Nem jó, de nem is katasztrofális vereség a Football Team-től

11-1 lett a mérlegünk, ha azt mondjuk a szezon előtt, hogy a 13-ik héten jön az első vereség, sztem mindenki aláírta volna boldogan a dolgot. Most pedig sokan már a gyászindulókat válogatják a Spotify-on. 


Persze a támadójáték nagyon egysíkú és ötlettelen volt. A kivitelezés sokszor gyatra, elnagyolt és pontatlan. Azonban ne feledjük, 5 pihenőnap után, Pouncey és Conner is hiányzott a kezdők közül. Mindennek nevezhető volt a matchup csak kedvezőnek nem a liga egyik legerősebb front sevenje ellen, a másik mondjuk pont a Pittsburgh. A találkozó előtt sokan jósolták, hogy Ben biztosan sok alkalommal fog menekülni, nem így lett. Sok sacket kap majd, nem kapott egyet sem. Sőt. A nyolcadik heti Ravens elleni találkozó óta Bent egy alkalommal sem tudták a védők a földre vinni és ezzel yard veszteséget kicsikarni. Vagyis a passz protection a falnak nagyon jól működik, igen ám, de a fociban kell futni is. Márpedig a futást egyszerűen nem tudja segíteni a fal, hetek óta, de talán már tavaly is láttuk a szenvedést. Munchak annó valami hihetetlen munkát végzett, amit ép ésszel felérni is nehéz, abban az időben mind futás segítésben mind az irányító megvédésében a legjobbak közt volt az O line. Most a QB védelemben elől vagyunk, ellenben a futás segítése jelenleg a liga legvége körül tanyázik. Márpedig a PO runhoz elengedhetetlen egy értékelhető, nem jó vagy kimagasló, de értékelhető futójáték. Ez most nincs meg. 

Steelers.com

Talán a pofon idejében érkezett és aki esetleg picit elszállt a 11-0-tól az visszatér a földre. 


A csapat védelmi oldala azt gondolom ismét rendben volt, addig ameddig kaptak valami kis támogatást az O-tól, nem kellett 3 percenként visszamenni, teljesen kézben tartották a vendégeket és Alex Smith-t. Ismét sikerült sacket, sackeket szerezni, így a sorozat folytatódik, már 69 mérkőzés óta, ha jól számoltam minden találkozón szerez legalább 1 sacket a Steelers védelme. 

A védekező egység is felforgatott felállásban lépett pályára, kiesett ugyebár Bud Dupree és Nelson is a rövid héten. Dupree helyét az újonc Highsmith vette át és azt gondolom, sokat figyeltem, nem vallott szégyent. A coverben sem volt teljesen elveszett és a zseb szélét TJ Wattal közösen szépen zárták, amikor az kellett. Nyilván sok rutin kell még. 

Spillane bár tudjuk nem Bush szint, de ma is szinte mindenhol felbukkant és szerelt. Sőt ugyebár az Ő sackje jelentette azt, hogy a rekord továbbra is él és jelenleg a Buccaners ‘99-’03-as legendás védelmével van holtversenyben az élen. 

Hiltont emelném még ki, aki valóban a teljes pályát bejátszotta, ha kellett passzt ütött le, ha kellett blitzelt, ha az kellett akkor a futót állította meg. 

Steelers.com

Sajnos Haden egy agyrázkódás illetve a már említett Spillane egy térdsérülés miatt idő előtt hagyta el a pályát. 

Vereséget szenvedni sosem jó. Azonban ha már kellett, mert a veretlen szezon, bár jól mutat nem volt cél, akkor egy NFC csapattól elszenvedve okoz a pozíciónkban a legkevesebb kárt.

 

 

Top