálya egy ilyen kipróbált veterán játékának, ha nem érez fájdalmat a sérült testrészben.

Az előrejelzések szerint tiszta időben rendezik a mérkőzést, cirka 3-4 Celsius fokban. Ez azért is lehet fontos, mert új rúgóval várjuk a mérkőzést, és Matt McCrane biztosan nem szeretett volna szeles, esős időben debütálni a már sok rúgót megbuktató Heinz Fielden. Tomlin elmondása szerint már a Saints elleni mérkőzés alatt is érzett kellemetlenségeket Boz, ez pedig előjött a héten is az edzések alkalmával, így jobbnak látták a cserét. Arról már nem érkezett pontosabb infó, hogy mi okozta a "kellemetlenséget"...

A mérkőzés két okból lehet még érdekesebb. Az egyik, hogy ez lesz az utolsó alapszakasz mérkőzés, ami az oldalon meghirdetett játék végét is jelenti. A mérkőzés végeredményével kialakul a végső sorrend, amit nemsokára megosztunk majd Veletek. Amennyiben nem lenne rájátszás mérkőzésünk, a díjazottakkal felvesszük a kapcsolatot a személyes találkozóval kapcsolatban. ;)

A másik pedig talán még fontosabb. Bár a mérkőzésünk 22.25-kor kezdődik, s az ilyen késői időpontokat nem szoktuk közösen figyelemmel követni, erre ma mégis lehetőségünk lesz!
A Neked csak Dezsőben már 19 órától meccset nézünk, bátran csatlakozhat bárki aki úgy gondolja, a Steelers pedig amint említettem 22.25-től kerül műsorra. Azt is megértjük aki csak arra érkezik ;)

Top