Steelers-Seahawks

Hazai szezonnyitó

Vasárnap, magyar idő szerint 19 órától a Steelers a Seattle Seahawks csapatát fogadja az alapszakasz második fordulójában. Nehéz nem foglalkozni a múlt héten történtekkel, de igyekezni kell elfelejteni és új lapot nyitni. Ebben segítenek a számok is. Tomlin, mióta Pittsburghben van 9 alkalommal készítette fel csapatát legalább 20 pontos vereség után, és ebből nyolc alkalommal nyertünk is. A Seahawks ráadásul az utóbbi két alkalommal kellemes vendég is volt a Heinz Fielden. Legutóbb például 8 éve 24-0 volt az eredmény a Steelers javára. Ráadásul az NFC csapatok ellen hazai pályán kifejezetten jól megy a csapatnak.

Kevés olyan eleme van a játéknak, amiben nem kellene javulni vagy még inkább jelentősen javulni a múlt hetihez képest. A múlt héten a Patriots védői minden alkalommal szorosan fogtak embert és ez nem ízlett a támadóinknak. Legtöbb hibával Moncrief játszott, igaz nem tudni mennyire volt ebben hibás korábban eltőrt ujja, vagy ennyit várhatunk tőle.  A no2 WR mellett még komoly gond volt a támadófalban is, akkel szemben sokszor a 3 emberes passrush is működött. Így ráadásul Roethlisberger sem érezhette magát komfortosan, mert szörnyen játszott, de a playhívások is rettenetesre sikerültek. 14 alkalommal próbáltunk 4 WR-es felállásból futni, 2,1-2,3 körüli átlaggal. De csak erőltettük….

Clovney és Ansah két prémium (hoz közeli) passzsiettető, így fel lesz adva a lecke Villanueva és Feiler számára. Bár Ansah játékára jelenleg csak 50% esély van, így ő lehet inkább pihenni fog, nyilván ilyenkor egyik csapatnak sem annyira fontos a másik konferenciában játszó csapat ellen nyerni. A védőfal közepén Ford játéka kétséges, így Al Woods mellett, a draftolatlan újonc Bryan Mone kezdhet. A futójátéknak  működnie kell, legalább játékonként néhány yardot, mert utána Bobby Wagnerék már komoly fejtörést okozhatnak.

A Sehawks secondary nem túl acélos, így ez nem lehet megoldhatatlan probléma JuJu-éknak, de persze kérdés az, hogy Roethlisberger melyik arcát mutatja a délután során. A 37 éves irányító magát hibáztatta a Patriots elleni mérkőzés után és hogy őszinte legyek én is őt. Hozzászoktam, hogy minden évben van 2-3 borzalmas mérkőzése, de ez a szenvedés mégis nehezen tolerálható.

Ami a védelmünket illeti, ők szintén egy terített betlit mutattak, de igazából nem is vártam mást Tom Brady ellenében. Nincs igazán minőség a secondaryben, így könnyen ereszthette el pontos passzait a bostoni ikon. A Patriots támadófala folymatosan megállította a passzsiettetést, illetve Brady számára tényleg csak pillanatok kellenek, hogy egy passzt eleresszen. A zónahatárokat tökéletesen találta meg Brady, az elkapók pedig folyamatosan harcolták ki az elrontott szereléseket. Kabaré jelenetek zajlottak időnként a védelemben, ahol az újonc Kameron Kelly számára ez borzasztóan sok volt. De sajnos az olyan rutinos védőnek is, mint Haden. Edmunds is nagyon gyengén játszott, nem sokat láttunk belőle az előszezonban megszokottból, és Hiltontól is sokkal többet vártunk.

Most Davis visszatér a védelembe és mivel Kelly bemutatkozása elég pocsék volt, többet várhatunk a secondarytől. 

Top