Sosem voltunk ennyire esélytelenek

a bukik szerint

Picket az első kezdő meccsére készülhet. A bukik pedig kimondták a verdiktet, a Buffalonak elég a mezeket kiküldeni. Annyival esélyesebbek. 

Igazából ha szigorúan nézzük, az idei szezont is már, nem tudunk ezzel vitatkozni. 

A védelmünk és a támadósorunk is jelenleg a liga alja. Nyilván ez Watt hiánya is, sőt talán nagyon az. De azt hiszem a védekező játékunkat alapvetően a támadójáték impotenciája teszi teljesen nullára. Sokkal több időt vannak fent a védők a pályán mint az kívánatos lenne. Így a végére, amikor a kulcsmomentumokat kellene megcsinálni már fél-1 lépéssel lemaradnak, fejben már lassabbak. És ha belegondol mindenki akkor ez normális. Hiszen mindig elmondják, ha vezetünk és fáradtak vagyunk álljunk meg pihenni. Csökken a reakcióidő, a döntési képesség lassul. Sajnos itt is ezt látjuk sokszor. 

Picket a beszálló meccsén az első pillanattól kezdve mint egy igazi vezér mozgott. Látszott, hogy van karizmája a srácnak. A héten több volt Steelers játékos, köztük Plaxico Burres, elmondta, hogy látja Kenny-ben azt ami egy Steelers irányítót Steelers irányítóvá tesz. 

Az elkapóknak, Pickensen kívül, sokkal többet kellene segíteni a fiatal QB munkáját, mert sokszor kulcs helyzetekben egyszerű labdákat ejtenek el. Talán "Postás" Pat az aki itt is picit erősebb és a nagyon fontos esetekben elkapja a felé szálló labdákat. Bár a múlt héten láthattuk, hogy ez nem mindig sikerül, ilyenkot komoly INT veszély van. A támadófal még mindig nem a legerősebb a ligában, azonban az előszezonbeli félelmeket erősen megcáfolva, egészen sok esetben adnak időt, hogy kialakuljon a játék és lehessen szabad ember. Az más kérdés, hogy a kakasülőről Canada olyan észelhagyó játékokat mond be, hogy sztem amikor meghallják a hudle-ben már akkor tudják, hogy ez nem fog működni. Nem is működik. 

Ha valamit idén nagyon súlyos kritikával illetnék akkor ez lenne az mindenképpen, mert a támadók irányítása egyenlőre teljes zsákutcának tűnik. 

 

A védelemben TJ hiánya, mint írtam, erősen érződik. Jó hír, hogy akár már a jövő héten jöhet, de sztem nem kellene siettetni, inkább legyen 100%-s, mint 98, de legyen már a csapatban.... Persze az edzői stáb és a csapat vezetése azt szeretné, ha győznénk, minden áron, Ez van bekódolva  csapat "genetikába". 

Amióta nincs releváns nyomás az ellenfél irányítóin sokkal jobban kibukott a hátsó alakzatunk gyengesége, pedig alapvetően nem hinném, hogy mindenki képessége ilyen korlátozott. Nem ott vannak a gondok. Inkább a rendszer jelenleg nem felerősíti a képességeket, és nem elfedi a gyengeségeket, hanem éppen ellenkezőleg. Kiemeli miben vagyunk gyengék és ezt az ellen köszöni szépen nagyszerűen felhasználja ellenünk. 

Brian Flores érkezésétől azt vártuk, hogy az LB alakzat picit stabilizálódik és a futások- illetve a közeli zónák elleni védekezés stabilabb lesz. Eddig ez nagyon nincs így. Sajnos. 

 

A tippem szerint egy fájdalmasan sima Bills győzelem fog születni az éjjel, ami talán meghozhatja a jövőre nézve azt a kohéziót a játékosok közt, amivel esetleg sikerül 1-2 győzelmet beszerezni, 

 

Nézzük még végezetül a hiányzók/lehetséges hiányzók listáját, a Billsnél nem lesz rövid:

Steelers:

Cameron Sutton CB Groin, Hamstring Questionable
Terrell Edmunds S Concussion Questionable
Ahkello Witherspoon CB Hamstring Out

Bills:
Tremaine Edmunds LB Hamstring Questionable
Dawson Knox TE Foot, Hamstring Out
Isaiah McKenzie WR Concussion Questionable
Ed Oliver DT Ankle Questionable
Mitch Morse C not in data Questionable
Jake Kumerow WR Ankle Out
Christian Benford CB Hand Out
Jordan Phillips DT Hamstring Questionable
Jamison Crowder WR Ankle Out
Von Miller LB not in data Questionable
Jordan Poyer S Ribs Out
Gabe Davis WR not in data Questionable
Cam Lewis CB not in data Questionable
Justin Murray T not in data Questionable

 

 

Tehát vasárnap este 19:00-tól meccsre fel és nézzük közösen, szurkoljunk közösen, a Steelersnek. 

 

 

 

Top