Steelers vs Seahawks

Az NFL hatodik fordulójában a Steelers gárdája a Seattle Swahawks-szal találkozik, méghozzá hazai pálán, a Heinz Fielden. Vasárnapi esti mérkőzés lesz, vendég oldalon több neves hiányzóval. Mind a két csapat 2-3-as mérleget tudhat eddig magáénak, a csoportjaikban pedig így állnak:

NFC West:
Arizona Cardinals 5-0
Los Angeles Rams 4-1
Seattle Seahawks 2-3
San Fransisco 49ers 2-3

AFC North:
Baltimore Ravens 4-1
Cincinnati Bengals 3-2
Cleveland Browns 3-2
Pittsburgh Steelers 2-3

A Seattle a Colts elleni győzelemmel kezdte a szezont, majd jött két kijózanító vereség a Titans és Vikings gárdáitól. Ezt követően egy mindig fontos San Fransisco elleni mérkőzést sikerüt megnyerniük, majd múlt héten kikaptak a Los Angeles Rams ellen. A három vereségükből kettőt is odahaza szenvedtek el, míg mind a két győzelem idegenbeli volt (!). Ennek megfelelően írhatnám, hogy jó lesz vigyázni velük, azonban egy fontos részletet itt rögtön meg kell említeni.

Russel Wilson 165 meccses kezdő szériája most megszakad, ugyanis sérülése nem jött rendbe, már napokkal ezelőtt tudni lehetett, hogy nem fog pályára lépni. Ennek megfelelően a kezdő irányító Geno Smith lesz... Az a Geno Smith, akinek 2018 óta mindösszesen 26 passzkísérlete volt az NFL-ben, és ebből 17 már az idei szezonban "jött neki össze". 1 TD és 1 INT áll a statisztikai lőlapon a neve mellett. 3 20+ yardos játéka is volt azonban a 17-ből, szóval érdemes lesz rá vigyázni, egyszer-kétszer biztosan hívnak majd olyan játékot, ahol Tylre Lockett vagy DK Metcalf megiramodhat. 

A két elkapó idén 25-25 elkapással, 390 és 383 yarddal áll. Lockett 3, míg Metcalf 5 TD-t szerzett idén.

A vendég futójáték ezúttal kis túlzással Alex Collinson áll vagy bukik, hiszen a három legjobb futójukból kettő is kihagyja a mérkőzést. Chris Carson szintén maródi, idei termelékenysége (3 TD) hiányozhat majd a zöldeknek ellenünk is. A másik futó, aki a harmadik legtöbb yardot szerezte ily módon a csapatban, pedig pont Wilson.

Érdekes lesz tehát látni, hogy mire megy a csere irányítójával, és csere futójával, azonban két legjobb elkapójával felálló seattle-i offense a védelmünk ellen. 
A mérkőzést egyébként Vedric Ogbuehi T is kihagyja majd.

A mi oldalunkon ha nem is a hurráoptimizmus, de a javulás jelei lelhetők fel az előző heti Denver ellein performanssszal. 

Juju Smith-Schustert ugye egész évre elvesztettük, vállsérülése miatt. Ettől függetlenül támadó oldalon a múlt héten voltak pozitív jelek. A támadó fal jól működött, Ben a szokásos egy-két homály dobása mellett egész jó volt. Nagyban volt ez köszönhető annak, hogy nem kellett 50 dobást vállalnia, sőt, talán mindösszesen 18 passzkísérlete volt, ami nagyon-nagyon hosszú idő után az első ilyen volt.

Persze ehhez a támadó fal munkája, és Najee Harris jó játéka is kellett. Utóbbi az előző mérkőzésen 23 futásból 122 yardot ért el, míg volt 2 elkapása is, összesen 20 yardért. Nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a csapat tudta kontrollálni a mérkőzést, és felül tudott kerekedni. Ehhez hasonló teljesítményre volna most is szükség.

A két elkapó, Claypool és Johnson mellett Juju kiesésével Washington is nagy szerephez juthat. 

Ami a védelmet illeti. Jó lenne most már pár labdaszerzést összehozni. A csapat 4 labdaszerzése az ötödik legkevesebb idén a ligában. Ezen muszáj lesz javítani. Úgy érzem erre kiváló alkalom nyílik ma, és Geno Smith is partner lehet ebben. Abban az esetben, ha passzjátékra kényszerítjük, tehát ütjük a futást. Érdekesség, hogy idén a 330 védekező játékből Heyward 256-on, míg Wormley 228-on volt a pályán. Nincs más olyan védőfal játékos akinek száma elérné a 93-at... 

A mi védelmünk egyébként 5,7 yardot, míg a Seattle-i sor 6,2 yardot enged játékonként. Fontos lesz, hogy a futást fel tudjuk tartóztatni, ez esetben Smith-nek muszáj lesz a passzokat erőltetni, ami annak ellenére, hogy jók az elkapók, veszélyes lehet, hiszen a passznak sem ártana jónak lennie..

Erre a hétre újfent pozitív eredményt, és játékot jósolok, szerintem ezúttal sem lesz probléma Ben játékával, Najee szintén nagyon jól fog teljesíteni. Ezen felül a meglepetés "jó" eredényt mondjuk egy TE-től, és a védelemtől, azon belül is a secondary-től várom.

A tippem a mérkőzésre, 27-17 hazai W (ezúttal remélhetőleg vezéráldozat nélkül)

A találkozó magyar idő szerint hétfő hajnali 2.20-kor kezdődik.

Top