Vajon összejön a második győzelem? vs Baltimore

Múlt héten, a negyedik játékhéten végre sikerült behúznunk az első győzelmünket. Az idén cseppet sem remeklő Bengalst sikerült két vállra fektetni, meglehetősen simán. Ez volt az első AFC North csata a szezonban, most, az ötödik forduló alkalmával azonban már érkezik is a következő. Egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk, ugyanis az a Baltimore Ravens látogat hozzánk, akik első ránézésre talán jobb formát mutatnak, és persze jobban is állnak mint mi (2 győzelem, 2 vereség).

Tavaly Flacco pótlására érkezett Lamar Jackson, aki az év előrehaladtával átvette a stafétát. Az elmúlt évben még a futójátékáról szóltak a hírek, és arról, hogy passzjátékban bizony egyáltalán nem erős. Az offszezon nem is telt mással nála, mint, hogy eme gyengeségére fókuszáljon. Idén aztán már rögtön az első játékhéten sikerült rácáfolnia a továbbra is kétkedőkre, 324 yarddal 5 TD-t passzolva zárt tökéletes, 158.3-as passer ratinggel. Azóta is közel 65%-os pontossággal dobálgat, 1110 yardnál, 10 TD-nél és 2 INT-nél jár. Míg tavaly átlagosan 10-szer próbálkozott passzal, idén ez a szám 30 fölé nőtt. Említeni sem kell, hogy ezzel, és a futójáték továbbvitelével milyen veszélyes támadó arzenállal is rendelkeznek a hollók, nem véletlen, hogy még a méltán rettegett Kansas City Chiefs-szel is pariban tudtak lenni, és alig szenvedtek vereséget. Nem mellesleg meccsenkénti 482,5 yardjukkal még a Chiefs offenzét is megelőzve vezetik a ligát. Itt és most tegye fel a kezét, aki erre fogadni mert volna a szezon előtt...

Talán ez a legnagyobb változás a liláknál, de azért a többiről is érdemes lesz megemlékeznünk ahhoz, hogy tiszta képet kaphassunk a mérkőzésre készülve.

Nem meglepő módon a futójáték továbbra is nagy erősségük, 205,8 yarddal a legtöbbet haladnak így a zöld gyepen hétvégente. Természetesen övék a legtöbb futási kísérlet is, csakúgy mint ahogy a legtöbb futott yard/ carry is 5,9-el. Ebben, a lábon mindig veszélyes Lamar Jackson mellett a frissen szerzett Mark Ingram, Gus Edwards és a fantasztikus keresztnevű Justice Hill segíti őket.


Elkapásokban Miles Boykin mellett AB unokatestvére, a velünk is kacérkodó újonc Marquise Brown feszít a kezdőben, mellettük Willie Snead, Seth Roberts és az idén remeklő TE Mark Andrews segíti az irányítót. Brown az újoncok között 304 yarddal a legjobb idén, már 2 TD-t is szerzett, ráadásul 3 40+ yardos játéka is volt, érdemes lesz rá figyelni. Ami a pass protection-t illeti, a statisztikailag középszerű játékelem még akár problémát is jelenthet a számukra a mérkőzésen. Reméljük, hogy így is lesz :)

Ami a védekezést illeti, idén egyelőre nem hasít ez a Ravens védelem úgy, ahogyan megszokhattuk. Suggs, Mosley és Smith távozását úgy tűnik nagyon is megsínylette az egység, amelyik idén 30. helyen van a passz levédekezésében - mindezt 9 yard/ passzkísérletes átlaggal - illetve szintén a liga hátsó felébe tartozik a futás ellen. Az utolsó két mérkőzésükön egyaránt 500 yard felett nyeltek be, amivel sikerült franchise rekordot felállítani. Érdekes ez a mélyrepülés a részükről, hiszen például a secondary, a Humphrey, Smith, Jefferson és Earl Thomas alkotta kvartett még mindig elég magas respekttel bír, ugyanakkor nyilván lesznek az eddigeknél sokkal jobb mérkőzéseik is.

Ami a mi oldalunkat illeti, a múlt heti győzelem után érdekes lesz látni, hogy mit tudunk kezdeni egy jóval erősebb csapattal. A Bengals ellen már ellőtt wildcat formációt ne csodálkozzunk ha nem látjuk olyan gyakorisággal, hiszen a Ravensnek így egy hete volt erre felkészülni. Ezt hanyagolva kell valami olyan gameplannel jönnünk, amivel meglehet a győzelem. Rudolph a héten már azt nyilatkozta, hogy muszáj jobban kihasználni Juju képességeit, és többet keresni a fiatal első számú elkapónkat, aki lábujját fájlalata a héten, de meglepő lenne ha pont ezt a mérkőzést hagyná ki.


Rudi egyébként kifejezetten jól játszott a Cincinnati ellen, azonban azt se feledjük, hogy a támadófalunk is ezen a mérkőzésen játszott a legjobban, és nézett ki egy potens NFL egységnek a posztján. Ha megint tudják hozni a remek formát, Rudolph akár még bátrabb játékkal rukkolhat elő. Conner, aki edzést is hagyott ki bokája miatt főleg elkapásokban remekelt az előző mérkőzésen, míg Samuels kis túlzással mindent is jól csinált. Ha kellett futott, ha kellett elkapott, ha kellett akkor pedig kis pöccintéses passzjátékban is egy remek QB volt. Aki biztosan kihagyja a mérkőzést, az nem más mint Roosevelt Nix fullback.

McDonald a héten limitáltan edzett, Vannett valószínűleg újfent kezdőként szerepelhet tight endként. Az elkapóknál reménykedhetünk, hogy Moncrief nem kap lehetőséget, Juju mellett Johnson, és remélhetőleg Washington tetszeleghet főszerepben.

Védelmi oldalon Chickillo ezen a héten sem játszik, Vince Williams viszont visszatérhet, reméljük Butler edző nem gondolja úgy, hogy ezt Bush kárára kell megtennie. Mark Barron ugyan ott volt a top performerek között az előző mérkőzéseken, azonban volt jó pár könnyen felidézhető hibája, lemaradása, ami akár sokba is kerülhetett volna. 

Kérdés a mérkőzés kapcsán, hogy mely arcát mutatja majd a Steelers D.


A múlt hetit, mikor is nagyon sok nyomásgyakorlás mellett 8x sikerült sackelni Andy Daltont, labdákat is szerezve, vagy jön majd a játékra reagáló, de ezt meggátolni nem tudó, s ezáltal érdemben ellenfélt segítő védelem. Érdekes megjegyezni, hogy ebben az évben defensive back még nem szerzett a csapatunkból INT-t, aminek pedig már itt lenne az ideje.

A mérkőzés végkimenetelének szempontjából fontos párharc lesz a Steelers Def line és a Baltimore O-line csatája.

Reményeink szerint így, vagy úgy, de szoros csatában sikerül behúznunk a W-t, és ezzel elmozdulni a csoporton belül (egy esetleges Browns vereséggel egyenesen az első helyre). A mérkőzés 19.00-kor kezdődik, stream, vagy pedig a Neked csak Dezső pub szolgálhat Benneteket a követésében. 

#HEREWEGO

Top