Washington Football Team vs. Pittsburgh Steelers

Hétfőn, magyar idő szerint 23:00-kor játszik a Steelers a Washington Football Team-el. Ez gyors egymásutánban már a második eléggé lehetetlen időben megrendezett mérkőzés, amelyet még mindig a Ravens Covid helyzetének köszönhetünk. Ráadásul amit semmiképp nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy öt nap alatt a második mérkőzés következik.

A Ravens mérkőzésen nem a legjobb formában játszó Steelers-t láthattuk, főképp a támadó oldalon. Ezúttal személyzetben nem, de remélhetőleg a WR-ek koncentrálásában lesz változás. Roethlisberger egy kisebb sérüléssel bajlódik. Illetve lehet egy átlagember számára ez a sérülés komolyabb lenne, de Big Ben térde jól bírja a gyűrődést. Ezúttal a szokásosnál jóval nagyobb nyomásra számíthat, így fel lesz adva a lecke a támadófalnak. A Football Team az egész szezonban a második legtöbb 36 sack-et szerzett. A PFF statisztikái szerint a harmadik legjobb védelemmel rendelkezik, akik ellen 309,5 yard-ot szereznek mérkőzésenként. A Young-Allen-Payne-Settle-Sweat DL még a Steelers frontjával is vetekszik. Ahol viszont komoly esély mutatkozik, az a slot pozíció, ahol Jimmy Moreland nem egy ligaelit játékos, viszont a Steelers receiverei (ha elkapják a labdát) nagyon sok yardot tudnak itt szerezni. A belső LB-k közül Bostic, vagy a safety pozícióban lévő Apke is jó match up JuJu-nak vagy Diontae Johnson számára. Viszont arra szükség lesz, hogy a fal 3-4 másodpercet tudjon adni Roethlisberger-nek, hogy komfortosan érezze magát a mérkőzésen, mert gyanítom a futójáték ismét nem fogja kihúzni a csapatot ebből a szituációból. Conner ráadásul továbbra sem elérhető. Ami viszont pozitív a Steelers támadófal számára, hogy bár már korábban is játszottak klasszis passzsiettetők ellen, mindössze 10 sack-et és 95 nyomást engedtek ellenfeleiknek.

A labda másik oldalán hasonló a helyzet.

Egy brutálisan jó védőfal, igazi sackgyárakkal. Sajnos Dupree a múlt héten kiesett, a helyén pedig az újonc Highsmith játszik, aki annak ellenére, hogy a Steelers védelme nem egyszerű soha egy újoncnak, eddig egészen jól teljesít. A lényeg, hogy a futást fogja, mert a Washington újonc futója Gibson, remek formában van. A washingtoni támadófal is elsősorban futásblokkolásra van felépítve, hiszen idén már 35 sacket gyűjtöttek össze irányítóiknak és 133 alkalommal engedték siettetni az irányítót. Ennek is eredménye, hogy most Alex Smith már a csapat kezdő irányítója, mert Haskins a gyenge játéka, Kyle Allen pedig egy borzalmas sérülés miatt került IR-re. A korábbi első körös irányítót idén rendesen kisegíti a futójáték, mert ellenkező esetben Terry McLaurin az a játékos, akire leginkább számíthat. De ha nem hagyunk neki időt, akkor nagy gondban lesz.

Sajnos az biztos, hogy Nelson ezúttal nem tudja vállalni a játékot, pedig egyre jobb formában van a corner, így a helyén majd Sutton kezd, aki eddig slotban bizonyította tudását. 

A legutóbbi 6 egymás elleni mérkőzést a Steelers nyerte, sőt Mike Tomlin még veretlen ellenük (3-0). Ez egyébként a két  csapat 78. egymás elleni mérkőzése, ahol a Steelers győzelmi mutatója negatív ráadásul (33-42-3) 

A Steelers egyébként a 13. olyan csapat a ligában, aki 11-0-val kezdte az idényt. Hogy ez szerencsés 13-as, vagy szerencsétlen, az nemsokára kiderül. De az alábbi táblázatból látszik, hogy a 11-0-s mérleggel rendelkező csapatoknak elég jól szokott menni a PO-ban is. Öt közülük SB-t nyert, de összesen 9 került be a SB-ba.

 

Top