WEEK 1 - Steelers @ Patriots

Avagy, most kezdődik! :)



H-E-R-E W-E G-O !



Kedves Steelers drukkerek,

Hosszú és Pittsburgh drukkert nem kímélő várakozás végére tehetünk pontot magyar idő szerint hétfő reggel, mikor is csapatunk 2018.12.30 után újra tétmérkőzésen fog pályára lépni. Az offseason történéseinek immáron vége, ezentúl minden héten azért fognak küzdeni játékosaink, hogy ott legyünk minimum a rájátszásban. Tavaly ez sajnos nem jött össze, hiába nyertük meg az év utolsó mérkőzését, emlékezhetünk, hogy az idén agyonfavorizált CLE az utolsó drive-ját bukta el a BAL ellen, ezzel elveszítve a mérkőzést, minket lecsúsztatva a rájátszásról. Pedig HA mi jutunk oda, könnyen lehet, hogy nem fütyülték volna ki már a második negyedben a hazai irányítót a wildcard körben (Lamar Jackson- BAL), és még az is lehet, hogy sikerült volna visszavágni a Chargersnek az alapszakaszbéli vereségért… A HA kezdetű mondatokat ezen a ponton el is engedhetjük.

Ami a lényeg:

ITT AZ NFL 100. SZEZONJA, A STEELERS.HU 10. SZÜLINAPJA, mely számunkra rögtön több édes kihívást is tartogat. Oldalunk megújulása is ennek az évfordulónak köszönhető. Rendhagyó módon, nyitó mérkőzést megelőző felvezetőhöz illően végig fogunk menni a csapatot ért változásokon, betekintést adva ezzel az első mérkőzés felkészülésébe, ahol is a regnáló bajnok, New England Partiotshoz látogatunk.

 

Fontosabb változások az OFFSEASON-ben (OFFENSE)
Antonio Brown Raidersbe igazolt (Update: azóta már Pats)
Le’Veon Bell NY Jetshez írt alá
Jessie James Lionshoz írt alá
Marcus Gilbert Cardinalshoz írt alá
Coach Munchak Ezentúl a Broncos támadófalát edzi
James Saxon Ezentúl a Cardinals futóit edzi
Darryl Drake Sajnálatos módon elhunyt WR edző
 
Donte Moncrief WR (Jaguars)
Diontae Johnson WR Draft 3/2 választás
BennySnell JR RB Draft 4/20 választás
Zach Gentry TE Draft 5/2 választás
Eddie Faulkner Új RB edző
Shaun Sarrett Új OL edző (korábbi segédedző)
Ray Sherman Új WR edző (korábbi támadó koordinátor)

Kínkeserves hónapok, hosszú, véget nem érő nyilatkozatháborúk után két sztárjátékossal kevesebbek lettünk. Bell és Brown távozásával két ALL-PRO szintű játékost vesztettünk, amit nyilván minden csapat megérezne. Reméljük mi leszünk az üdítő kivétel, és a két primadonna távozásával morálisan felemelkedő csapat a sarkára áll (új vezéreket nevelve), és túl tud lépni a hiányukon. „Pótlásukra” kifejezetten nem érkezett senki, hiszen míg Bell-t kiválóan pótolta Conner a tavalyi évben a remek OL mögött, addig Brown pótlása egy az egyben kvázi lehetetlen. Épp ezért sokkal valószínűbb, hogy idén még inkább eloszlik majd a passzjáték a skill pozíciókban játszó játékosok között. Elkapó posztra Donte Moncrief érkezett, míg a draftról Diontae Johnson a harmadik körben. Moncrief az előzetes várakozások, és remek trainingcamp után az előszezonbeli felsülést feledtetheti majd, Johnson pedig első NFL-es évében bontogathatja szárnyait. Jessie James, második számú TE-ünk távozása nem lett volna eget rengető, azonban itt én úgy érzem kevesebbek lettünk az újonc Gentryvel, illetve Grimble fellépésével (már ha nem tud számottevően javulni). Futó posztra jött a draftról a Kentucky egyetemen meglehetősen impozáns számokat produkáló Benny Snell JR, aki azonban az NFL szintjéhez még kevésnek tűnik.

