Megzaboláztuk a "Vadlovakat"

Nem könnyed és egyszerű mérkőzésen sikerült a szezon második győzelmét is behúzni a a Steelersnek. 

Ezzel már 2-0 a mérlegünk. 

Azért nem volt ez annyira könnyű, mint akár a számszerű eredmény mutatná. 

A mérkőzés első felében gyakorlatilag az történt és úgy és olyan ütemben amit és ahogyan a hazai csapat azaz a Pittsburgh szeretett volna. A 7-0-s első negyed után egy 10-3 ra nyert második játékrész következett. Ezzel a csapatok 17-3-as állásnál mehettek a félidőben az öltözőbe. Hogy ott mi történt azt sosem tudjuk meg, de lehet valami ártalmas altatógáz került a szellőztetőbe, pont a Steelers öltözőnél, mert a harmadik negyedben olyan álmosan, fogalmatlanul és homályban játszott a társaság, hogy azt nézni is rossz volt. A Denver meg köszönte szépen és amennyire lehetett élt a lehetőséggel. 11 pontot pakoltak fel ezzel felzárkózva a hazai gárda mellé. 17-14 volt az állás az utolsó játékrészre fordulva. 

A harmadik negyedben elindított támadássorozat aztán a negyedikben egy szép TD-vel zárult, amit nem sokra rá kitünő védőmunka és egy gyönyörű speciális egység által bemutatott játék még egy 2 pontos safetyvel is megkoronázott. Ekkor újra megnyugodtunk, de ez komoly hiba volt. 

A Vadlovak egy pillanatra sem adták fel és a záró játékrészben még egy gyors TD-t szereztek. Ebben erősen benne volt a hazai csapat támadó szekciója is, mert egy könnyű labdaelejtéssel kellemes helyzetbe hoztuk a vendégeket. Ekkor kialakult a későbbi végeredmény 26-21 a Steelersnek, de a mérkőzés további szakasza még tartogatott izgalmakat. A vendégek egy jól felépített támadássorozattal masíroztak magabiztosan a mi célterületünk felé, már a 2 perces figyelmeztetés is megvolt amikor egy a hazai 15 yardosnál egy 4&2 következett. Természetesen nekimentek, de ekkor a védelem újra villant és Edmunds megszerezte a csapat 7-ik sack-jét az este folyamán. Innentől már csak 1 first down kellett, amelyet Conner meg is csinált, olyannyira, hogy egy 59 yardos vágtát is bemutatott a futó. 

A vége tehát 26-21 a Steelersnek.

 

A védelem:

Az egység ismét megmutatta, hogy a liga legjobbjai közt van, bár voltak pillanatai a mérkőzésnek amikor nem tudtak annyira magabiztosan dominálni, de mentségükre szóljon, hogy az O sorozatos bénázása miatt szinte alig volt pihenőjük, ebben az időszakban. 

Szereztek 2 labdát, csináltak 7 sacket. TJ Watt egymaga 2,5-t vállalt ebből. Engedtek 215 yardot a levegőben és 104-t a földön. Ez utóbbi egy picit fájó statisztika, a múlt heti kiváló védekezést látva. Ettől függetlenül valódi panaszunk nem lehet rájuk. 

A támadó oldal ellenben....

Bár az adatokat böngészve egészen impozánsnak látszó statisztika bontakozik ki, 106 futott yard, 301 passzolt. 1 engedett sack, de sajna egy INT és egy elejtett labda is a statisztikai mutatóban van. Meg kell említeni még a 3rd Down kísérletek sikerességét, illetve tegnap a sikertelenségét. 16%-ban sikerült a harmadik kísérletből előre haladni, hogy tovább próbálkozhassunk. Ez valahol a béka feneke és a bányászbéka szája közt van, de mindenképpen nagyon mélyen. 

Rengeteg momentum volt amivel hamarabb is eldőlhetett volna a találkozó, ezeket tegnap az O azután rendre valamilyen botladozással kinullázta "szerencsésen".

Szokták mondani, hogy a győzelmet nem kell magyarázni, bár tanulni a hibákból ilyenkor is lehet, de azért egy ébresztőt illik fújni. Ez nem az előszezon. Ez már vérre megy. 

A hét végén, szeptember 27-én, este 7-től újra mérkőzés és ezúttal a Watt család teljes létszámban vonul majd ki a pályára. Igen, a JJ Wattal felálló Texans lesz a Heinz Fielden a vendég. Az biztos, hogy ott ilyen kihagyások, hatásszünetek és bealvások nem fognak beleférni. 

 

Top