Nyerhető mérkőzést sikerült elbukni

Sajnos nem győzni járunk a nyugati parti csapatok otthonába. Rendhagyó módon fura mérkőzést játszottunk, ezúttal a 49ers vendégeként, ahonnan, ha egy kicsit tökösebbek vagyunk, elhozhattuk volna a győzelmet. Menjünk azonban szépen sorba.

A mérkőzést a pénzfeldobás után a 49ers kezdte, mivel mi a második félidőre halasztottuk a labdabirtoklás jogát. A kezdést látva nagyon jó döntés volt ez a részünkről, ugyanis a 49ers tényleg majdnem mindent elrontott amit csak lehetett az egész első félidőben. 4, azaz NÉGY labdaeladást produkáltak a hazaiak, előbb Garoppolo passzát zsonglőrködte TJ Watt kezébe Breida, majd szintén Garoppolo passzát védekeztük le remekül Pettis ellen, az újból kicsit felperdülő labdát pedig ezúttal Minkah Fitzpatrick szedte le, ezáltal INT szerezve. A következő san fransisco-i labdabirtoklás ezúttal a változatosság kedvéért fumble-al ért véget. Mosert futott a labdával, de a Fiztpatrickkel való ütközés után labdát vesztett, amit Bush összeszedett. Tudták még fokozni a hülyeséget a hazaiak, a célterületünkhöz közel ezúttal a center-qb ko-produkcióból elejtett labdát újfet Bush szedte fel.


Ez tehát 4 labdaszerzés volt az első félidőben! Ebből kétszer ráadásul a hazaiak térfelén kezdhettük meg a támadást. Azaz, kezdhettük volna, ugyanis nem igazán tudtunk mit kezdeni a labdával... A futás megint nem működött, s ekkor még Rudolph-al is erőltettük a checkdown passzokat, amik nem nagyon ültek. Két Boswell FG volt ezáltal az előnyünk, 6 pont képében.. Mondani sem kell, milyen csalódottságot kelthetett ez a szurkolókban, hiszen egy ilyen blama hazai első félidőt nem kihasználni nagyon nagy hiba. A 9ers a második negyed végére csak összehozott egy mezőnygólt legalább, így 6-3 volt a félidei állás, még a javunkra.

Sejthető volt azonban, hogy nem fogják egész meccsen negyedenként kettesével, hármasával nekünk adogatni a labdákat jobbnál jobb mezőnypozícióban. Pláne úgy, hogy a második félidőt megnyitó támadósorozatunk bruttó 1 perc 41 másodperc alatt véget ért, miután Rudolph egy zsebből való kimozgás után dobott egy érthetetlen INT-t, melyet Williams szedett le. Nem is kellett több a Frisco-nak, egy TD-vel immáron a vezetést is megszerezték. 6-10

Ezután jött az amit nem láttunk jönni, egy Rudolph passz után Juju kerülte meg a védőket, és nyargalt 76 yardon át egészen a célterületig, touchdown-t szerezve, kicsit csendre intve a hazai drukkereket. 13-10


Ezután azonban újfent jött a 9ers, ezúttal ől ragadták magukhoz a vezetést. 13-17 A hazaiak cornere, Akhello Witherspoon itt nem sokkal később kiállt sérülés miatt, a hiányában fellépő Verrett pedig nem tudta felvenni Diontae Johnson tempóját, ezúttal egy 38 yardos TD-t szerezve újra megszereztük a vezetést. 20-17

A következő támadásból megint nagyon jól jött előre a Garoppolo vezette legénység, azonban a 20 yardoson belül ezúttal James tévesztette el az időt és a helyet, a center és Jimmy G között pont akkor sikerült elfutnia, mikor előbbi feladta a labdát, az újbóli fumble-t pedig ismét megszereztük. Majdnem 7 teljes perc volt még hátra a mérkőzésből, gondolhattuk, hogy végre kezünkben a találkozó, tehetünk azért, hogy lezárásra kerüljön egy újabb hat pontossal. Conner azonban elejtette a labdát szinte a következő playből, melyet ezúttal nem sikerült összeszednünk. Garoppolo meg köszönte szépen, Pettist megtalálva átvették a vezetést. 20-24

Volt még hátra 1 perc 20 másodperc a mérkőzésből, de érdemben már nem sikerült előrehaladni, így a vége hazai győzelem lett...


