Roethlisberger kihagyja az év hátralévő részét

A Steelers hazai páláyn 28-26-os vereséget szenvedett a Seattle Seahawks gárdájától a második fordulóban. 0-2-vel kezdeni a szezon elég aggasztó lehet, egyik csapat sem örülne ilyen startnak. Azonban lehet még ennél is rosszabb a helyzet, főleg ha a csapat elveszti a franchise quarterback-jét. Csapatunkkal pontosan ez történt a mérkőzésen.

Big Benen már az első félidőben is látszott, hogy egy két dobás után a könyökéhez kap. A folytatásra aztán már Mason Rudolph vezette ki a csapatot... Itt még nem is sejthettük, hogy ez milyen komoly érvágás lehet a csapatnak hosszú távon. Másnap beigazolódott a legrosszabb amire gondolni lehetett, Roethlisberger könyökét megműtik, kihagyja az egész évet.

Persze ezután elkezdődtek a spekulációk, miszerint az idei offseasonben 3 éves hosszabbítást aláíró irányító karrierjét is veszélyeztetheti a sérülés, illetve felerősödtek a hangok, miszerint ezután már nem fogja folytatni a játékot. Ezeket a híreszteléseket cáfolandó Roethlisberger a következőt nyilatkozta:

"Ahhoz, hogy azon a szinten folytassam a játékot ahol szeretném, szükséges a műtét. Szívszorító számomra, hogy ilyen sokat ki kell, hogy hagyjak, úgy érzem sok embert cserben hagytam. Csak Istenben bízhatok, de nagyon eltökélt vagyok, hogy erősebben térek vissza mint valaha. A Steelers 3 éves hosszabbítással kínált meg, és az a szándékom, hogy ezt tiszteletben tartva kiváló játékkal hálálom meg. Mindent mgteszek, hogy segítsem Masont és csapatot mérkőzéseket nyerni ebben a szezonban. Szeretem a játékot, a Steelerst, a csapattársaimat, és a szurkolókat, a szívemben pedig azt érzem, hogy még sokat adhatok."


Roethlisberger a hírek szerint még a héten kés alá fekszik, ezután pedig ne csodálkozzunk, ha minden mérkőzésen ott lesz Fichtner támadó koordinátor mellett, és tapasztalatával segíti majd a csapatot, illetve Mason Rudolphot, aki így a következő mérkőzésen léphet először kezdőként pályára az NFL-ben.

Sokan nyilatkoztak Ben sérülésével kapcsolatban, természetesen mindenki a támogatásáról biztosította.



Top