KEITH BUTLER BESZÉL ARRÓL, MILYEN SHAZIER MELLETT LENNI:

„AZT HISZEM, MIELŐTT MEGSZÓLALNÉK, TUDJA, MIT FOGOK MONDANI”

Nemrég volt a második évfordulója Ryan Shazier linebacker sérülésének. 2017 decemberében, egy főműsoridős meccs elején, Cincinnati Bengals ellen, a kétszeres Pro Bowl kiválasztott olyan súlyos gerincsérülés szenvedett, hogy átmenetileg megbénult deréktól lefelé.

Sokan megfeledkeztek róla, hogy Shazier még mindig a keretben van. Az elmúlt két évben a Steelers a játékoslistán tartotta, fizikailag nem képes játszani megjelöléssel. Ezzel mindenben részt tud venni, a mérkőzéseken kívül.

Shaziert hajtja a vágy, hogy egy nap visszatérjen a játéktérre. Két éven át jelentős előrehaladást ért el, és a közeljövőben nem fog tágítani attól, hogy mindent megtegyen a visszatérésért.

Addig is minden alkalmat megragad, hogy részt vegyen a játék körüli folyamatokban, és a Steelers nagylelkűen minden lehetőséget megad neki, hogy a játékszervezés összes elemébe beláthasson. Az egyik szerepkör, amit Shazier jelenleg betölt, Keith Butler egységében egy kvázi-asszisztens.

„Mindig hasznos, ha valaki, aki része volt a rendszernek játékosként, körülöttem van, Ryan pedig már akkor tudja, mit fogok mondani, mielőtt megszólalnék”, mondta Butler tegnap riportereknek, a Steelers média-részlegén keresztül.

„Éppen elég ideje volt itt, hogy erre alkalmas legyen. Biztosan segít”, az olyan fiatal játékos, mint Delvin Bush fejlesztésében. „Különösen értékes a segítség egy fiatal srácnak, aki új a ligában, valakitől, akit mindenki tisztel, aki tapasztalt és Pro Bowl szinten is bizonyított. Oda kell rá figyelni”.

Korábban az évadban, Bush, a Steelers 2019-es 10-dik draft pickje, beszélt Shazierhez kötődéséről, és hogy mennyit segít neki. Bush Az¹ Ohio Egyetemről míg Shazier a Michiganről érkezett a ligába. A két egyetem éles rivalizálást folytat az NCAA-ben

Shazier segítsége mindenesetre kifizetődő volt Bushnak, akinek megvan az esélye, hogy újoncként Pro Bowl kiválasztott legyen. 86 szerelése van, 1 zsákolása, 2 interceptionje , egy kierőltetett fumble-je, és 4 fumble labdaszerzése a szezonban.

Persze Shazier nemcsak az újoncnak segít. Ő volt a védelem irányítója. Minden felállásnál értékes az észrevétele, és biztos vagyok benne, hogy szívesen fogadjuk mindenben a véleményét.

 

 

 

1 Utalás arra, hogy néhány hónapja az Ohio State University levédette a nevében a ’The’ szót 

Matthew Marczi írása a Steelers Depoton

https://steelersdepot.com/2019/12/keith-butler-on-having-shazier-around-ryan-probably-knows-whats-going-to-come-out-of-my-mouth-before-i-say-it/

Top