Karácsonyi látogatás

avagy Steelers @ Jets

Karácsony időszaka van, rokonokhoz megyünk, és ők érkeznek látogatóba. Idén mi leszünk azok akik meglátogatunk egy ismerőst, és remélhetőleg boldoggá tesszük a saját ünnepünk. Az NFL "karácsonyi", utolsó előtti fordulójában a Steelers a Jets gárdájához látogat. Ahhoz a Jets-hez, akihez aláírt LeVeon Bell, miután egy éven át húzta csapatunk vezetői, játékosai, és szurkolói türelmét. Miután nem sikerült megegyeznünk, szabadon igazolhatóvá vált, idén pedig már a nagy alma zöld-fehér felében próbálja sikerre vezetni a gárdát.

Lesz még illusztrisabb ismerős is a hazai kispadon, a csapat elkapó edzője ugyanis nem más, mint Hines Ward, egykori legendás Steelers WR. Őt biztosan szívélyesen köszönti mindenki, legyen az játékos, edző, vagy szurkoló.


A gárda győzelemre vezetése azonban nem olyan egyszerű, sem Bellnek, sem Adam Gase-nek, sem Sam Darnold-nak nem nagyon akar menni, még együtt sem. Az már rég rossz, amikor december tájékán gyűjtesz egy-két sikert, de még mindig legyintenek a csapatodat látva. Valószínűleg nem úgy sikerült az első három hónap ahogy kellett volna, és a vereségek sikeresen megágyaztak ennek a viselkedésnek. Ez a helyzet jelenleg a Jets-nél, amely hiába nyert meg a legutóbbi 5 mérkőzéséből 3-at is, a csapat még mindig 5-9-es mérleggel áll az AFC East harmadik helyén. 2-8 a mérlege a konferenciabeli ellenfelekkel szemben, és a két győzelemben benne van a Dolphins legyűrése is...

Darnold 17 TD-je mellé idén egyelőre 12 INT érkezett, amikor éppen szellemeknek dobált, emlékezhetünk. A mi jó Bellünknek is volt már szebb szezonja (na jó csak jobb volt neki), 676 futott yarddal áll és 3 futott TD-vel. Elkapásokban is jeleskedik, ahogy már mi is megszokhattuk, 404 yard, 1 TD.


A Jets offense azonban vele sem szárnyal, a támadófal általában nagyon nincs a helyzet magaslatán. Elkapók terén Jamison Crowder, Robby Anderson vagy Demaryius Thomas várhatja a labdákat, ami elsőre talán nem is olyan rossz névsor.

A védelem természetesen továbbra is Jamal Adams-ről szól, habár Quinnen Williams újonc DT próbál a kiváló safety árnyékába lépni. Mind a ketten questionable besorolást kaptak egyébként két napja, csak úgy mint Bilal Powell RB, Brian Poole CB, illetve Steve McLendon DT vagy Kelvin Beachum OT.

A Steelers oldalán kivételesen mindenki bevethető lesz, Conner nem sérült rá szerencsére újból a vállára, így a múlt hét után talán még nagyobb terhelést kaphat. Juju Smith-Schuster pedig 5 hét után tér vissza a kezdőbe, és kapkodja majd el a labdákat remélhetőleg. Az irányító pedig, ezúttal is Devlin Hodges lesz, tehát nem változtat Tomlin a múlt heti kivéreztetés után, mikor is 4 INT-t dobott a Bills egyébként tényleg kiváló védelme ellen.

 
A Jets-nek már majdnem, hogy mindegy a szezon végkimenetele, hiszen előrébb nem tudnak lépni, maximum a draft pozíciójukon tudnak javítani. Ahhoz pedig még két vereség kellene. Reméljük játékosaink hozzásegítik őket ehhez, és Karácsony alkalmából megajándékozzuk őket egy zakóval. Főleg, hogy a Steelers rájátszás részvételének szempontjából nélkülözhetetlen a victory, legalább egy, de inkább mind a két hátralévő mérkőzésen (utolsó forduló @Ravens)

S, hogy hol dőlhet el a mérkőzés? Adunk pár tippet:

Támadó fal - 
A Steelers támadó fala még az idei bizonytalanságok ellenére is klasszisokkal veri a new yorkiakét, egyedül Gregg Williams blitz-imádó védőkoordinátor hozhatja majd zavarba. Így a labdától gyorsan kell majd szabadulni, főleg, ha szorul a hurok második, netán harmadik kísérleteknél. Ettől függetlenül Conner-nek muszáj helyet találnia, és kicsit jobban beindítani a futást, mint az elmúlt időszakban.

Skill playerek - 
Azt hiszem kérdés nélkül kijelenthető, hogy mind támadó, mind védő oldalon nálunk szerepel több skill player. Muszáj, hogy támadásban akár Juju, akár Washington, vagy Conner jó napot fogjon ki. A védelemben pedig egyértelmű, hogy a Watt, Heyward, Bush, Dupree, Haden vagy Fitzpatrick és társai alkotta egységből többüknek is kiváló napja lehet. Kelleni is fog.

Game plan - 
Jó lenne egy dimenzióssá tenni a Jets támadásait, és nem hagyni, hogy Bell futásaival alapozzanak. Ezeket csírájában el kell folytani, aztán lássuk Darnold mennyire tud pontos lenni, és mennyire hozható zavarba. Ezek valószínűleg meg fognak azért történni, aztán meglátjuk tudunk egy labdaszerzésekkel operálni.

A mérkőzés 19.00 órától követhető stream-en, miután a Sport TV érthetetlen ( :) ) módon nem a mi mérkőzésünket közvetíti. 
A Neked csak Dezsőben akár pár finom sör, és szurkolótársak társaságában is követhető lesz a találkozó.

Az utolsó sorban, de messze nem utolsó sorban szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy 
BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNJUNK AZ ÖSSZES HAZAI ÉS KÜLFÖLDI STEELERS SZURKOLÓNAK! Merry Christmas! 🎄

Top