Több szempontból is érdekes volt a találkozó. 
1. Megtörhettük volna a nyugati parti átkot. Könnyen alakulhatott volna másképp a találkozó, főleg akkor, ha az első félidőben nem csak full biztonsági játékokat játszatunk Rudolph-al, aki láthatóan sokkal jobb volt a második félidőben, kicsit felszabadultabb szerepkörben, normálisabb hívásokkal. 

2. Ha kezdünk valamit a megszerzett 5 (!) labdával. A tavalyi év után minden létező fórumon elmondtuk, elmondták a játékosok, edzők, szakértők, és még ki tudja kik, hogy a védelemnek labdaszerzéseket kell kierőszakolnia. Ezek a megszerzett lasztik nagyban hozzásegíthetik a csapatot a győzelemhez egy-egy gyengébb mérkőzésen is. Ezért érkezett Devin Bush, ezért érkezett Steven Nelson, Minkah Fitzpatrick...  A kezdő védelmet immáron 7-8 korábbi első körös játékos alkotja. Azonban ha a kierőszakolt, vagy csak összeszedett labdaeladások után nem tudunk pontot szerezni, jól mutat majd a pozitív mutató ebben a statisztikai szegmensben, de ez nem lesz egyenlő azzal, hogy pontokat szerezzünk, pláne azzal, hogy megnyerjük a mérkőzést.

3. A támadó fal, és Conner szenvedése immár látványos. Ugyan az ellen is csak 2 sacket szerzett, mi pedig 1-et, mégis úgy tűnt, mintha Rudolph előtt egy pillanat alatt bomlana a fal, sokszor nagyon közel kerültek hozzá. Conner idén 37 futás, 97 yard. Értem én, hogy ő az első számú, de látva a támadó fal nyűglődését a futás mellett, hogy ő 36, míg mondjuk Samuels 14 snapet (labda nélkül) kap a meccsen, idén nem először, az kicsit fura. Ennyi erővel (és pláne azok után, hogy Rudolph a kezdő QB) a következő mérkőzésen Snellt is kipóbálhatnánk, ha már erőből kell átfutni embereken, mert lyuk nem sok nyílik.

4. Továbbra is aggasztó a védelem teljesítménye. 5 turnover OK, király, de.. Nézzük azért meg, hogy hogyan születtek ezek. Véleményem szerint max 2-re mondható, hogy volt közünk hozzá, a többinél "csak" ott kellett lennie valakinek. További DE, hogy ezen felül a futásokat nem tudjuk megfogni (SF - 168 yard), a passzokat meg mintha feladnánk. Garoppolo ha épp nem volt nyomás alatt, volt, hogy kifejezetten üres embereknek dobálhatott.
Az össz yardokat tekintve 439-239-re aláztak minket.

Csak, hogy kis pozitívummal zárjuk a leírást,
Rudolph újabb tapasztalatokat gyűjthetett, voltak kifejezetten szép játékai.
Juju is megiramodhatott egyszer.
Bush 2 fumble-t szedett össze, 11 szerelést mutatott be.
Fitzpatrick a győzelem elmaradása ellenére jól mutatkozott be, 1 INT, 1 forced fumble - még ha nem is neki írták be - került a lőlapjára.

Íme az összefoglaló:

Jövő héten hazai pályán a Bengals gárdáját látjuk vendégül főműsoridős mérkőzésen, a lehetőség adott a javításra. :)

Top