Vereség a Jets ellen

Sajnos hiába vártuk, nem sikerült javítani a nem túl acélos New York Jets gárdája ellen. Hazai pályán szenvedtünk vereséget egy olyan mérkőzésen, ahol kicsit váratlanul ugyan, de bemutatkozott Kenny Pickett, vagy ahol Najee Harris idei legjobb teljesítményét nyújtotta, vagy ahol George Pickens újonc elkapónk először jutott 100 elkapott yard fölé.

Na de nézzük, hogyan jutottunk idáig.

Két gyors puntot követően már rögtön a mérkőzés elején eladta a labdát Trubisky. Ebből a Jets labdaszerzésből ugyan még nem lett TD, csak mezőnygól, azonban a következő akciójuk már 6+1 pontot ért, így 10-3-as vezetésre tettek szert.

Ezt követően az említésre méltó események sorában talán a Wilson által eladott, és Cam Sutton által lehúzott labda jött, melynek hála Boswell FG távolságba került, és 59 (!) yardról simán bevágta. Mondanunk se kell talán, hogy ez rekord volt a maga nemében, Boswell saját korábbi rekordját adta át a múltnak.

A félidő tehát 10-6-os vendég vezetéssel zárult. Trubisky pont ugyanolyan volt mint az előző mérkőzéseken, egy félidő alatt 13 kísérletből 7 volt jó 84 yardért, és dobott egy INT-t. 

A második félidőre Tomlin úgy döntött, minden helyi szurkoló megelégedésére, hogy pályára küldi Kenny Pickettet. Azért meglepőnek hatott ez a döntés, főleg úgy, hogy Trubiskytől ugyanezt a teljesítményt láthattuk az előző mérkőzéseken, tehát sok jel nem mutatott affelé, hogy miért éppen most kellene bedobni az újonc QB-t. Ettől függetlenül ez megtörtént, és bizonyos időszakokban úgy tűnt, megérte, aztán bizonyos időszakokban úgy, hogy nem annyira.

Az újonc QB első passzkísérletét Claypool nem tudta behúzni, a védő viszont igen. Interception. 

Azt gondolhattuk ez kedvét, bátorságát szegi a srácnak, de nem így történt. A következőkben 2 futott TD-vel jelentkezett, igaz az egyik egy QB sneak volt. Átvettük a vezetést tehát 20-10-re. Ezt követően azonban kicsit megállt a tudomány.

Pontosabban a DEF elfáradt, nem tudott semmi extrát hozzátenni, így a Jets pedig egy TD drive-val faragott az előnyünkből. 20-17

Ezt követően pedig sajnos újabb felpattanó labda segítette az egyébként a vendég pass rush miatt kapkodó Pickettet a második INT-jéhez. Az ellentámadásból pedig sikerült úgy végigmennie a vendég csapatnak, hogy 15 másodpercet hagytak az órán a vezetés átvétele után. 20-23

Pickett ezután az utolsó másodpercekben egy Haily Mary-vel eldöntötte a mérkőzést, azonban sajnos a rossz irányba, Jets védő húzta be ugyanis a magas labdát, az idő lejártával.

A védelmünk Watt híjján átlagos, alig tud felmutatni "flash playeket", ami nagyon nem könnyíti meg a helyzetünket a mérkőzések előrehaladtával.

Támadó oldalon ma Najee Harris idei legjobb teljesítményét nyújtotta 18 kísérletből 74 yardért. Pickett mindent megtett amit Trubisky is, sőt, bátran, keményen támadta az előde által kihagyott zónákat is a pályán, 13 passzkísérletéből 10 jó lett 120 yardért. Sajnos a maradék 3 elrontott passza viszont INT lett, még ha nem is teljesen varhatóak a hibák az ő nyakába. Szerintem bátran, jól szállt be, pont úgy, ahogy első mérkőzésén kell valakinek. Nyilván sokat segített volna, ha így fordítjuk meg a mérkőzést, és nyerjük meg az ő segítségével, de lesz ez még jobb is. :) Kérdés Tomlin miként gondolkodik, és ki lesz a kezdő a következő mérkőzésen. 

Pickens óriási meccset ment, 6 elkapásából szinte mindegyik látványos volt 102 yardért. Sajnos TD-t nem szerzett.

Jövő héten a Buffalo ellen lehet javítani, aminek sikeressége minimum bizonytalan.
Remélhetőleg Pickett lehetőséget kap kezdőként is, és igyekszik azt meghálálni ebben a tanuló időszakban.

Top