Kacsamesék Los Angelesből

Steelers @ Chargers

Ma este, magyar idő szerint 02:20-kor, Sunday Night Football a californiai Carsonból. A helyszín pedig a 27.000 férőhelyes Dignity Health Sports Park.

A Steelers(1-4) ellenfele a Chargers(2-3) lesz. A hazai csapat 6,5 pontos favorit a fogadóirodáknál, így a Steelers kezdő irányítója, aki ezúttal Devin Hodges lesz nehéz este elé néz.

Lássuk a részleteket:

A Chargers ellen nem rossz a mérleg (11-5, az elmúlt 16 mérkőzésen), de idegenben nagyon nem megy mostanában a csapatnak (0-5). Ezúttal viszont még a rengeteg sérülés is hátráltatja a játékot, pedig ha nem sikerül felzárkózni a Ravens mögé egy 2. győzelemmel, az egész idény mehet a kukába.

Nagyon komoly hiányzók lesznek, ha az még nem is elég, hogy a csapat vezérét Ben Roethlisbergert, már egész évre elveszítettük.

FB Roosevelt Nix (térd)

QB Mason Rudolph (agyrázkódás)

WR James Washington (váll)

ILB Mark Barron (combhajlító)

RB Jaylen Samuels (térd)

CB Steven Nelson (ágyék) 

Rudolph-ot ugye Earl Thomas tette "kispadra", egy nagyon durva szabálytalanság után, amit Thomas 21.000USD büntetéssel, viszonylag könnyedén megúszott. Akkor Devlin Hodges lett a Steelers irányítója, aki az NFL egyik legnagyobb rivalizálása közepén mutatkozott be(nem is rosszul, mert 9 passzából 7 jó volt 68 yardért)), majd rögtön SNF-on bizonyíthat idegenben. 

Washington vállsérülése miatt várható, hogy ismét csapatba kerül Donte Moncrief, Mark Barron hiányzása miatt, pedig a Vince Williams-Devin Bush páros játszik a mérkőzés nagyobb részében.

Megsérült Jaylen Samuels is, aki egyre nagyobb szerepet kapott a backfielden, ráadásul a csapat vésztartalék irányítója is. Előbbi szerepében Benny Snell Jr., utóbbiban pedig Switzer pótolja majd(reméljük nem lesz rá szükség).

És még egy meghatározó sérülés: Nelson a csapat no2 CB-je helyett, majd Artie Burns kezd, akinek 4 éves NFL karrierje során, még nem volt olyan mérkőzése, ahol ne hibázott volna nagyot. Most nagyon szeretne bizonyítani.

A Chargersben is persze bőven találunk sérülteket:

S Nasir Adderley Doubtful
K Michael Badgley  Doubtful
RB Justin Jackson Doubtful
WR Andre Patton  Doubtful
TE Hunter Henry  Questionable
DE Melvin Ingram Questionable

Közülük Hunter Henry és Ingram valószínüleg játszani fog.

Tavaly gyalázatos bírói ítéletek voltak a két csapat pittsburghi mérkőzésén, ahol 33-30-ra végül a Chargers nyert.

A múlt héten mindkét csapat kikapott, bár a Steleers legalább közel volt, még két kezdő irányítója kiesése ellenére is. A Chargers meglepetésre a 0-4-es Denvertől kapott ki 20-13-ra.

A Chargers azonban nagyon veszélyes ellenfél. Ekeler és Gordon is remek futó, Keenan Allen pedig legutóbb tarthatatlan volt a Steelers secondary-nek. Az előző mérkőzés óta viszont nagyon összekapta magát a védelem. Bush draftolása zseniális húzásnak tűnik, a Heyward-Hargrawe-Tuitt DL nagyszerűen működik, Watt pedig remekül működik az egyik szélen. A másik oldalon sajnos Dupree nem hozza a várt számokat (illetve sajnos hozza), bár futás ellen sokat fejlődött. Fitzpatrick érkezése pedig a secondarynek is komoly tartást adott. Ez egy remek erőfelmérő lesz a védelemnek.

Ami a támadókat illeti, nem lehet tudni, hogy Hodgest mennyire fogja limitálni a Steelers FO. Conner-nek nem lesz viszont könnyű dolga, mert bár 118 yard körül enged a Chargers védelme a földön, most azonban biztosan majd inkább Hodges kezébe tennék a labdát. Akit viszont Bosa terrorizál majd, és idén sajnos a két tackle-nek már egy Bosával meggyűlt a baja.

Ezen kívül egyébként JuJu az akinek domborítania kellene, hogy lehet rá számítani, mint első számú elkapó, illetve Diontae Johnson és Vance McDonald előrelépésére lenne szükség egy győzelemhez.

Hatalmas mérkőzésre lenne szükség a védelemtől és támadóktól is, mert egy jó csapatot kell idegenben megverni, a nyugati parton, ahova nem győzni járunk.

 

Top