Titans-Steelers

Az 5-0-val álló Steelers, az 5-0-val álló Titans otthonába látogat. Korábban még nem volt olyan mérkőzés, ahol két 5-0-s csapat játszott egymás ellen. Azt pedig ki ne tudná már, hogy utoljára 1978-ban volt 5-0 a Steelers mérlege. Akkor egészen 7-0-s mérlegig jutottunk, majd később a Super Bowl-t is besöpörtük.

Nézzük a legfontosabb dolgokat:

Robert Spillane
Devin Bush nagyon fontos tagja ennek a védelemnek. Azt gondolom, hogy talán nélkülözhetőbb, mint Ryan Shazier volt a maga idejében, de az biztos, hogy a sebessége és a szerelni tudása hiányozni fog. “Next Man Up”, tartja Tomlin híres mondása, melynek szellemében, most Robert Spillane lesz a kezdő ILB és jelenlegi tudásunk szerint a playcalling-ot is megkapja, így rögtön az egyik vezére lehet a védelemnek. Ahogy azt korábban írtuk, Spillane a Western Michigan egyetemre járt, ahonnan 2018-ban a Titans hozta az NFL-be, mint UDFA. 2018 október 14-én a Ravens ellen egy 21-0-ra elvesztett mérkőzésen mutatkozott be a ligában. Október 29-én aztán kirakta a Titans és február 8-án pedig a Steelers-be került. Jött az ilyenkor szokásos kivágás, majd visszaigazolás, végül 2019. november 5-én lett először az aktív 53-as keret tagja. Most tehát egész mérkőzésen, az ACL szakadást szenvedő Bush helyettesítése lesz a feladata

A liga legjobb futócsapata, a liga legjobb futást levédekező csapata ellen a profootballfocus adatai alapján.
Bár ez a helyzet ismerős lehet a múlt hétről, de valójában mégis más. A Browns futotta a legtöbb yardot a ligában, de maga a hatékonyság, a Titans esetében a legjobb. Így a múlt héten a legtöbb futott yardot szerző csapat ellen már megmutattuk, hogy mit is tud ez a védelem, de most sokkal nehezebb dolgunk lesz, mert Henry-hez hasonlóan magas plafonú futó nagyon kevés van a ligában. A Titans offense egy sokkal komplexebb csapatrész, mivel akkor is megoldják a feladatot, ha passzolni kell. Ugyanakkor a Steelers védőfala egyszerre képes futás és passzjáték ellen is elit közeli teljesítményt nyújtani.

Steelers pass offense vs Titans passrush
Ez egy olyan párharc, amelynél meglepően a Steelers felé mutat a mérleg. A Titans mindössze 7 sacket mutatott be eddig, miközben egyébként összesen 82 alkalommal tudtak nyomást generálni az ellenfél irányítójára. Ebből 22 alkalommal ütötték meg az irányítót és 53-szor sietteték. (Ezek a számok a Steelers esetében egészen elképesztő mértékűek! 138 nyomás (a legtöbb a ligában), 27 sack (a legtöbb a ligában). Mellette pedig még 77 siettetés és 34 alkalommal ütötték meg az ellenfél irányítóját. Ilyen ütemben képtelenség folyamatosan nyomást generálni  minden mérkőzésen. Legalábbis ezt gondoljuk, aztán a védelem mindig megcáfol minket.) Ezért aztán Ben Roethlisberger-nek a támadófal elég időt biztosíthat, hogy megtalálja az elkapóját. Az elkapó gárda pedig most visszakapja Diontae Johnsont, így a Johnson-JuJu-Washington-Claypool kvartett, valamint Ebron, mint TE a liga talán legveszélyesebb ötöse. Még úgy is, hogy Johnsonnak és JuJunak idén eddig nem ment igazán, de a Titans védelem a földön is sebezhető és a cornerek sincsenek éppen csúcsformában.

Idei forma
A Titans mérkőzései: Broncos (16-14), Jaguars (33-30), Vikings (31-30), Bills (42-16), Texans (42-36)

Steelers: Giants (26-16), Broncos (26-21), Texans (28-21), Eagles (38-29), Browns (38-7)

Nehéz bármi következtetést levonni, de amikor például a Bills ellen nagyon jól játszott a Titans, akkor csak néztem, hogy valóban ennyire jók e, majd a Chiefs is kissé beárazta azt a Billst. Az biztos, hogy rengeteg 126 pontot kapott 5 mérkőzésen a Titans, ugyanakkor a 164 pont igencsak impozáns.

A Titans ellenfeleinek mérlege 9-20, a Steelers 9-19-1. 

Derrick Henry vs Rush D
 Henry jelenleg 588 futott yardjával vezeti a ligát. Tény, hogy kísérletenként a 4,8-as átlagnál van jobb is, de a Titansnál tömik labdával, így a legfontosabb feladat, hogy megállítsuk. A Texans ellen 9,6-os átlaggal futott, bár ha a 94 yardos TD-t levesszük, akkor 5,6-os átlagot hozott. De Henry-ben a nagy játék is mindig ott van, ezért különösen vigyázni kell vele. Idén egyébként már 3 100+ yardos mérkőzése volt, de a Bills ellen például mindössze 57 yardot szerzett. Idén eddig Barkley volt a legjobb RB akivel szembenéztünk, őt szenzációsan sikerült kordában tartani. Most Bush hiányában különösen a szélső futásokkal lehet baj, de ha a DL-nek sikerül megtartani az OL-t és néha átérni a backfieldre, akkor a Titans passzjátéka megállítható, ugynakkor Henry passzok után is nagyon veszélyes, ezért Spillane rögtön mélyvízbe kerül.