A tényleg kivételesen jó edző Munchak távozása ellenére az OL még mindig ligaelit lehet, megkockáztatom az utóbbi két év Gilbertjét simán veri majd idén Feiler RT poszton. A mélységre sem lehet panasz, Finney és Okorafor meglehetősen jó alternatívák. Coach Drake távozása eléggé megrázta a csapatot, reméljük elkapóinknak hamar sikerül kiheverniük a tragédiát, és korábbi edzőjük emlékéért is fognak majd játszani.

Fontosabb változások az OFFSEASON-ben (DEFENSE)
Joey Porter OLB edző távozott a csapattól
LJ Fort LB Eaglesben folytatja
Jon Bostic LB Redskinsben folytatja
 
Keith Butler OLB edző lett a DEF Coordinator mellett ahogy korábban is
Terryl Austin Senior DEF Assistant – Secondary
Devin Bush ILB Draft 1/10 választás
Justin Layne CB Draft 3/20 választás
Sutton Smith OLB Draft 6/2 választás
Isaiah Buggs DT Draft 6/20 választás

 

Ahogy láthatjátok, a védelem kisebb ráncfelvarráson esett csak túl, számottevő játékos nem távozott. A tavalyi évben Shazier korábbi kiválását Bostic tavalyi leigazolásával próbálta pótolni a csapat, míg a drafton nem érkezett ILB. Bebizonyosodott az év során, hogy ez nem feltétlenül volt a legkifizetődőbb gondolat. Williams mellett megint nem volt senki, aki sebességet és több pluszt tudott volna hozzátenni a védekezéshez a pálya közepén. Ennek következtében Bostic-ot nem is marasztaltuk, sőt, LJ fort is távozott. A drafton aztán felcseréltünk, hogy végre kiválaszthassuk Shazier várható helyettesét a jövőben Devin Bush személyében. Mellette Mark Barron érkezett a Ramstől, akit annak idején még safety-ként választottak, de a sikeres átképzés után már évek óta LB-ként tevékenykedik. Terryl Asutin, korábban Bengalsnál dolgozó edzőtől pedig azt várjuk, hogy segítsen be a DB-knél, igyekezve kicsit felturbózni az egységet. Ennek érdekében igazoltuk Steven Nelson CB-t a Chieftsől. Fontos még megemlíteni, hogy Joey Porter edző távozásával újra Keith Butler lesz az aki a külső linebackerekkel is foglalkozik, márpedig így a Steelersé lesz a legkarcsúbb edzői csapat a 32 csapat közül.

FRISS HÍR, hogy Johnny Holton immáron az 53-as roster tagja, Tuzar Skipper elküldésével csinált helyet.


@ PATRIOTS

A nyitómérkőzésen egyből Foxborough-ba látogathatunk, a tavalyi Super Bowl győztes New England Patriotshoz. Nézzük mi dönthet a mérkőzésen, milyen matchupokra kell figyelni, mire számíthatunk a két csapattól.

Hiányzók
PIT Sean Davis S     Nagy valószínűséggel nem játszik, az elmúlt napokban nem edzett
NE Matt LaCosse TE  Besorolása questionable, limitáltan edzett a napokban
NE Obi Mlifonwu DB LaCosse-hoz hasonlóan kérdéses a játéka
NE Demaryius Thomas WR Szintén maródi, kérdéses a pályára lépése

A Pats oldalát megvizsgálva konstatálhatjuk, hogy Rob Gronkowski 'Gronk' már nem a csapat tagja, a sikeres döntő utáni visszavonulásával mondhatni, hogy nagy űrt hagyott az offense-ben.



