Steelers-Bengals

Győztes mérkőzés után az ember mindig bizakodással várja a következő összecsapást. Bár az esélyes most is az ellenfél, aki jelen esetben a Cincinatti Bengals, de azért fel lehet sorolni néhány pozitívumot is, amiből mostanában nem sok jutott nekünk.

Eredetileg ez a mérkőzés vasárnap esti rangadó lett volna, de a két csapat formája miatt, az NBC végül a Chiefs-Chargers-t kérte. Ilyenkor azért jó esély van rá, hogy a két csapat minden tőle telhetőt megtesz a jó mérkőzésért. Azt azonban nem tudhatjuk, hogy ez mire lesz elég.

Color rush mezben mindig nagyon jól festenek a srácok, ráadásul a mérleg is szépen néz ki, mert 7-1, ha ebben a mezben játszunk. Persze a mez önmagában kevés lenne, a múlt héten támadó és védő oldalon is voltak egyértelmű pozitív jelek.

Mindenképp a legfontosabb, hogy Watt visszatért és eszel a passrush is a védelembe. Így újra voltak labdaszerzések és a kornereknek is sokkal könnyebb dolguk volt. Azért a secondaryt is meg kell dicsérni, mert például Arthur Maulet klasszis módjára ütötte el az Olave kezében lévő labdát, fontos pillanatban. Ráadásul, ha már secondary, még egy fontos visszatérő lesz ezen a mérkőzésen.

A múlt heti vakbélműtét után, Minkah Fitzpatrick is visszatér, így lényegében a védelem teljes, leszámítva az IR-en lévő játékosokat.

Márpedig rájuk különösen fontos feladat hárul. Legutóbb a Bengals támadósora megtáltosodott, és Mixon veszetésével megszórták a gyengélkedő Panthers-t. Mixon 5 TD-t szerzett, ráadásul Burrow is tökéletes mérkőzést játszott. Nem lesz most ilyen könnyű dolga, ebben biztos vagyok. Az első héten már összecsaptak a csapatok, akkor hosszabbítás után, többek között a sérült Watt-ot nélkülöző Steelers 23-20-ra nyert. Ehhez azonban 5 labdát kellett szerezni, ami most lehetetlen feladatnak tűnik. A Saints ellen azért jól működött a védelem, talán egy olyan drive volt, amikor vakartuk a fejünket, de ott is főképp a saját butaságaink segítették az ellenfél munkáját.

Támadó oldalon is volt némi pozitív változás. Legfőképpen, hogy működött a futás, amit idén még nem láttunk korábban. Így Pickettnek is könnyebb dolga volt, akitől több kihagyott lehetőséget is láttunk ugyan, de az is visszaköszönt, hogy próbál nagyon vigyázni a labdára. MEg kellene találni az arany középutat, hogy ha megvan a szeparáció a WR-ek részéről, jöjjön a labda is.

Ha a statisztikákat nézzük, az nem pozitív ránk nézve, de szerencsére ez a pályán nem sokat jelent. Azért a fontosabb pontok szerint a Bengals mérkőzésenként majdnem 10 ponttal szerez többet (25.3/15.6), és 60 yarddal többet tesz meg (385.4/326,6). Ráadásul a Bengals védelme is 50 yarddal enged kevesebbet (333.8/383.8), de ezek csak számok. A Bengals például kevesebb sack-et szerzett és több sack-et szenvedett el, mint a Steelers, de közben Watt rengeteget kihagyott.

Nagyon fontos lenne, hogy Dan Moore a múlt heti teljesítményét folytassa, ahogy az egész támadófaltól ez kellene, mondjuk kicsit jobb pass protection-nel, de nem lehetünk telhetetlenek. 

Napos, hűvös idő várható, nem ér el Pittsburgh-be a buffalói ítéletidő. Nagyon bízom benne, hogy Pickett újabb TD-ket tud szerezni és bizonyítja, hogy ő a megfelelő személy erre a posztra.

Top