Karácsonyra Raiders menü

Sziasztok!

Először is szeretnénk Mindenkinek nagyon Boldog és Békés Ünnepeket kívánni.

Másodsorban pedig adunk egy rövid olvasnivalót az ebéd/vacsora/ajándékozás után/elé. A karácsonyi mérkőzésünk ugyanis holnap hajnalban 2.15-ös kezdettel lesz, a Las Vegas Raiders csapatát fogadjuk. Mind a két csapat 6-8-as mérleggel áll, és csakúgy mint nekünk, a Raidersnek sincs már esélye sem az első, sem a második hely megszerzésére a csoportjában. Mind a két csapat a wild card-ban bízhat, ahhoz azonban nem ártana nyerni még egy-két mérkőzést.

Pár érdekesség a két csapat találkozója elé. A Steelers legutóbbi 6 mérkőzéséből 4-et megnyert, ebben az évezredben pedig 67-33-as mérlege van december hónapban. A Raiders 5-ből 4-et nyerve ugyanakkor csak 35-65-ös mérleget tud felmutatni. Ha esetleg eezen decemberi adatok alapján arra jutottunk volna, hogy nagyobb esélyünk van nyerni, akkor mondanám, hogy a két csapat legutóbbi 8 mérkőzéséből 6-ot a mostani vendég csapat nyert...

A múlt héten a Las Vegas ajándékba kapott egy győzelmet a Patstől és Jakobi Meyerstől, míg mi idegendben, relatíve magabiztos játékkal vertük a Carolina csapatát.

Érdekes találkozónak nézünk elébe, eléggé hasonlít mindkét csapat.

Mégis talán három kulcs az amit elég sok oldalon kiemelnek a szakértők is. Ezek pedig a következők a mi szempontunkból:
1. Kordában tartani a Raiders pass rusht Cosby-val és Jones-szal az élen
2. Limitálni Davante Adams nagy játékait
3. Jól és hatékonyan futni

A Raidersnél a két szélről Maxx Crosby és Chandler Jones rohamoz, így Moore-nak és Okorafor-nak nagyon fel kell kötni a gagyát. Amit azonban nem említenek a szakértők, hogy ez legalább ugyanennyire feladat a számukra is Wattal és Highsmith-el szemben. Kérdés melyik oldal, melyik pass rush, melyik def line tud jobban felkészülni és teljesíteni.

Davante Adamset talán senkinek nem kell bemutatni aki ismeri az NFL-t. A lényeg, hogy a néhol (najó általában) fogalmatlan védőink ne túl sokszor, és ne túl sok időre vegyék le róla a "bilincset". Kár lenne rövid, de nagy játékokkal haladni hagyni az ellent.

Az utóbbi mérkőzéseken tényleg elindult valami nálunk ami a futást illeti, félve rom le de megpróbálom, tendencia lett, hogy 100y felett futunk egy mérkőzésen. Harris és Warren is jól megy, ha pedig besegít Sims vagy Johnson, sikerrel teszik. Ezt muszáj lesz fenntartani, és ezzel stabilitást adni a passzjátéknak is.

Valósznűleg Pickett kezdhet majd agyrázkódása után, reméljük nem csak ideig óráig látjuk játszani.

Sérüléseket tekintve mindkét csapat jól áll, nálunk 2 kérdéses játékos van (Johnson, Jack), míg náluk vagy 8. Azonban nem gondolnám, hogy a legfontosabb puzzle-ök kihagynák a mérkőzést, így azt hiszem mindkét csapat a legerősebb összeállításában feszülhet majd egymásnak a fa alatt.

A győzelemmel egyik csapat valószínűleg életben maradna a playoff harcért, míg a vereséggel a másik valószínűleg elköszönhet majd tőle. Szurkoljunk együtt, amennyiben az ünnepi vacsora és a sütemények, bejgli engedi. Hajnali 2.15, Pittsburghből élőben. Here we go Steelers!

Top