A posztot feltöltendő érkezett a veterán Ben Watson, aki rögtön eltiltással kezdi a szezont. Mellette Matt LaCosse, Ryan Izzo és Lance Kendricks alkotja a veretes TE névsort, nem nagyon fogunk csodálkozni, ha szerepüket átveszik majd a futók, James White és Sony Michel. Ők biztosan nagy szerepet kapnak majd ellenünk. Újra bevethető Josh Gordon is a csapatnál, akit az NFL már számtalanszor engedett vissza a körforgásba, meglátjuk mit tud kezdeni az újabb eséllyel. Az elkapó brigádot ő, Dorsett, Edelman, Slater és (ha bevethető) Thomas alkothatja.

Antonio Brown, mint valószínűleg értesültetek már róla aláírt a Pats-hez, de ellenünk még nem bevethető, részéről nagyon jó az időzítés ;)

Fontos hiányzó lehet még a New England-nél David Andrews C, aki helyett Ted Karras kezdhet, miután a Billstől leigazolt Russel Bodine-t kivágta a csapat. A támadásokban valószínűleg forradalmian újat nem láthatunk majd a hazai csapat részéről, igyekeznek majd gyors, rövid passzos játékokkal megbontani a védelmünket, futóik és elkapóik révén.

A Pats defense sem változott sokban, Michael Bennett érkezésével a védőfal erősödött, csakúgy mint a draftról elhozott, és általunk is szemmel tartott Chase Winovich-val. A korábbi tékozló fiú Jamie Collins is visszatért. A Pats defense idén is erős lesz, kétlem, hogy sok csapat fog tudni majd ficánkolni ellenük, reméljük mi egy leszünk a kevés ilyenből.

Ami a Steelers oldalát illeti, támadó oldalon a falban változás nincs, leszámítva az edző távozását. Az új vezető, Sarrett azonban a legjobbtól tanulhatott, és a falat sem fél éves fiatalok alkotják, szóval itt nem lehet nagy bajunk. Villanueva – Foster – Pouncey – DeCastro – Feiler. Rendben kell, hogy legyünk, mind passz, mind futásblokkolásban. Mindig elhangzó, elcsépelt, ámde annál nagyobb igazságnak számító tényező, hogy miként teljesít majd a két Offensive Line. Amennyiben sikerül a megfelelő pillanatokban nyomást helyezni Bradyre, úgy nagyon könnyen megteremthetjük magunknak az esélyt a győzelemre. A két irányító teljesítménye természetesen szintúgy fontos lesz, a labdabiztonság mindig kritikus. Tavaly Big Ben volt a legtöbb INT-vel rendelkező QB, reméljük ez betudható a rengeteg passzkísérletnek. Aminek következtében ő volt az aki 5000 yard felett zárt nem mellesleg, ezzel verve a mezőnyt. Idén nagyobb fokú kiegyensúlyozottság várható tőle, reméljük megfelelő társakra talál ehhez.



James Conner visszatért, immáron egészséges, bár az előszezonban nem sok szerepet kapott. Azonban mindez csak erősíti a híreket, miszerint idén sokkal több két futós felállást fogunk alkalmazni, sőt, több snapre számíthat Samuels Conner szerepeltetése mellett is. Kíváncsian várjuk mi valósul meg ebből az első fordulóban, illetve, hogy a tavalyi Pats elleni győztes mérkőzésen remekül szereplő Samuels milyen szerepkörben tetszeleg majd. Az elkapó brigádunk Jujuval az élen villoghat, a kérdés csak az, hogy fog e. Washington tavalyi éve csalódás, az utolsó mérkőzéseken mutatott életjelek ellenére is, azonban az idei preseason teljesítménye magasan kiemelkedő volt. Moncrief egyelőre sötét ló, korábban írtuk, hogy jó lehet, edzésen szép dolgokat mutatott, majd aztán kicsit felsült a felkészülés mérkőzések alatt. Mellettük Switzer, és Diontae Johnson (vagy Holton?) lehet aki elkaphat még labdákat. Tight end poszton véleményem szerint kicsit vékonyak vagyunk, McDonald a hírek szerint nem nagyon fog magasabb snap számot kapni, mint tavaly. Ez, és James távozása azt jelentheti, hogy Grimble előrébb lép, reméljük meg tudja ugrani a szintet. Gentry még elég nyersnek tűnik.



