Már csak egy csapat veretlen a ligában

Érdekes mérkőzésnek ígérkezett a veretlenek csatája a NFL 7. játéknapján. A Steelers ugyanis a szintén 5-0-s mérleggel álló Tennessee-hez látogatott. Előzetesen ugyancsak figyelemre méltó kérdés volt, hogy vajon a védelméről híres, és idén újra Roethlisberger kormányzása alatt futó Pittsburgh, vagy a védelmét lassan összeszedő, ám támadásban Derrick Henryvel, és Tannehillel felettébb hatékony Titans tud majd felülkerekedni. A mérkőzés maga elég érdekes képet festett, két szinte tökéletesen ellentétes félidővel, és immáron csak a mi csapatunk bír makulátlan mérleggel. Na de ne szaladjunk ennyire előre.



A mérkőzést a Pittsburgh kezdhette, akik nem is adták alább, elég demoralizáló első drive-ot vezettek. Egy 16 playből álló, 100 yardot (büntetésekkel együtt) felölelő drive-ot, amely 9 perc 18 másodpercet égetett az órából. Big Ben 11 yardos passzát pedig a visszatérő Diontae Johnson kapta el hat pontot érően a célterületen. 7-0 Több remek harmadik down-os megoldás, kiváló futó és passzjátékok jellemezték ezt a sorozatot.

A hazai gárda alig várhatta, hogy a támadó alakulata a pályára lépjen, azonban... Ebben nem volt köszönet! 3 játék és 1:21 után már jöhetett is vissza a DEF, a puntot követően pedig újfent hosszú rohamra indult a fekete-sárga brigád.

Ezúttal egy szerényebb, kicsivel kevésbé impozáns támadósorozat jött össze, 13 játékból, 61 yarddal, 7:05-ös idővel. Ezúttla Benny Snell Jr volt a befejező ember, aki a gyakorló csapatból frissen felhozott Henry Mondeaux (DT), ezúttal fullback-ként pályára lépő védő falember blokkja mellett gyalogolhatott be érintetlenül a célterületre. 14-0

Az első negyedben tehát szinte teljes egészében nálunk volt a labda, két TD-t sikerült szerezni, a Tennessee mintha pályán sem lett volna. Nekik konkrétan semmi sem sikerült, míg mi sorra oldottuk meg a harmadik kísérleteket, ezáltal nagyon hosszú játékokat vezetve, az órát és az eredményt maximálisan kontrollálva. 

A második negyedben aztán több szerencsés közjátéknak köszönhetően Corey Davis elkapott TD-vel szépített a Titans. 14-7

Ezt követően azonban újfent a mi pillanataink következtek, mely előbb egy mezőnygólban Boswell által (21-7), majd egy 3 and out-ban mutakozott meg a DEF révén. Itt azonban nem ért véget a diadalmenet, a puntot Ray-Ray McCloud egészen a hazai csapat 14-es vonaláig vitte vissza. Ha az utolsó irányváltásnál a másik oldalt választja, talán be is ért volna a célterületre. Azonban így sem panaszkodhatunk, Diontae újabb elkapott TD-jével újfent nőtt az előnyünk. 24-7

Ray-Ray McCloud személyében pedig minden bizonnyal megtalálta a csapat a kick és punt returner tökéletes kivitelezőjét. Diontae Johnson punt returnersége immáron a múlté lehet, látva sérülékenységét és azt, hogy milyen termékeny "mezőnyben", míg McCloud milyen robbanékony és hatékony a visszahordásoknál. Senki ne lepődjön meg, ha a következő mérkőzésen már ez lesz az alap felállás.



A félidő legvége is tartogatott még izgalmakat, a Titans újabb puntjánál ugyanis nem sikerült a snap, a punter pedig csak egy sikertelen passzal próbálkozhatott, jöhetett a Steelers kiváló mezőnypozícióból. Erre azonban sikerült rágörcsölni, Ebron offside büntetésével kicsit hátrébb szorultunk, és úgy voltunk vele, hogy jó ötlet egy Hail Mary-t dobatni Bennel 14 másodperccel a félidő vége előtt, 17 pontos előnyben. Nem volt az, INT lett a passzból, ez pedig feltüzelhette a hazaiakat. 

