Korai offseason összefoglaló


Javában zajlik az offseason, az élet nem állt meg a mérkőzések hiányában sem. Nézzük mik történtek a közelmúltban, amiről érdemes említést tenni, s kik azok akikről lassan utoljára írhatunk Nektek ;)

- Nem Mike Munchak (Broncos) volt az egyetlen távozó edző a Steelers-től. Külső LB edzőnk Joey Porter, és RB edzőnk, James Saxon is távozott. Az eddigi asszisztens O-line edző Shaun Sarrett kapta meg a pozíciót Munchak után, segítője egy új arc, Adrian Klemm lesz. A futókkal foglalkozó szakember szerepét ezentúl Eddie Faulkner tölti majd be, aki a North Carolina State-en többek között Jaylen Samuels futónk edzője volt éveken át. A külső linebackerek pedig nem kaptak új arcot, nekik a következő szezonban Keith Butler fog majd duplán dirigálni. Senior Defensive Assistant / Secondary coach-ként pedig Teryl Austin érkezett a Bengalstól, remélhetőleg a pennsylvaniai levegő gyorsan elfelejteti vele a tavalyi évet, amikor is a Bengals egysége az egyik legrosszabb volt evör. Ő majd Bradley és valószínűleg az egész védelem munkáját segítheti.

Jó pár játékos érkezett, vagy kapott egy szerződést, amivel bizonyíthatnak majd a training campben. A teljesség igénye nélkül, az ismerősebb arcok a következők: Keion Adams LB, Zach Banner T, Kameron Canaday LS, Jordan Dangerfield S, Bucky Hodges TE, Trey Griffey WR, Lavon Hooks DL, Tevin Smith WR,
Az ismeretlenebbek: Kevin Rader, Brogan Roback, Diontae Spencer, Ka'Raun White.

- Negatív hírek is felszínre szivárogtak időközben, kevésbé csendben.

"Hulk AB Hogan" kihirdette, hogy ő kvázi nem itt akarja megkezdeni a következő szezont. Nyilván elmondta, hogy Mr Tomlin és Mr Roethlisberger sem bánik vele úgy, ahogy egy primadonnával kell, így nincs maradása. A Bengals elleni utolsó forduló óta hisztiző sztárelkapónk ezen a héten már hajlandó volt felvenni a telefont a Steelers tulajdonosának, össze is futottak egy baráti talira Miamiban. A Mr Rooney-val történt találkozásuk csak megerősítette mindkét felet arról, hogy tovább kell lépni. AB várja a minél több garantált pénzzel jelentkező csapatokat... Colbert azonban hűvösre tette a játékos (és ügynöke) vágyait, a tárgyalásokba sok beleszólása nem lesz, és csakis akkor cseréljük el, ha megfelelő ajánlatot tesznek le érte az asztalra. (ez a hírek szerint minimum egy első kör). A mai NFL társadalmat nézve, lesz olyan idióta csapat aki ezt megadja, szóval Adiós.
Brown elcserélésével jobb esetben egy draft pick + egy játékos jöhet, az elküldésével felszabadított 1 millió USD nem sok, de még mindig több a semminél. 03/17-én lenne esedékes számára egy 2.5 milliós roster bónusz, senki ne lepődjön meg ha azt már nem utaljuk...

Le'Veon Bell hasonlóan szakadt cipőben jár, mint a spanja, így ő is pénzt szeretne keresni most már végre, nem is éri be 2 év/ 50 milliónál kevesebbel, bevallása szerint. Ezzel nincs is semmi gond. Azzal már kicsit több, hogy a hírek szerint 15kg felszaladt a rap lemezek felvételeinek hatására, így adva egy kis plusz "motivációt" a többi csapatnak, hogy leigazolják. Voltak olyan hírek, miszerint esetleg kap egy transition tag-et tőlünk, azonban mielőtt belemennénk a részletekbe ezzel kapcsolatosan, Colbert ki is hirdette gyorsan, hogy nem lesz itt semmiféle tegelgetés, Bell március 11-től tárgyalhat majd bárkivel, a hírek szerint az Eagles, Buccaneers, Jets trió komolyan fontolgatja az évezred üzletét. Lets go. Bell után egy kompenzációs pick ütheti majd így a markunkat, amiből lehetőleg egy futást kiválóan fogó LB-t szerzünk :)))))

Ha már lúd, legyen kövér alapon Morgan Burnett is távozni szeretne. Nyilván ő nem érdemelt ki akkora publicitást mint az előbb említett társai, azonban nagyon rosszul érzi magát, ugyanis szerinte nem ott játszattuk, ahol ő tudna játszani. Kár, hogy Green Bayben éveken át hasonló szerepkörben tetszelgett, szóval nem lesz kár érte ha elengedjük, látva a teljesítményét.

Colbert közben elmondta azt is, hogy Roethlisberger az igazi vezér a csapatban, 2 Super Bowl gyűrűvel, aki nem hallgat rá, magára vessen. Bárkit challenge-re hívhat nyilvánosan, akár őt is. Boswellről is szót ejtett a GM, miszerint kiváló rúgó volt tavalyelőtt, nyilván ezért is kapott egy hosszabb szerződést. Tavaly azonban mindent elcseszett. Támogatjuk abban, hogy visszataláljon pro bowler önmagához, kezdetnek egy kis versenyhelyzettel és pár kihívóval a TC-n. Brown távozása után még nem tudja, hogy milyen hatással lehet ez Juju Smith-Schuster teljesítményére, de annak idején a special teamben feltűnő AB-ről sem tudhattuk, hogy mire lesz majd képes. Sajnáljuk, hogy várhatóan nem itt fejezi majd be a Hall of famer magasságok beli karrierjét. A szokásosnál mozgalmasabb szabadügynök piac nézhet ki a csapatnak.

Ha már free agency, a fontosabb szabadügynökeink a következők:
(akikkel még nem kötöttünk új szerződést)
Ramon Foster OL
Tyson Alualu DL
Jordan Berry P
Anthony Chickillo LB
Coty Sensabaugh CB
D Heyward-Bey WR
LJ Fort LB
Xavier Grimble TE
BJ Finney OL
Eli Rogers WR
Jesse James TE

A további történéseket természetesen közvetítjük felétek.
((UI. Flacco báró ezentúl Denverben károg majd...))

Top