Steelers-Ravens 20-19

20-19-es győzelem, egy végletekig kiélezett rangadón, az AFC egyik legjobbja ellen. 

Nehezen indult a mérkőzés, bár sejtettük ezt előre, de a Ravens folyamatos 3. kísérleteinek köszönhetően, hosszú drive-okkal örlődött a Steelers védelem. 

Mint a régi mondás tartja a Steelers védelme ezúttal inkább csak hajlott, mint tört. Jól fel lettek készítve és igyekeztek Lamar Jackson kezébe helyezni a sorsukat. Folyamatosan a futás elleni védelem dominált, de a Ravens támadófala a négy emberes passzsiettetést sem nagyon tudta feldolgozni. Az első drive-ból interception (Minkah Fitzpatrick) lett, majd egy Ravens punt után, 99 yardos drive-ot tudott összerakni a vendégcsapat. Így a vezetést megszerezték, a védelem pedig fáradt rendesen. 

A Steelers mindössze az utolsó két percben tudott haladni, és összesen valamivel több mint 6 percet birtokolta a játékszert. Azonban ilyenkor ahogy lenni szokott, egy gyönyörű 40 yardos átadás után Johnson droppolt és csak Boswell 53 yardos FG-jának köszönhetően tudtunk pontokat elérni.

A 3. negyed sem nézett ki jól offense szempontból, mert újabb két punt, közben viszont a védelem továbbra is remekel, aminek köszönhetően ugyan egy FG összejön Tucker révén a vendégeknek, de látótávolságon belül maradtak. 

Az újabb nagy játékot már hozza Diontae Johnson, akiről teljesen megfeledkeztek és TD. Ezzel indul a 4. negyed. Sajnos Boswell nem tudta értékesíteni az extrapontot, így 1 pont hátrányban maradtunk. 

Láthattuk ismét remekelni a védelmet és jött Boswell 43 yardról, amivel már vezettünk. Paprikás hangulatban volt a front7, ismét visszaszerezték a labdát, es egy 4,5 perces drive után újra Johnson csinált 6 pontost, ami után az előzőleg kimaradt extra miatt 2 pontosra mentünk és Freiermuth megcsinálta!

Fájó pillanatok zárják keretbe a mérkőzést, mert hiába a remek passrush, a secondary hozza a formáját és 3&14-re 22 yardos, majd 1&10-re 18 yardos és 1&10-re 13 yardos játékot engedett. Jött is a TD tükörsimán, de ekkor Harbough a 2 pontos mellett döntött, mivel a védelmet gyengének látta. Szerencsére nem sikerült, Lamar Jackson labdája centikkel hibádzott, így nem lett elkapás Andrews-tól.

Nyert a Steelers!

A Steelers-Ravens párharc történelmében ez volt a második 20-19. Az első alkalommal is a Steelers nyert, még 2005-ben.

A mérkőzés embere TJ Watt, aki 3,5 sacket szerzett és parádés 12 nyomást generált az irányítón. Watt-hoz hasonló 65,5 sackes teljesítmény még soha, senki nem produkált az első 8 évében. Ráadásul Watt még csak az 5. évében jár!

Legutóbb egyébként egy bizonyos James Harrisonnak volt 3,5 sackje épp a Ravens ellen 2007-ben. Ezzel egyébként a Steelers örökrangsorában az 5. helyre lépett, Cam Heywardot előzve meg.

Igazságtalan lenne, ha nem említeném meg Chris Wormley-t, akinek a 2,5 sackes teljesítménye is kivételes volt. Pont volt csapata ellen csinálta meg, pedig korábban még sosem volt olyan mérkőzése, ahol 1 sacknél többet szerzett volna.

Lamar Jackson-t egyébként az alapszakaszban még sosem sackelték 7 alkalommal.

 

Egy rövid hét következik, a Vikings otthonába utazunk. Péntek hajnalban tehát újra Steelers meccset nézhetünk. 

 

 

Top