Újabb erőpróba, újabb gyötrelem?

Ezen a hétvégén a Denver Broncos gárdája látogat majd a Heinz Fieldre. Az ellenfél csapata meglepően jól kezdte a szezont, jelenleg meglepetésként 3-1-es mérleget tudhat magáénak. Ezzel azonban csak a csoport harmadik helyére (!) jók, ugyanis a Las Vegas Raiders és a San Diego Chargers is hasonlóan erősen kezdte a szezont. Igen, a tavalyi döntős Chiefs pedig 2-2-es mérleggel jelenleg csak a negyedik...

Ez lehet a mi esélyünk is. Rossz szezonkezdet, de aztán egy erős feltámadás. Lássuk be, vajmi kevés esély van most erre, de arra gondoltam ideje kicsit megelőlegezni a bizalmat a játékosok, edzők, a csapat, a játék számára.

Így hát ezen a mérkőzésen, az előző találkozókon tapasztaltakhoz képest javulást várok.

Denveri oldalon ha minden igaz Teddy Bridgewater tudja vállalni a játékot. A Pantherstől megszerzett irányító jól kezdte a szezont, ezt Drew Lock bánta, aki így a kispaod kezdi és fejezi be általában a mérkőzéseket. Teddy pedig 892 yardot passzolt már idén 5 TD és 0 INT formájában. Kedvenc célpontjai közé tartozik Courtland Sutton WR, Noah Fant TE és Tim Patrick WR.

A védelem 3 sackkel és 8 QB hittel jelentkezett elmúlt héten a Ravens elleni mérkőzésen, mely igaz, hogy az első komolyabb erőfelmérő volt a szezon első három mérkőzése (Giants, Jaguars, Jets) után, korántsem jelentette azt, hogy ne próbáltak volna meg mindent, hogy lelassítsák a Lamar Jackson vezette baltimore-i támadósort. Igyekeztek megkeseríteni a fiatal QB dolgát, és a számok alapján nem is tették ezt rosszul.

Pechjükre a másik oldal ebben még jobb volt, mely kritika a Mike Munchak (biztos ismerős, korábbi Steelers O-line edző) vezette támadófalnak. 5 sacket és 11 QB hitet engedélyeztek. Kérdés, hogy most melyik arcukat mutatják majd.

Ez lehet a kérdés pittsburghi oldalon is, ahol az első heti Buffalo elleni játékot keresi a brigád, de nagyon. Támadásban kilátástalan volt eddig a helyzet, de tudjuk jól, hogy Ben Roethlisberger karja a negyedik fordulótól kezd bemelegedni. Így könnyen lehet, hogy ezen a találkozón egy 400+ yardos teljesítményt látunk tőle, és ehhez nem kell összeszámolnunk az edzésen elkapott yardokat. Úgy érzem ez a találkozó lesz az, amikor Ben és Mr Canada egymásra talál, és belökik az akadozó, sőt, mit akadozó, totálisan sárba raggadt offense-t.



Ha minden igaz, Chase Claypool visszatérhet a csapatba, melyet érzésem szerint 1 TD-vel fog megünnepelni. Mindezt közvetlenül Najee Harris újabb futott TD-je után. Nemhiába lesz ez a mérkőzés az, amikor a black and gold futójáték közel teljes potenciáljában tud majd villogni.

A védelmet TJ Watt 2 sack-kel és 1 INT-vel vezérli majd, így bírja rá a denveri offense-t, ugyan nehezen, az összességében kevesebb pont szerzésére.

A tippem tehát 1-es, azaz Hazai, és hogy mennyivel? Ha nem is lesz egy TD a különbség, de nem kell aggódni a FG-val való kiegyenlítéstől.

Broncos - Steelers 20 - 24

W

HERE WE GO STEELERS!

 

 

Top