Steelers-Titans 19-13

Fontos győzelem a Titans ellen, amivel ismét sikerült pozitívra fordítani a mérleget. 7-6-1 jelenleg a rekord, ami még nem elég a rájátszáshoz. Jövő héten ráadásul Kansasbe utazik a csapat, ami nem ígér túl sok jót. És bár a védelem mindenképp készen áll a nagy feladatokra, támadó oldalon csak keresgéljük a rengeteg hiba okát.

Mint az utóbbi időkben minden mérkőzésen, most is teljesen ketté kell szedni az első és a második félidő játékát, de ezúttal szerencsére ismét jól jöttünk ki a késői ébredésből, mivel a védelem az egész mérkőzésen tartást adott.

Azt meg kell jegyezni, az idei év is érdekesre sikeredett. Olyan meglepetések vannak időnként, hogy csak a fejét kapkodja az ember (Lions-Cardinals, Buccaneers-Saints), ezért azon sem lepődhetünk meg, ha a végén a PO-ba kerülne a csapat, de ehhez még két mérkőzést mindenképp nyerni kell.

Új sack-királya van Pittsburgh-nek! James Harrison 16 sacket ért el még 2008-ban, most pedig T.J. Watt ezt túlszáranyalta. 17,5 sacknél jár és tényleg csak szuperlatívuszokban lehet beszélni róla, ahogy a védelemről is összességében.

Persze van ami még most sem megy, mert egyszerűen képtelen vagyunk a futójátékot megállítani, ezzel pedig a védelem sokszor magát hozza nehéz helyzetbe. Mert sajnos lássuk be, a támadóktól szinte semmi segítséget nem kapnak. Offense oldalon mindössze egy olyan drive volt, amit végigvitt az egység és amiből aztán Roethlisberger futott TD-je is jött. Utoljára még 2018-ban volt futott TD-je Bennek.

Igazából nem is lehet csodálkozni azon, hogy a támadók történelmi mélységekben vannak. Annyira rossz a támadófal, hogy a szakoldalak "F"-re értékelték, amilyen gyenge értékelést még nem láttam az elmúlt évek során. Van 1-1 játék, ahol legalább a pass prtotection jó, de a futójátékok segítése totális homály. Ennek ellenére a kohézió (nak nevezett valami) miatt nem változtat Tomlin a támadófalon. Talán már Dotson kész lesz a játékra, így ő visszatérhet IR-ről, de kevés lesz. Én azonnal centert cserélnék mellette, mert a támadófal közepe extrém gyenge.

Harris futásainak esélyes sem volt, főképp mivel csak a belső futásokat erőlteti a támadófal. Erre pedig alkalmatlan, bárki bármit is mond, ez tökéletesen látszott tegnap este is. 

Ha pedig nem megy a futás, mehetnének a passzok, ez pedig elsősorban Roethlisberger pontatlansága miatt nem működik. Hihetetlen gyorsan eldobja a labdákat, de a WR-eknek még nincs idejük szeparálódni. Így jön a rengeteg rövid kísérlet, amiből pedig a negatív yardok és az 1-2 yardos nyereségek.

Ráadásul tegnap Freiermuth újra agyrázkódást kapott, 1 hónap alatt már a másodikat. Mellette Chris Wormley volt még akinek el kellett hagynia a pályát az estén végleg, szerencsére Watt a sérülése után még vissza tudott jönni.

Ami a védelmet illeti:

Rengeteg futott yardot nyelünk be, ez továbbra is oda vezethető vissza, hogy Tuitt és Alualu helyett nem tudjuk ugyanazt a minőséget feltenni a pályára. Illetve még egy komoly összetevő van, az pedig az ILB-k játéka, ami komoly visszaesést okoz immár 2-3 éve. 

Nekem különösen tetszett az a várt csere, hogy Sutton visszamegy slotba és Witherspoon ki a szélre. Jobban fekszik ez Suttonnek, így pedig ott is nyerünk, illetve a szélen sem vesztünk, mert Witherspoon sokkal biztosabban védekezik a szélső elkapókon (főleg James Pierre-hez képest)

Ki kell még emelni a védelemből Hadent is, aki bár messze nem játszott tökéletesen (egyszer csúnyán megégették, de szerencsére drop lett belőle), de gyönyörű interception jött a gyors helyzetfelismeréséből, a végén pedig egyértelműen tökéletes szerelést csinál 1 yarddal a first down vonal előtt.

 

A találkozó krónikájához tartozik, hogy Ben az All time passzolt yard listán immár az 5-ik pozícióban tanyázik, mert megelőzte az eddig előtte lévő Philip Rivers-t. Jelenleg 63,562 passzolt yarddal áll. A negyedik helyen lévő Brett Favre befogására nincs esély, ahhoz több mint 2 szezon kellene a régi csúcsformájában. 

 

Top