A második félidőben szinte ugyanaz volt a játék képe mint az elsőben, csupán felcserélődtek a szerepek, mintha legalább is mezt cseréltek volna a játékosok.

A Tennessee tudott haladni, a Pittsburgh pedig látványosan kezdett szenvedni. Az erőnkből csupán egy félidő eleji mezőnygólra futotta, aztán maradt az ima. 27-7

A hazai csapat előbb AJ Brown 73 yardos elkapásával zárkózott, majd egy Ben felpattanó INT-t követően jöhetett egy mezőnygól, majd újabb TD, ezúttal Derrick Henry 1 yardos futásának hála. 27-24

A második félidő végén aztán csak sikerült egy értékelhető drive-ot vezetnünk, 7:38, 82 yard, 16 play, kár, hogy a vége újabb INT lett... Ben kereste Jujut három ember között, lehet, hogy nem volt a legjobb ötlet. Újfent támadhatott a Titans, ezúttal már minimum az egyenlítésért, de mivel kevés idő volt hátra, a győzelmük is benne volt a pakliban. Végül mezőnygól távolságba jutottak, Gostkowski rúgása azonban 45 ardról fokozatosan mellé kanyarodott, így meg tudtuk nyerni a mérkőzést. 27-24

Nagyon érdekes találkozó volt, én inkább a győzelem, és a veretlenség okozta eufóriának szeretném átadni magam, így igyekszem először a pozitívumokat kiemelni:
- Nagyon jó játék az első félidőben, szinte pályán sem volt a Titans 
- Nagyon jó harmadik downos játék, egész mérkőzésen 18/13 -ban oldottuk meg
- Kiválóan működött a DEF, főleg az első félidőben kordában tudtuk tartani a futást, Henry 75 yardig, 1 TD-ig jutott, nagy részét akkor amikor talán már kezdett fáradni a DEF a folyamatos pályára lépés miatt. Továbbá 2 sacket is tudtunk szerezni az egyébként idén kimagaslóan jó Titans OFF fal dacára. A Tennessee továbbá a múlt heti Texans elleni termékenységét (600+ yard) a héten megközelíteni sem tudta, a felét (300 yard) nem érték el összességében.

Vince Williams nagyon nagy mérkőzésen van túl, 9 szerelés melyből 2 negatív yardos, 1 sack. Érdekes lesz figyelemmel követni továbbá azt, hogy Bush pozícióját ki  kapja, vagy hogyan osztjuk meg a jövőben. Spillane jól játszott, a snapek 70-75 százalékában pályán is volt, volt egy nagyon nagy goal line stop-ja Derrick Henryvel szemben, ráadásul ő volt a signal caller a védelemben. Ulysses Gilbert is pályán volt  25% magasságában.

- 3 INT és 0 labdaszerzés ellenére is meg tudtuk nyerni a mérkőzést, ez kivételesen pozitív
- Conner (20 érintés, 82 yard) Juju (9 elkapás, 85 yard) és Johnson (9 elkapás, 80 yard, 2 TD) személyében három játékosunk is 80 yard felett zárt
- 1978 után újfent 6 győzelemmel kezdhettük a szezont, akkor SB-be jutott a gárda :)

Az első félidőt nézve Ben játékára sem panaszkodhatunk, talán az egyik legjobb meccse lett volna ez statisztikailag, ha nincs a második félidő, de főleg a 3 INT. Az első Hail Mary-nél lehetett volna ő is okosabb, elővigyázatosabb, a másodikba beleütöttek, felpattant, így azt nem adnám neki, a harmadik viszont szintén kicsit meggondolatlan passz volt. Ezeket muszáj lesz elhagyni, nem fog beleférni a következőkben.

A negatívumok, javítandó dolgok közé pedig a második félidőbeli leolvadás kerülhet, egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak ezt a luxust a liga jobb csapatai ellen. Szerencsére ezen relatíve gyorsan kell dolgoznunk és lesz alkalmunk javítani, a hét végén ugyanis Baltimore-ba utazunk, ott egy félidei remek teljesítmény biztosan nem lesz elég a sikerhez.

A mérkőzés összefoglalóját itt találjátok:  

Top