Vereség a szentek ellen, messzire kerülő playoff

Kiélezett mérkőzésen, bár az utolsó pillanatokig a saját kezünkben volt a sorsunk, végül nem bírtuk el a nyomást, így végül 3 pontos vereséget szenvedett a Steelers. Összességében jól játszattunk, de Ridley, JuJu és a játékvezetés hibáit nem bírta el a csapat. Mint ahogy Tomlin mester döntése után is vakartuk a fejünket. A csapat támadásban és védekezésben is kiválót nyújtott: Big Ben talán legjobb mérkőzését játszotta: 380 yard és 3 TD áll a neve mellett. A végén a fordítás sem rajta múlt, pedig időnként azért a megszokottnál nagyobb nyomással találkozott. Rendre jól lépett ki a zsebből ha kellett és mozgásból is megtalálta elkapóit.

Samuels nem kapott sok lehetőséget a futójátékokra, de akkor szépen megtalálta a réseket. Sajnos a végén 4 pontos vezetésnél nem sikerült megoldani a FD-t, így jöhetett be Ridley, hogy aztán 35 yardnál elveszítse a labdát. Mint kiderült nem ez volt a sorsfordító, de egy FG nagyon kellett volna. Ebben az esetben talán Tomlinék is másképp döntöttek volna a fake punt esetében.

Elkapóink remekeltek viszont. AB nagyszerűen játszott és JuJu is felnőtt a feladathoz. Szinte törvényszerű volt, hogy az utolsó hiba az övé lesz, egy ilyen mérkőzésen ahol az égiek nem velünk voltak. Az 5 elkapós felállások nagyon mennek Bennek is. Félelmetesen jó a Brown-JuJu-Rogers-Switzer kvartett és ha ez az egyik TE-el kiegészül, vagy éppen Samuels van a pályán, teljesen kiszámíthatatlan. Sajnos az idei évünket az ilyen hibák, mint JuJu fumble-je, végigkísérték. Most 2 Denverben 4 labdát adtunk el és nem is akarom folytatni ezt a borzalmas sorozatot.

A TE-ek is jól játszottak, többek közt ők segítették Samuels-t 4,4 yardos átlaghoz. McDonald remek elkapása Eli Apple mellett még többet ért az első félidőben. Jövőre szerintem itt sem leszünk gondban.

A támadófal kicsit gyengébb volt, mint a múlt héten, igaz egy remek védőfallal találkoztak. Főképp Ben megvédése volt a cél és ez nagyjából sikerült is. Nem találkoztunk nagy nyomással és ennek köszönhetően a mérkőzés nagyobb részében haladni is tudtunk. Ami nekem kissé zavaros, hogy ha vezetünk, akkor jelentősen visszaveszünk a játékokból, így esélyünk sem volt nagyon a first down-okra.

A védőfal remekül játszott, így Kamara és Ingram is féken volt tartva. 3 yardos átlaggal játszottak, kár, hogy Kamara esetében a passzjátékot már nem tudtuk ennyire limitálni, de az már nem a védőfal feladata.

A LB sor már érdekesebb volt. Watton kívül itt senki nem volt jó. Dupree súlytalan, alig sikerül nyomást generálnia. Ha a DL nem tudja megállítani a futást, a LB-eknek már nagy nehézséget okoz. Ha pedig embert kell fogni, olyan esélytelenek vagyunk, hogy rossz nézni. Mindenképp kell ide friss erő. Sajnos aki jól szerel az lassú, aki gyors az pedig nem tud szerelni. Fortot azért szeretném kiemelni. Nagyszerű játékot csinált a speciális egységben és szerintem van jövője a LB sorban, bár már ő sem fiatal.

A DB egység érdekes volt. Nagyszerűen játszottak, de a 3&20 a mérkőzés végén, teljesen lerombolta az addigi munkát. Haden játékát a játékvezetés kiherélte. Kamara ellen semmi szabálytalanság nem volt. Aztán Thomas ellen már egy Heyward által érintett labda esetében fújtak DPI-t, amit nem lehet. Ráadásul Thomas TD-jénél gyanús, hogy a WR kézzel csinált helyet magánk. De az biztos, hogy annál nagyobbat lökött Hadenen, mint azt a védő tette Kamarával. Burnett talán legjobb mérkőzését játszotta és Davisnek is voltak jó megmozdulásai. De sajnos Davis hibái nagyon sokba kerültek nekünk.

Ami a fake puntot illeti. Részemről egy vállalható dolog volt, még ha utólag látszik is, hogy felesleges. A védelem stabil volt, de az első félidő végén gyakorlatilag 35 mp-alatt ment át rajtunk a NO. Ha bejön, az olyan momentum lett volna, ami a PO-ban is lökhette volna a csapatot. Nem gondolom, hogy azon ment el, inkább ezeken a szerencsétlen labdavesztéseken, illetve olyan ítéleteken, amik a sport része, de az egész éves munkát mégis tönkre vágja. Remélem jövőre majd minden felénk pattan. Azért még reménykedem a Browns-ban, hiszen nagyon erős csapat lett az év végére, a Ravens pedig annyira nem jó, mint elmúlt 6 mérkőzés 5-1-es mérlege mutatja.

Boldog Karácsonyt minden kedves olvasónknak és Here We Go!

Top