Ryan Tannehill vs Pass D
Ugyan nincs igazán első számú célpontja, de ennek ellenére remekül játszik és majdnem 70%-os pontossággal dobál idén. Mindössze 5 alkalommal sackelték és 2 interception-t dobott. Jonnu Smith a legfontosabb játszótársa, aki  nem elkapó, hanem egy TE. A legtöbb yardot Corey Davis hozta és ő is visszatér. Eddig három mérkőzésen játszott és 206 yardot kapott el. 

Ilyen jó védelemmel azonban még nem néztek farkasszemet. Mint korábban írtam, a legtöbb nyomást, sacket, irányító siettetést a Steelers mutatta be. Dupree 6 sack 24 siettetés, Tuitt 5/31, Watt 4/27 és Heyward 2/20. És a kiegészítő emberek sem rosszak, ha éppen a kezdő négyes pihen. Tannehill pontossága pedig nyomás alatt 20%-ot romlik, de azért így is kiemelkedő. Érdekes lesz, mert eddig mindössze 51 alkalommal volt nyomás alatt, öt mérkőzésen, miközben a Steelers védelme 21 alkalommal tudott nyomást generálni a Browns irányítóira, miközben egyébként a teljes 4. negyed már garbage time volt. A Philly ellen 26 ilyen volt, a Broncos ellen pedig elképesztő 36!

A Browns ellen egyébként a secondary sem nézett ki rosszul. A két corner szinte teljesen levette a pálya szélén lévő OBJ-Landry-Higgins triót, míg a slotban Fitzpatrick, Hilton és Sutton védte jól a területeket. Persze ilyen nyomás mellett nem volt könnyű élete Mayfieldnek. Mindenképp ki szerettem volna térni arra, hogy az elmúlt három mérkőzésen Terrell Edmunds is egészen korrekt teljesítményt mutat, amire nagy szükség lesz a jó TE-ek ellen.

 

Változások
A legnagyobb probléma Devin Bush hiánya. Ugyan nem mondom azt, hogy az érkezése kellett a védelem szintlépéséhez, de egy nagyon fontos iparos a csapatnál. A helyettese majd Spillane lesz, aki megkapja a lehetőséget és én személyesen ezt nagyra értékelem a Steelers-nél. Ha nem válik be, jövő héten több opció is jöhet, de most övé lesz a karmesteri pálca is, úgyhogy már csak úszni kell abban a mélyvízben.

Szintén nagyon kellemetlen hiányzó, Mike Hilton is. Nincs rossz formában a slot corner, és csak remélni tudom, hogy Cam Sutton hasonló formát mutat. Eddig nem volt gond vele, de a Titansben kiváló TE-ek dolgoznak.

Derek Watt sérülése a speciális egység számára jön rosszul, de a helyettesítését mindenképp meg tudjuk oldani.

Dustin Colquitt pocsék teljesítménye miatt a Steelers úgy döntött a Titans ellen inkább egy újoncot avat ezen a poszton. Corliss Waitman még nem játszott NFL mérkőzést, sőt 2017 óta még egyetemi mérkőzésen sem lépett pályára. Kissé furcsa döntés, de Colquitt nagyon gyenge volt egész évben.

Bush helyére egyelőre Henry Mondeaux DE került a keretbe.

A másik oldalon mindenki egészséges, aki korábban sérültlistán volt, az is teljes edzést mutatott pénteken, vagy le is került a listáról.

Az előző mérkőzéshez képest az egyetlen és viszonylag komoly hiányzójuk viszont a LT Taylor Lewan, akinek a helyére Ty Sambrailo került. 

Mit várhatunk ha a Titans birtokolja a labdát?
Futás, futás, futás és play-action

A Titans támadófala talán nem a legjobb a ligában, de a TE-ek remekül segítenek be a futójátékba is, úgyhogy akkor is képesek nagy játékokra, ha esetleg teletölti az ellenfél a boxot. Mindig nem lehet futni, ilyenkor pedig remekül alkalmazzák a play-action játékot és főleg Adam Humphries veszélyes a TE-ek mellett.

A Browns támadófala egyébként jobb, mint a Titans-é, bár a legjobbjuk Teller nem játszott a Steelers ellen. Így az egyébként nagyszerű futójáték a múlt héten halottá vált, ezzel pedig Mayfield játékát is meg lehetett ölni. Úgyhogy a Watt-Tuitt-Heywar-Alualu-Dupree kvintett alkalmas lehet megállítani a Titans-t, de csak ha a secondarytől megkapja a támogatást, ha esetleg nem érnek a backfieldre 3 másodperc alatt.

Mit várhatunk a Titans védelmétől?
6,2 yard játékonként. Ennyit tesznek meg az ellenfelek. Azért ez minden játékban igencsak gyenge teljesítmény ettől a védelemtől. Igaz a kilenc szerzett labda nagyon szép, mindössze 6 csapat tudott többet. 

A Steelers Claypool berobbanása óta az első alkalommal játszik teljes arzenállal, vagyis Ben válogathat a személyzetben. Akár úgy is, hogy JuJu-Deontae-Washington-Claypool-Ebron. Erre a sebességre pedig nem tudom, hogy egy 36 éves Jonathan Joseph hogyan tud felkészülni. A pontosság persze életbevágó, de azért a múlt héten a nem túl acélos Texans is bőven szerzett pontokat és yardokat. Watson 335 yardot hozott 4 TD-vel, A földön pedig további 92-t szereztek. 

Ha úgy tudunk játszani, mint a Browns ellen, az elég lehet a 6. győzelemhez. Sokkal gyengébb játék viszont biztosan nem fér bele.


Ne feledjétek 18:00-kor kezdődik a találkozó és természetesen a Score Sport Bar-ban most is lehet közösen nézni és szurkolni!

Top