Brown távozásával Smith-Schuster nyilván nagy figyelmet fog kapni, érdekes lehet majd figyelni, hogy sikerül e olyan támadó szisztémával készülni a meccsre, amivel ezt áthidalhatjuk. Reméljük Ben nem erőlteti majd a dupla coverage passzokat, hanem sokkal inkább megosztjuk a terheket. Conner, Samuels, Washington, Moncrief, McDonald, Grimble segítségével. Illetve reméljük lesz olyan aki rajtuk kívül is jó napot fog ki.

Fichtner edző második idényét kezdi OFF Cordinatorként, reméljük a bemelegítő szezon után maradt még bőven ötlete abban a bizonyos fegyverarzenálban.

Védelmi oldalon is szintén érdekes a helyzet. Idén több okból is várhatjuk az előrelépést, sorolnám:

  • Karl Dunbar második éve ez a DL élén
  • Coach Bradley szintén második éve, immáron Terryl Austin segítségével DB poszton
  • Devin Bush, Mark Barron upgrade ILB poszton
  • Steven Nelson @ CB
  • Tavaly Heyward-nak és Hargrave-nek is karrier éve volt, idén is várható a jó forma
  • Bud Dupree utolsó éve a szerződésével – Breakout year?

A finom kis ráncfelvarrásnak köszönhetően egy dolgot kijelenthetünk. Gyorsabb lett a védelmünk, ami egyáltalán nem hátrány a mai NFL-ben, sőt. A pass rush már eddig sem volt problémás, Heyward, Hargrave, Watt eddig is kiemelkedő volt, reméljük idén Tuitt is konzisztensebb tud lenni, míg Dupree szerződésének utolsó évétől remélhetjük a szintlépést, és kiváló teljesítményt.
Nelson, Barron és Bush érkezésével mind CB, mind LB poszton sokat fejlődtünk coverage-ben. A Pats ellen valószínűleg Barron kezdhet majd Williams mellett, de ne csodálkozzunk, ha sűrűn váltogatják majd egymást Bush-al. CB poszton Haden-Nelson-Burns, míg slotban Hilton, Sutton segíthet. Safetyként Edmundstól várható idén egy szintlépés, míg az első mérkőzésen Davis sérülésével valószínűleg Kameron Kelly örülhet az első startjának NFL mérkőzésen.

Boswell az előszezonban remekül rúgott, de nála a tavalyi után már nem merünk mit írni. Reméljük a legjobbakat, és, hogy a tavalyi tényleg csak egy kisiklás volt a Steelers-es karrierjében.

Végezetül pedig kérlek engedjétek meg, hogy itt is tolmácsoljuk köszönetünket a türelmetekért, mely során hónapokig tudtátok nélkölüzni az oldalt, mely így teljesen új motort, és külsőt kaphatott. A továbbiakban folyamatosan szerkesztjük a tartalmat, kérünk Benneteket nyugodtan jelezzétek mire lenne igényetek, mit szeretnétek viszontlátni az oldalon a mi elképzeléseink mellett. Reméljük sikerül bővíteni a Steelers családot mind Magyarországon, mind világszerte. Ezen felül azonban mérhetetlenül örülünk, hogy kezdődik a szezon, és annak még jobban, hogy végre újra kiszolgálhatunk Benneteket, a legfrisebb infokkal, érdekességekkel, felvezetőkkel, összefoglalókkal. Az alábbi kiváló fotóval köszönnénk meg a türelmet (a fotó a mexikói kollégák kezdeményezésére készül minden évben).

A mérkőzés kezdési időpontja pedig: HÉTFŐ hajnali 2.30
A SPORT TV élőben közvetít majd, reméljük ki tudjuk szurkolni a sikeres idénnyitót.

Hangulat, és kedvcsinálónak pedig az alábbi videót küldjük:

Top