Meglepetés győzelem az idénnyitón.

Steelers 23 : 16 Bills

            Az optimisták szoros vereséget a pesszimisták valami olyat vártak, mint ami az első félidő volt, csak sokkal több kapott ponttal. Majdnem bejött.

Nézzük hát.

A kezdő rúgást a Bills fogadta, Isaiah McKenzie pedig köszönte a labdát és 75 yardon keresztül nyargalt vele árkon, bokron, Steelers játékosokon és saját csapattársakon át.  A Pittsburgh-i védők azonban másként gondolták a nyitányt, mint a speciális egység. Egészen egyszerűen 3 &out-al field gólra kényszerítették a hazai legényeket. A könnyen jött lehetőségből így csak 3 pontos előnyre tett szert a buffalói gárda.

Aztán a védelmek mindkét oldalon egymást túllicitálva folyamatos munkát adtak a Puntereknek. Így legalább volt lehetőségünk jó sokszor megcsodálni az újdonsült speciális rúgó játékos Pressley Harvin III-t. Azt kell mondjam, végre nem a short fieldet adunk minden Punt után történet következett. Volt persze elrontott rúgás, de az vesse rá az első követ, aki az első NFL meccsén kezdőként nem izgulna, és esetleg hibázna.

A szünetig jól elbirkóztak a csapatok. Az utolsó pillanatokban azonban a Bills talált valami rést a pajzson és egy TD-t érő drive-ot tudott vezetni. 10:0-val mehettek így az öltözőbe a srácok.

Valamit ki kellett találni, mert a védelem beton biztos volt, de pont nélkül ez a meccs nem nyerhető.

Mr. Halftime aztán a segítségünkre sietett. Nem tudom, hogy Canada edző fentről ülve látott-e valamit? Vagy esetleg egy jól elkapott videón fedeztünk fel réseket, de apró módosítással máris élettel telibbnek tűnt a Steelers támadó oldala. Na, nem liga elit, csak egyszerűen halkabban csikorgott.

Ez aztán pontokban is megmutatkozott. Előbb Boswell rúgott két FG-t, majd Ben találta meg D. Jonhsont, aki hatalmas bravúrral egy TD-ért megkaparintotta a labdát. Ezzel a táblán már előrébb is voltunk. A D továbbra is, mintha mise történt volna, nyilván ők nem tudhatták, hogy a Pápa őszentsége valóban misézett idehaza tegnap, ment előre, robotolt és sanyargatott. Meg is lett az eredménye egy Puntot a Speciális egység gyönyörű megmozdulással blokkolt, majd TD-re vissza is vitt. Ulysees Gilbert III szerezte a pontokat, de  Miles Killebrew zseniális blokkja mellett ne menjünk el szó nélkül.

20:10 ide és az optimisták hinni kezdtek, a pesszimisták egy döntetlenben reménykedtek.

A hazaiak gyorsan megkezdték, volna, a zárkózást, de a mezőnygóljukra Boswell válaszolt egy pontos rúgással. 23:13 és már alig maradt ideje a vendéglátóknak. A Niagarán úgy zúgott le a víz, mint ahogyan a mi védőink a Bills támadófalán jutottak át, zavartalanul. Amikor nem éppen szabálytalanul, szinte mindig, csak nem mindig volt zászló, sikerült megállítani a rohamokat akkor Allen vagy menekült, vagy a passza nem tudott a LoS—on átkerülni, mert valaki belenyúlt. Vagy és ebből is volt, zsákba húzták a fiatal irányítót. A végén még egy FG-t tudtak rúgni a hazaiak, de az már csak kozmetikára volt elég. Az Onside kick JuJu kezében landolt és ezzel a mérkőzést le is zárta a Steelers O.

Mindenképpen ki kell emelni, hogy az első félidőhöz képest egy másik O volt a pályán a másodikban. Sikerült találni valamit és változtatni.

A védelmet egyben kell kiemelni, még ha voltak is akik nagyon kimagaslottak.

Féltünk a Secondarytól a szezon előtt. Most éjjel Ők is nagyon pofásak voltak. A Spec team javította a meccs eleji hibáját és pontokat szerzett.

Megtörtünk egy rossz sorozatot, ugyanis ha a szezonnyitón félidőben 10 ponttal vagy többel álltunk eddig vesztésre, akkor 0-14 volt a győzelem-vereség mutató. 

A jövő héten a fosztogatók fekete serege érkezik Pittsburghbe. Reméljük, a srácok szörnyű házigazdák lesznek majd.

Top