Monday Night vs Miami Dolphins

Már év elején sem tűnt nagyon jó ötletnek prime time-ban mutatni a Miami Dolphins-t, s ezen az eddig lefutott hét forduló sem változtatott. Ellenben azon már annál inkább, hogy idén a mi csaptunk sem feltétlenül a legmegfelelőbb aspiráns a főműsoridős találkozókra. Irányító sérülésekkel sújtva csoda is lenne ha azok lennénk, bár még így is maradt fantázia a csapatban, ami miatt talán páran a semleges nézők közül is leülnek a képernyő elé.

A Miami idén az újdonsült edzőjük, Brian Flores (korábbi Pats védő koordinátor) vezetésével immár szinte hivatalosan is tankol, a legjobb játékosaik elengedésével immáron 3 draft cetlivel jelentkeznek majd a 2020-as draft első körében, amivel egészen pontosan meghatározható a céljuk erre az évre. Ez pedig nem lehet más, mint a túlélés. 

Irányító poszton két új emberrel próbálkoznak, Josh Rosen az egyik, akit Arizona-ból sikerült megszerezni év elején, a vele váltóban kezdő (és éppen most is) Ryan Fitzpatrick-ot pedig azt hiszem senkinek sem kell bemutatni.


Az eddigi csapatai sorrendben a következők voltak:
Rams
Bengals
Bills 
Titans
Texans
Jets
Buccaneers
Dolphins

Fitzpatrick korábban 6 alkalommal találkozott a Steelers-el aktuális csapata kezdő irányítójaként. A hat mérkőzést majdnem sikerült hat különböző csapattal véghezvinnie. Sikerélménnyel éppenséggel még nem gazdagodott, az eredmények a következők voltak:
2008 Bengals - 38:10-es vereség (Steelers győzelem)
2008 Bengals - 27:10 Steelers győzelem
2010 Bills - 19:16 Steelers győzelem
2014 Texans - 30:23 Steelers győzelem
2016 Jets - 31:13 Steelers győzelem
2018 Buccaneers - 30:27 Steelers győzelem
2019 Dolphins - ?

Ebből könnyedén leszűrhető, hogy Fitzmagic all-time mérlege 0-6 a Pittsburgh ellen. Reméljük ezen a hétvégén sem fog változni ez a tendencia.

Annál is inkább, mert csapata szinte már teljes mértékben a következő szezonokra összpontosít, így fordulhat elő, hogy szinte már csak Kenyan Drake RB, Xavien Howard CB, Reshad Jones S, DeVante Parker WR maradt az ismertebb nevek közül, míg a Taco Charlton nevével fémjelzett beszerzéseket nem nagyon lehet az erősítő oldalon említeni.

Idén 0-6-os mérlegük a következő módon jött össze:
Ravens 10-59
Patriots 0-43
Cowboys 6-31
Chargers 10-30
Redskins 16-17
Bills 21-31

Az első három-négy kilátástalan mérkőzés után az utóbbi kettőn már halványan kinéztek egy NFL csapatnak, de általános vélekedés, hogy idén veszélyben lehet a legutóbb a Browns által prezentált hibátlan szezon. (0 győzelem - 16 vereség). Statisztikailag a legjobb futójuk Kenyan Drake összesen 174 szerzett yarddal. Elkapók között Preston Williams hajt a legjobban a hosszútávú szerződésért, 314 yardot kapkodott már össze idén, amivel Parkert előzi (284).

Támadásban nyilván nem brillíroznak, 30. a csapat a passzjátékot, és 31. a futójátékot tekintve. Mindezt ugye a 32 együttesből sikerül hozni hétről hétre. Védekezésben kicsit már jobb a helyzet, még ha ezt nem is feltétlenül mutatják meg az eddigi mérkőzéseken kapott pontok. Passz ellen a 22. a csapat, míg a futás ellen 31. Sackek számában a 30. helyen állnak 7-el, míg INT-t tekintve tök utolsók, 1 darabbal. 1 db kierőszakolt fumble-jük van, ami szintén az utolsó helyre elég...

Egy szó mint száz, sérülések ide vagy oda, ez egy kötelező győzelem kell, hogy legyen a mi oldalunkról.

Ahol újra Mason Rudolph állhat majd az OFF line mögött a QB pozíciójában, miután felépült agyrázkódásából.


Duck Hodges lesz a cseréje a mérkőzésen. Conner kisebb sérülése nem volt komoly, így természetesen játszani fog. Csakúgy, mint Roosevelt Nix fullback, akinek visszatérésével muszáj, hogy szintet lépjen a futójátékunk. Conner és Benny Snell lehet ennek fő letéteményese, Samuels még mindig a sérülésével bajlódik. Két linebacker, Mark Barron és Ulysses Gilbert kapott még questionable besorolást.

Ahol meg tudjuk nyerni a mérkőzést:
1. Futójáték
4,7 yardot átlagol a Miami védelme futás ellen. Ha ezt hozzuk, már nem lehet baj. Nix visszatérésével pedig immáron nálunk is meglehet az az extra blokkoló jelenlét, ami eddig hiányzott.

2. Passzjáték
Reméljük a futójáték beindultával egyenes arányban jönnek majd a sikeres közép, és távoli sikeres passzok is. Juju, Washington, Johnson, (Moncrief?) epekedve várják már a 20, 30, netán 50+ yardot labdákat. //Nem beszélve a szurkolókról :)//

3. Védekezés
A Miami holtversenyben a 4. legtöbb sacket engedte idén (24 db), így a Watt, Dupree, Heyward, Hargrave sornak muszáj nyomást generálnia, még Tuitt távollétében is. A nyomás pedig ha nem is sackekben, fumble-ben, INT-ben mutatkozhat meg, erre pedig Bush, vagy a DB sor csaphat le. Ahol egyébként újfent kezdő lesz Minkah Fitzpatrick, akit ugye a szezon korábbi részében éppen a vendégektől igazoltunk.


Fitzpatrick hatása egyébként megkérdőjelezhetetlen a Steelers védelmére, a nélküle lejátszott mérkőzéseken mind passz, mind futójátékban többet nyelt be a gárda, mint azóta, a szerzett labdák tekintetében is tetten érhető a változás. #1

Tipp a mérkőzésre: 27-10 hazai győzelem
A mérkőzést élőben közvetíti a Sport TV kedd hajnalban.

Mindenki a TV elé, LETS GO STEELERS!



Top