Steelers at Rams

Vasárnap este, magyar idő szerint 22:05-kor a Steelers a nyugati partra látogat a Los Angeles Rams otthonába.

 


Los Angeles, Inglewood városrészében található SoFi stadionban még sosem játszott a Steelers, ami persze nem meglepő, csak 4 évente találkozunk az NFC-s ellenféllel. Legutóbb pedig még nem csak ez az impozáns stadion nem létezett, de a Rams is St. Louis-ban-ban játszott. Utoljára 1993-ban volt Los Angeles Rams-Steelers mérkőzés, abban az évben, amikor Jerome Bettis rookie évét taposta.


Érdekesség, hogy bár az elmúlt 4 mérkőzést a Steelers nyerte a Rams franchise ellen, még soha nem sikerült győzni Los Angelesben ellenük.
Persze ha a jelent nézzük és nem a múltat, most sem a Steelers az esélyes (Rams -3). Bár a csapat bye week-en volt, az elmúlt két hét is arról szólt, hogy vajon mikor rúgják ki végre Matt Canadát. Nos ez mindannyiunk bánatára nem történt meg, bár ebben a két hétben is történt pár érdekesség.
Canada maradt, de Olszewski bénázását már nem tűrte tovább a vezetőség. Persze ez már benne lehetett a levegőben korábban is, de most DJ visszatérésével ez egyértelművé vált. Johnson kedvenc célpontja Pickettnek, ráadásul talán Pickens élete is könnyebb lehet. Persze az is igaz, hogy pontosan 100 elkapással ezelőtt szerzett utoljára TD Diontae Johnson.


Visszatérhet a héten Dan Moore is LT pozícióba. Érdekes döntés, ha ő játszik majd, mert az újonc Broderick Jones sokkal jobban játszott a poszton. Úgy tűnik szeretné a FO, ha Jones még tanulna inkább, nehogy megégjen egy-egy mérkőzésen. De addig nincs könnyű élete Pickettnek.
James Daniels is visszatérhet és rögtön fel is lesz adva a lecke, amikor Donald áll a falunkkal szemben. Donald nyilván duplázást kap, így Mason Cole játéka is igencsak fontos lesz ezen a mérkőzésen. És mostanában ő sem a legjobb formájában játszott.
Ha Donald-ot ki tudnánk venni a képletből (nem tudjuk) a Rams védelme erősen átlagos csupán. A LB Ernest Jones aki elég jó idén, ő lehet az, aki majd vigyáz a TE-ekre, Heywardra és Washingtonra. Sajnos Pat Freiermuth rásérült az eredeti sérülésére és a csapat IR-re is tette pénteken, így négy hétig biztosan nem játszik majd. Jones mellett még az újonc Byron Young akit ki kell emelni a védelemből, vele szemben kell védekeznie Dan Moore-nak, illetve egy ismerős név, Akhello Witherspoon, akit tavaly még a mi remek védelmi edzőink próbáltak hasztalan csapatba állítani. Nálunk nem sikerült, itt egészen jól sikerült beépíteni.
Ennél az egységnél a Steelers védelme papíron nagyságrendekkel jobb, de korábban is láttuk, hogy ha túl sokat vannak a pályán, egy gyengébb egység is kifoghat rajtuk. Márpedig a Rams támadói komoly erőt képviselnek.
Stafford idén is jól irányítja csapatát és rögtön egy újonc elkapót tesz naggyá. Puka Nacua különösen a sztárelkapó Cooper Kupp távollétében volt nagyon elemében. Most azomban már Kupp is van, azt pedig tudjuk, hogy Wallace és Peterson is borzasztó évet tud maga mögött. És Kupp visszatérése óta lehengerően játszik. Talán Joey Porter lehet a megoldás, de akárcsak Broderick Jones esetében, Portert sem nagyon merik még a mélyvízbe dobni. A TE Higbee is kiemelhető a Rams offense-ben, különösen úgy, hogy ezúttal csak cserefutók állnak a McVay csapat rendelkezésére.
A Rams támadófalából kiemelkedik a tavaly még a Steelersben játszó Kevin Dotson. Nálunk ő sem tudta megváltani a világot, de egyre inkább úgy tűnik, ez a gyenge személyi állományunknak jobban köszönhető, mint a tehetség hiányának.


Bár nem szorosan a mérkőzéshez tartozik, hogy a Steelers jelenleg az egyetlen olyan pozitív mérleggel rendelkező csapat, akinél a kapott és szerzett pontok aránya negatív. Nem is kicsit. Mindössze -31. A Rams +21-el áll 3-3-al.
Nem kell persze senkinek kiemelni, hogy mennyire történelmi szinten gyenge a Steelers idei támadójátéka. Ennek ellenére Canada megingathatatlannak tűnik. Érdekes adat, hogy a csütörtök esti mérkőzésen a Saints veresége ellenére is több (22) játékot futtatott a vörös zónában, mint a Steelers egész évben (21).

Top