Steelers vs. Jaguars

9-0 vs 1-8. Ha csak ez alapján kellene odaítélni a győztest akkor az NFL rajongók nagy zöme kihírdetné a Steelerst, le sem kellene utazni Floridába. De ez az NFL ahol minden héten születhet és születik meglepetés, ahol 1-1 rossz játék a teljes meccset eldöntheti. 


Azért bízzunk abban, hogy a jobb csapat magabiztosan fogja menedzselni a találkozót. 

Nézzük a csapategységeket.

Steelers Offense oldalon nincs meglepetés, mindenki hadra fogható és játszani fog aki a Bengals ellen is be volt vetve. Az NFL jelenleg a mi támadó egységünket a liga hátsó felébe a 24-ik helyre rangsorolja, a vendéglátók ugyanezen rangsorban a 26-ok. (megszerzett yardok alapján)

A két támadósor  Egymáshoz képest azonban nagyon nagyon eltérő teljesítményt mutat mind a földön, mind a levegőben. 

Ben idén a visszatérésével az egyik legjobb szezonját futja. Amennyiben Alex Smith (bár kívánom, hogy játszon) nem tud egy jó teljesítményt letenni szinte biztos, hogy övé az év visszatérője cím. Sőt már láttam az MVP cím jelöltek közt is top5-ben. 

A labdákat kiválóan szórja szét a rengeteg célpont közt. Egyre többször látunk kreativitást, bár sokszor hosszú időn keresztül egysíkú a play hívás. A futás az amely egyenlőre nagyon nem találja magát. Az O line emberei elmondták a héten, hogy tudják, fejlődniük kell és meg kell találniuk a módját annak, hogy utat nyissanak. 

A hazaiak nem valami veretes számokat produkálnak, a támadó fal mögött ráadásul nem is a nagy megmentőnek gondolt Minshew áll majd fel, hanem az újonc Jake Luton. Eddig az utóbbi 2 mérkőzésen is Ő játszott 2TD-2INT és 5 benyelt sack a mérlege. Elméletben nem okozhatna gondot a Steelers bivalyerős védelmének. Amiben bízhat a Jaguars, az James Robinson. Az újonc futó a 9 találkozóján 689 yardot nyargalt össze, 4,5 yardos átlaggal. 5 db hatpontost elérve. Tehát jelenleg kissé egysíkúnak tűnik a Jacksonville játéka. Azt pedig a mi futás elleni jól működő védekezésünk akár le is tudja nullázni, úgy mint a Bengalst, a múlt fordulóban.  

Nézzük az egyértelműen mindenhol hatalmas eltérést mutató védelmeket. 

A Pittsburghi acélos egység jelenleg a liga 4-ik legjobbja az NFL rangsorában. A Floridaiak, a 30-ik helyen tanyáznak. A futás ellen sem túl beton biztosan állnak fel, de ha lehet a levegőben még verhetőbbek. Vagyis ez lehet egy viszonylag egyszerűen megoldható feladat, de! És itt jön ismét a DE, lehet ez egy szenvedős nyögvenyelősen legyőzött D és Jaguars. 

A Steelers védelemnek hozni kell a konstans nyomást minden playben és egyértelműen a futást meg kell állítani a LoS-on. Képesek lehetünk, főleg, hogy a D-ben sem tűnik úgy, hogy komoly hiányzóval kellene számolni. 

A secondarynek illene folyamatosan a WR-en lenni és pár labdát akár meg is szerezni. 

 

Name Injury Game Status

Steelers

   
RB Trey Edmunds hamstring OUT
LB Jayrone Elliott  illness OUT
RB Jaylen Samuels  quadricep OUT

Jacksonville

   
TE James O'Shaughnessy knee OUT
WR Laviska Shenault hamstring OUT
WR Collin Johnson  hamstring QUESTIONABLE
CB Sidney Jones achilles QUESTIONABLE
QB Gardner Minshew  right thumb QUESTIONABLE

 


A találkozó egyértelmű esélyese minden oldalon a Steelers, minden szakértő sima vendég győzelmet vár és azt, hogy ezzel meglesz az újabb rekord a 10-0. Mi, én, nem innék előre a medve bőrére. Láttunk már ilyen eseteket épp eleget Steelers szurkolóként. 

Ben a héten elmondta a cél nem a hibátlan szezon, a cél a SB megnyerése! Legyen így. 


Sajnos a jelenlegi helyzet miatt, bár 19-i mérkőzés nem tudjuk közösen nézni a találkozót, így marad a televízió képernyője. A hazai jogokat tulajdonló Arena4 a hétvégén nem a mi találkozónkat adja, így marad a Stream vadászat. Természetesen ebben segítünk majd.  

Top