Újabb hazai - ezúttal a Lions ellen

A múlt heti sikeres (szerencsés) medvevadászat után ezúttal oroszlánok ellen futnak majd ki a pályára a játékosok. Sokan lehet, hogy a medvéket választanák inkább, gondolván az oroszlánok ellen biztos nehezebb lesz a menet. Ezúttal azonban messze nem ez a helyzet, a Lions ugyanis az egyetlen nyeretlen csapat az idei kiírásban, eddig sikerült 8 mérkőzésből 8-at bukniuk. Az ellenfelek pedig: 49ers, Packers, Ravens, Bears, Vikings, Bengals, Rams és Eagles voltak.

Sajnos az utóbbi évek alatt PIT meccseken szocializálódott emberek joggal foghatják a fejüket. Már ennyit is bőven elég tudni ahhoz, hogy tudjuk, nem lesz könnyű mérkőzés. Ennél már csak egy rosszabb szitu lenne, mégpedig ha Detroitba kellene utazni.

Reméljük azonban, hogy a hazai pálya, hazai szurkolótábor hozzásegíti majd a csapatot a győzelemhez. 

Plusz, különben is, álljunk meg egy szóra. Lehet, hogy nem tökéletes a Steelers jelenleg (szerintem közel sem), de 4 mérkőzést nyert zsinórban, és a Lions legyőzésével pedig élre állhat az AFC North-ban. Szóval azt mondom, kedves szurkolótársak, igenis menjünk neki pozitívan, magabiztossággal maximálisan felvértezve egy ilyen mérkőzésnek. Nem veszíthetünk!

Amit a Lionsról tudni kell:
Jared Goff irányít. Ezzel nagyjából le is írtuk a bennük rejlő potenciált. A támadófal nem a legjobb előtte, mondjuk úgy egyedül Pennei Sewell az akiben a jövőre nézve is van/ lehet/ kell legyen fantázia. Goff egyébként 8/6 -al (TD/INT) áll idén, 22x sackelték idén. A két futójuk, D'Andre Swift és Jamaal Williams mutat mér érdekesebb dolgokat per game, reméljük most a rosszabbik arcukat mutatják. Williams már biztos, hogy kihagyja a mérkőzést, így elég csak Swiftre koncentrálni. 

Rajta kívül TJ Hockenson TE lehet az akire érdemes lesz figyelni, főleg azok után, hogy múlt héten megmutattuk, hogy Justin Fields egy passzoló QB szerepében sem elveszett színész. Képzeljük csak el mennyit javíthatunk most a liga egyik legrosszabb csapatán ami a passzjátékot illeti. Reméljük Hockenson azért nem fogja nagyban gyarapítani elkapásai, vagy TD-i darabszámát. Biztosan "élni" fog, csak győzzük majd kontrollálni.

A védelem talán még halványabban pislákol a detroiti éjszakában. Nyomást kis túlzással elvétve generálnak, "ellenben" a leghosszabb játékokat engedik per play, és a legtöbb pontot kapják per mérkőzés. Szép kilátások a vendégcsapatnak.

A Steelers háza táján pedig:
Roethlisberger pályára lépése kérdéses. A hét közben hagyott ki edzést sérülés miatt. Érdekes kérdés, de lassan felmerül bennem, hogy lehet, hogy jobb lenne ha kiülne egy-egy mérkőzést... Lehet, hogy Rudi beállna és 300y fölé menne. Na jó valószínűleg nem, de, hogy kiszámíthatatlanabb lehetne az offense az is biztos. Ha Big Ben vállalja a játékot, két dolgot szinte garantálni merek: 200 yardot és 2 TD-t a neve mellé. Najó, ez a mérkőzés tipikusan azok közé sorolható, ahol majd egy INT is becsúszik, csak, h azt higgye az ellen, hogy lehet esély. Tippem: 252 yard, 2 TD, 1 INT

UPDATE: Íródtak ezek a sorok, de minek, ugyanis most jött a harmat friss hír, Ben kihagyja a találkozót, Covid listára került. Hivatalos megerősítés még nem jött, hogy pontosan miért is, de a miért ezen mérkőzés viszonylatában talán mindegy is. Rudi kezd!

Harris (így aztán biztosan nem marad feladat nélkül) most fog igazán kitörni, egyéni rekordokat várok tőle mind futott yardban, mind össz TD-ben. Erre ROETH hiányában meg is lesz a lehetősége, valószínűleg nagyon "sok labda" lesz a kezében.

Úgy néz ki sikerült összedrótozni az O-linet, kiváncsian várom, hogy lesz e esetleg bármi változtatás így, hogy elvileg nem a legnehezebb ellenfél következik. Banner formája érdekelne, sőt, lehet, hogy ezen a mérkőzésen guard poszton is megnézhetnénk mást, hátha segítene tisztább képet kapni a következőkre.

Claypool ezt a mérkőzést sérülés miatt kihagyja, next man up mentalitással James Washington lesz az aki újra beöltözik, és próbál labdákat elkapni, netán megiramodni majd. Johnson szép csöndben teszi a dolgát, dropja nem volt még a palinak idén, annyira összeszorítja az ujjait a labdán a tavalyi után. Ez nagy eséllyeyl lehet az ő mérkőzése majd.

TE poszton úgy tűnik újra vaskosak leszünk, a TD gép Freiermuth és a blokk masina Gentry mellé ezúttal a humorgyáros Ebon is beöltözik, szerintem egy TD-ért feltétlenül megéri neki.

A védelmet tekintve nem árulok el nagy dolgot, amikor azt mondom, TJ Watton nagyon sok múlik. Ha ő rendre megveri az emberét, könnyen lehet, hogy még Wormley is lehúz egy INT-t, bár erre azért nem tennék pénzt. Jót tenne az egységnek egy pár labdaszerzés, az biztos. Sőt, ha esetleg nagyon is kordában tudnánk tartani a Lionst, ne adj Isten a Schobert- Bush páros hathatós közreműködésével, és Highsmith rég látott terrorjával, az nagyon jót tenne az egységnek.

Bízzunk a legjobbakban, hiszen mégiscsak egy nyeretlen csapat érkezik hozzánk. Itt az esély plusz egy fontos győzelmet aratni, önbizalmat növelni. Nagyon veszélyes lenne a szezon ezen szakaszában egy 0-8-as csapat ellen morált csökkenteni egy vereséggel. 

Tipp: 38 - 9 hazai
Najo Ben hiányában módosítok: 21 - 9

 

Top