Steelers-Raiders 13-10

A karácsonyi ünnep miatt, ezúttal szombaton volt a forduló nagyobb része és este főműsoridőben körülbelül -20 fokban rendezték a mérkőzést. A mérkőzést, ami ezúttal sokkal több volt egy szokásos decemberi Steelers-Raiders párharcnál, pedig a két frencsájz komoly múltra tekint vissza.

Nem fogjuk újra boncolgatni, mert már a héten minden erről szólt, de Franco Harris halála, az 50. évfordulója az Immaculate Reception-nek és az ezzel kapcsolatos mez-visszavonultatás, már eléggé megágyazott a mérkőzés emocionálissá tételéhez. Ráadásul ehhez a csapat is alaposan hozzájárult, az 50 évvel ezelőttihez hasonló végjátékkal.

Na de lássuk, hogy mi történt szombat este. Mindössze 30.000 néző tekintette meg az ünnepséggel tarkított találkozót, mert annyira hideg volt, hogy tényleg csak a legkeményebbek bírták. Ők és a tévénézők is láthatták, hogy a Raiders, némi szerencsével fűszerezve végiggyalogolt a pályán és azonnal vezetést szerzett. Ráadásul érezhető volt már ekkor, hogy a körülmények miatt nem lesz sok pont, így különösen fájó volt, hogy Boswell végül két berúgott field goal mellett, kettőt el is hibázott. A támadások egészen az ellenfél redzone-jáig működött, ott azonban elakadt a gépezet.

A védelem azonban hozta végre amit vártunk, különösen Cameron Heyward és Alex Highsmith vezetésével. Azért érdemes kiemelni Spillane játékát is, aki 53 snap során összesen 12 alkalommal szerelt, illetve a Sutton-Wallace páros is igen tetszetős volt. Például azzal, hogy Davante Adams alig találkozott a labdával, igaz ebben James Pierre is szerepet vállalt. 

Támadóoldalon bár a futásblokkolás nem volt az igazi, Pickettet nem sikerült sackelniük. Az újonc irányító kapta a legjobb értékelést a PFF-től, nem is játszott rosszul, bár a checkdown passzok nagyon sokszor jönnek elő olyan helyzetben is, amikor kicsit többet lehetne vállallni. Najee Harris 53 yardot szorgoskodott össze, ami nem tűnik soknak, de a Raiders nagyon készült a futójátékok elvételére.

A game winning drive viszont nagyon árulkodó volt. Pickett remekül vezette TD-ig az egységet, mindenki hozzátette a magáét, ami egyrészt bíztató a jövőre nézve, másrészt kicsit érthetetlen, hogy miért nem tudunk többet hasonló játékokat hívni, mint például Pickens TD-nél.

Ezekben a szélsőséges időjárási körülményekben a győzelem volt a lényeg, ráadásul a Raiders is PO-ért küzd még, bár rajtuk már csak a múlt heti Patriots elleni győzelmükhöz hasonló csoda segíthet.

A playoff még mindig összejöhet, bármilyen meglepő is. A mérkőzés előtt 0,4% esélyünk volt rá, a mérkőzés után 2%, a vasárnap esti Dolphins vereséggel pedig 3% lett. Mivel a cikk csak hétfőn fejeződik be, már azt is tudjuk, hogy ha a Chargers győz a Colts ellen, mindössze 1%-ra csökken az esély.

 

A győztes labdát végül Franco Harris özvegye kapta meg.

Top