Könnyed győzelem Las Vegas-ban,

Komolyabb kérdésekkel Pittsburgh-ben.


Ma éjszaka viszonylag simán (már ami az eredményt illeti) vertük a Las Vegas Raiders idegenben 32-13 arányban.
Sok alkalommal láttam már győzni a csapatot, de Justin Fields arcán minden volt a mérkőzés után, csak öröm nem.
A védelem és a speciális egység is nagyszerűen játszott, a sok kezdőt nélkülöző ellenféllel szemben, de valahogy Fieldsnek nem ment, csak abban az esetben, ha a lábait választotta és futásokkal csinálta meg a playeket.
Tudjuk, hogy van olyan játékos az NFL-ben, aki ezt egészen MVP címig vitte, de Fields-től sokkal több és pontosabb passzt várunk, mint amilyen pl Lamar Jackson esetében. Fields azonban nem volt pontos, 24 passzol 14 jó 145 yardért, amiből egy 31 yardos az utolsó percekben engedett el Pickens felé és nem látott a pályán sem megfelelően. De legalább a lábaival és a védelem segítségével ezúttal nyerni tudott.
Egyre több azonban az a vélemény, hogy a következő príme time mérkőzésen már Russel Wilson lesz a csapat kezdő irányítója. Hogy nem volt pontos és nem döntött megfelelően az csak egy dolog, de buta hibákba is beleszaladt feleslegesen.
Amit viszont támadó oldalon mindenképp pozitívnak kell értékelni, az Najee Harris játéka, aki nemcsak parádés TD-t szerzett, de remekül szakította át az ellenfél védelmét sokszor úgy, hogy már a LoS-on megütötték. Sorban harcolta ki a rontott szereléseket és végül 14 futásból szerzett 106 yardot a 36 yardos TD-vel együtt.
Mást sajnos nem lehet kiemelni offense oldalon, így leginkább azt említeném, hogy Frazier megsérült, de egyrészt úgy tűnik nem súlyos, másrész helyettese McCollum jól szállt be a mérkőzésbe.
Időnként nagyon fejvakarós volt a játék, teljesen érthetetlen hívásokkal és a kivitelezés is gyötrelem volt. Pickens 1-2 szép megmozdulására mindig jut 1–2 érthetetlen drop is. Továbbra sem jó első számú WR.


A védelem ezzel szemben ismét odatette magát, annak ellenére is, hogy se Highsmith, se Herbig nem tudta vállalni. Így Watt egyedül maradt passzsiettető és ilyenkor ő rátesz még egy lapáttal. Két labdaszerzést is neki köszönhetünk, de szerepe volt abban is, hogy Jeremiah Moon-ra kisebb figyelem összpontosult és jól megoldotta a 4-5. számú passzsiettető. Mellettük végre Queen is elég jó volt, jól fogta a futást, ráadásul összességében is jól irányította a védelmet, így 1-2 drive-tói eltekintve a védelem kiválóan tartotta a hazai rohamokat távol az eredményjelzőtől.
A secondary is egészen jól nézett ki, bár Bowers továbbra is tarthatatlan, nem nagyon tudott elkapás után pontot szerezni, Donte Jackson pedig újabb labdaszerzéssel alapozta meg a győzelmet a 2. félidőben.
Még a speciális csapatrészt kell dicséri. Moon ott is játszott és blokkolt egy pontot fontos pillanatban, de Boswell 4 FG-ját is ki kell emelni, ráadásul vol amit 49-ről és 52-ről vágott be. Remek éve van eddig szerencsére.
Frazier-en kívül Minkah Fitzpatrick és Donte Jackson küzdött kisebb sérüléssel, de ők a végéig a pályán tudtak maradni, róluk bővebb információ majd kedd este lesz.
Legközelebb főműsoridős Jets mérkőzés, ahol ismét muszáj nyerni, mivel a Ravens a Washington ellen is nyert, ahogy ezúttal a Bengals is, a New Yourg Giants otthonában. A Browns természetesen ismét kikapott, ezúttal az Eagles ellen.

 

 

Top