Steelers vs. Bengals

Három idegenbeli mérkőzés után, ezúttal ismét hazai pályán a Steelers és jöhet egy újabb csoportrangadó. Mégpedig a tavalyi 1/1-es Bengals ellen. Élőben láthatjuk tehát, hogy Joe Burrow mit tud a Heinz Fielden. A mérkőzés a vasárnap esti (kora délutáni) sávba került, így ismét nagy érdeklődés fogja kísérni.

A 8-0-val álló Steelers a múlt héten, a jó 4. negyedbeli játékának köszönhetően végül Dallasban is sikeres volt, miközben a Bengals pihenhetett. Még november 1-én győzték le az azóta ismét vereséget szenvedő Tennessee Titanst 31-20-ra, így jelenleg 2-5-1-es mérleggel állnak az AFC North 4. helyén. Ezen a mérkőzésen egy közepes teljesítmény is elég volt, ahol a Bengals nem adta el a labdát, de például sacket sem engedtek. Joe Burrow pedig esélyes az év újonca címre is, ráadásul egyre jobban összeszokik a Green-Boyd-Higgins hármassal.

A továbbra is covidos Vance McDonald kivételével mindenki játékra jelentkezik vasárnap, így a legjobb csapattal játszhatunk. Szerencsére az egész héten covid protokoll miatt hiányzó (de térdsérüléssel is bajlódó) Roethlisberger is alkalmas a játékra. A mérkőzés kulcsa lesz, hogy a támadófalnak hogyan sikerül megvédeni őt, mert ez a Cowboys elleni első félidőben nem működött ideálisan. A Bengals védelme az egyik leggyengébb a ligában, mérkőzésenként 400,9 yardot kapnak. 256,6-ot a levegőben és 144,3-at a földön, ezért a futójátéknak is lenne keresnivalója, de ez Dallasban nagyon nem ment. Eddig összesen 11 sacket értek el, így azért nem lenne lehetetlen ezt a védelmet felőrölni. 


A Bengals offense-ben Joe Mixon játéka kérdéses, ráadásul Alualu, aki a futójáték ellen a csapat talán leghasznosabb tagja idén, most visszatérhet. 

Hogy Alualu szerepe mennyire fontos alátámasztom számokkal is:

-az első 6 mérkőzésen összesen 413 yardot futottak ellenünk, Alualuval.

-az utolsó két mérkőzésen, nélküle 409 yardot!!


Ez pedig különösen fontos, hogy Watt és Dupree szabadon garázdálkodhasson a fal szélén, mivel a Jonah Williams-Bobby Hart páros nem egy életbiztosítás Burrow részére. 19 alkalommal sackelték eddig Burrowt. 79-szer siettették és 26-szor ütötték meg. Biztos, hogy komoly teszt lesz Burrow számára a mérkőzés, reméljük megismeri majd Watt ölelését.

A Steelers támadófalnak különösen fontos szerepe lesz ezúttal. Roethlisberger térde miatt várhatóan még a szokásosnál is kevésbé lesz mobilis, majd a sok gyors passzra figyelhetünk, de nem szabad hanyagolni a futójátékot sem, amiben a támadófal különösen gyenge volt a dallasi mérkőzésen. Carl Lawson az a játékos, aki különleges figyelmet igényel, ő mindenképp a legveszélyesebb passzsiettető az ellenfél védelmében. Rajta kívül érdemes még megemlíteni Jessie Bates III játékát, aki mellett nem lesz könnyű estéje Ebronnak. Ők talán a legjobb védők az ellenfél keretében, így azért a WR-eink ha jó napot fognak ki, majd tudják mozgatni a láncot. De nagyon figyelni kell, hogy ne aludjunk bele a mérkőzésbe, mint a Cowboys ellen.

A múlt heti teljesítmény kevés lesz, de ha nem csak egy-egy negyedre kerül pályára a Ravens ellen látott offense, akkor jó eséllyel ezt is behúzhatjuk.

Nem teljesen igazságos az alábbi táblázat, de rámutat a tavalyi legnagyobb gyengeségünkre. Milyen fejlődésen ment át az offense red zone hatékonysága.

Hilton egyébként szinte biztosan kihagyja a harmadik mérkőzését is egymás után, így Sutton kaphat majd ismét nagy szerepet. 

1950 óta Burrow lesz a 8. olyan irányító, aki veretlen csapat ellen játszik a 10. héten vagy később. Eddig 1-6 a győzelmi mutató. Mark Sanchez az egyetlen aki nyert, ráadásul Payton Manning ellen 2009-ben.

Top