Prime time-ban kell megzabolázni a vadlovakat

Az ellenfél vezetőedzője első alkalommal meccsel prime time meccsen, mint vezetőedző. 

Jeff Saturday, sztem nem sokan vannak akik nem ismerik, a liga történetének egyik legendás játékosa volt. 1999-2011-ig a Colts játékosaként hétről hétre adta fel a labdát Payton Manningnek. Most azonban más szerepkörben kell helyt állnia. 

Az első lépéseket eddig jól vette, mint megbízott vezetőedző. 

MNF, ez a három betű azt jelenti, hogy az egész ország erre a pár órára figyel, kis túlzással. Ebben az idősávban más foci eseményt nem rendeznek. 

Ezek azok az esték amik menden játékost felpörgetnek, akik szerződést szeretnének, jelen helyükön azért, akik máshová vágynának azért akarnak más napoknál is nagyobbat gurítani. Természetesen az állandó győzni vágyáson túl. 

Lássuk hát mire számíthatunk hétfő éjjel, kedd hajnalban, ha vesszük a fáradságot és fent maradunk. 

A héten elég hosszú volt a sérültlista, az extra nap azonban jót tett és "csak" Witherspoon illetve Warren kell, hogy kihagyja a mérkőzést. A vendéglátók jobb helyzetben vannak, szinte teljes kerettel várhatják a pénzfeldobást. 

A két gárda mérlege nem sokban tér el, Steelers 3-7, Colts 4-6-1. Ennek ellenére egyértelműen a hazai csapat lehet a találkozó esélyese. 

Jelenleg nincs olyan fő statisztikai mutató amiben a Steelers-t jobbnak lehetne kihozni. A legutolsó 2020.dec.26-i találkozónkat azonban mi nyertük 24-28-ra. 

Tomlin a héten egy beszélgetős interjúban elmondta, hogy a kulcs a futás megállítása lehet. Matt Ryan nagyjából 1000 yarddal passzolt többet idén mint Kenny, de mióta Saturday az edző egyértelműen a futást helyezték előtérbe és ezzel próbálják kontrollálni a találkozókat, A Raiders ellen Jonathan Taylor 147 yardot szorgoskodott össze, igaz a Philly ellen már csak 80 yard sikerült 20 cipelésből. Ennek ellenére Tomlin biztos benne, hogy a futás megállítása lehet a kulcs. Ryan bizonytalan a labdával, tőbb az eladott passza mint a fiatal Picketnek, de jóval több TD-t is dobott. A 9 INT a 10 TD-re azt mutatja, hogy kellő nyomással zavarba hozható. A Colts fala eddig 3,6 sacket engedett mérkőzésenként, de ez Saturday felfogásával és nézeteivel, szinte biztosan csökken. Azonban most éjjel két liga szinten is kiváló edge rusher fogja ostromolni a fal szélét. Ez komoly kihívás lehet. 

A futás lesz a kulcs mint írtam. Mind a megállítása a D részéről, mind a lehetőség megteremtése az O line részéről. 

A védelemben a első négyes, Ognjobi-Heyward-Watt-Highsmith vezetésével jól fogja a futást. Jól olvasnak, jól érnek oda. Azonban ha valamiért nem sikerül az első vonalban megfogni a futót akkor szinte biztos a nagy játék. Az LB fronton olyan vakon vannak a játékosaink, hogy már képzik nekik a vakvezető kutyákat. 

A secondary, ha tud élni a nyomás által megteremtett lehetőséggel most is nagy napot foghat ki és komoly segítség lehet az O számára. 

A támadó alakulatnak is a földön kellene első sorban haladni, ott tűnik legsebezhetőbbnek a Colts védelme. Azonban láthatjuk, hogy Harris nem tudja igazán áttörni a falakat és sokszor beleszalad a védők kezébe. Warren aki fifikásan meg tud oldani 1-1 helyzetet most sem lesz, sajnos. Fontos lenne, hogy a passzoknál ne csak a Los-ra menjenek screen passzok, vagy 20+ dobásokkal terheljük Picket-et. Jó lenne végre észrevenni, hogy a ligában még mindig a legjobban az a bevált recept működik, hétről hétre kapunk ízelítőt az ellenfeleinktől, hogy 8-12 yardra középen keresztütvonalat futó WR-ek vagy TE-k valamelyike kapja a labdát. Nyilván Canada ilyet nem játszat. Gondolom sportszerűtlennek tartja az ilyen módon megszerezhető könnyű előnyt. Hallottam ilyet igaz más sportban és viccesen. Terbócs István a Magyar jégkorong válogatott és a Hydro-Fehérvár AV19 kíváló csatára mondta viccesen több szólóban kihagyott helyzete után, hogy szólóban nem éri beverni, mert sportszerütlenül egyszerű. Persze viccnek szánta, de lehet Canada nem ismeri a vicc fogalmát és halgatta azt az interjút? 

Egy szónak is száz a vége a pozitív szezon elúszott, szinte biztos bár matematikailag még akár.., a minnél jobb drafthelyre tankolás nem a mi franchise-unk jellemzője így nincs más hátra csak az, hogy a becsületért játszva a lehető legjobbat tegyék ki a pályára a srácok, hogy mire lesz elég az majd kedden reggelre kiderül. 

A vasútállomáson, sztem a Colts stadionja úgy néz ki, szinte biztos a parázs találkozó, de a színvonalas és jó meccs nem garantált. 

 

Top