Steelers-Buccaneers

Nehéz bármit mondani az elmúlt hét, valamint az elmúlt hetek után, mert az ember jót nem tud, rosszat pedig nem szívesen mond, amikor a mérkőzések közel harmada már lement, illetve le is megy a hétvégén és újabb hosszú szünet vár majd ránk. Szóval ilyenkor csak örülni kell, hogy látjuk ezt a remek sportot, még ha legtöbbünk szerintem nem is látott soha ennyire gyenge Steelers-t.

De nézzük pozitívan a jövőt. Kenny Pickett túl van a bemutatkozáson és egészen kellemes meglepetést okozott, érett játékával. Ez persze a liga egyik legjobb csapata ellen nem volt elég semmire, de jó volt látni a megoldásait, mert általában nem volt azokkal baj. 

Amivel baj volt, az az elkapók, akik Pickens kivételével lényegében cserbenhagyták Pickettet. Sajnos Johnson és a saját maga által top 3-ba sorolt Claypool is gyenge volt, nem küzdött megfelelően. A playhívások borzasztóak voltak, és a legrosszabb pillanatokban pedig jöttek a drappok is.

Ehhez társult egy borzalmasan gyenge védelem és egy szörnyű teljesítmény Tomlintól is. Eddig rendszerint ki tudta rángatni a csapatot a gödörből, de hetek óta ez egyre mélyebbnek tűnik. Tomlin egyelőre bízik még egy kicsit Kanadában, így a 3 pont nem volt elég ahhoz, hogy új OC-val próbálhassuk meg a felzárkózást.

A gondok pedig, ahogy az ilyenkor lenni szokott csak sűrűsödnek: hétvégén több fontos játékosnak ki kell hagyni a mérkőzést, illetve egész héten rengeteg volt a sérülés.

Végül hat játékos is kihagyja a vasárnapi mérkőzést. Közülük DeMarvin Leal IR-re is került.

A komplett secondary, Edmunds nélkül ugyan, de kiegészülve Levi Wallace-al hiányozni fog. Az offense-ből pedig a fantázia mellett, most Freiermuth sem lesz jelen, helyette viszont megnézhetjük az ifjú Heyward TE játékát.

A secondary úgy fog kinézni, hogy Josh Jackson és Jamer Pierre lesz a két kezdő CB, Maulet marad NB és Edmunds mellett Tre Norwood lesz, ő helyettesíti majd Fitzpatrick-ot.

Nem hiszem, hogy nagy izgalmakra számíthatunk, de azért azt továbbra is remélem, hogy Pickettben látjuk a jövőt és ezúttal a WR-ek is kisegítik. Jó lenne stabilabb futójáték is, bár nincs kétségem afelől, hogy Brady ezt a secondaryt nagyon elfenekeli.

 

 

Top