Jöjjön hát az arizonai kirándulás

Most őszintén, ki gondolta volna Bell és Brown távozása, Roethlisberger sérülése után, folyamatos Conner és Juju sérülésekkel, illetve szezon eleji 0-3-as mérlegnél, hogy December elején, 4 fordulóval az alapszakasz vége előtt a Steelers 7-5-ös mérleggel a playoff picture-ben szerepel majd. Márpedig jelenleg ez a valóság, a Steelers sorsa csakis a saját kezében van. Ha minden hátralévő mérkőzését hozza (Bills, Jets, Ravens) a csapat, a rájátszás belépője garantált. Mindezt ugye a harmadik számú irányítóval...

Mert hát ugye nevezett irányító fog minket kivezetni a pályára a 14.héten, az Arizona Cardinals ellen is a sivatagban. Devlin "Duck" Hodges játéka pedig eddig ha nem is kitűnő, de abszolút vállalható. Amennyiben nyer a Steelers, tovább álmodhat az előző eszmefuttatás mentén. Nézzük, miként lesz erre lehetőségünk, és mit tud ezt megakadályozandó felmutatni a hazai csapat. 

Kezdjük a száraz statisztikai tényekkel:

Amint láthatjuk, a Steelers támadásai önmagukban nem jelentenének nagy veszélyt. Mind futásban, mind passzjátékban a gyengébbek közé tartozik a csapat. Nem is kell ezen meglepődni, a támadófal év eleji, közbeni szenvedése, inabilitása a futásblokkolásban nem igazán segítette a skill playereket. Irányítóként Hodges játszik tehát, nyilván nem várunk tőle 400+ yardos meccseket, pláne úgy, hogy ugye gyakorló csapatos embereknek (Jones, Cain), illetve az újonc Jonhsonnak, és Washingtonnak kell dobálnia. Érthető tehát a szenvedés a passzjátékban. Futás oldalon Conner immáron nem egy, két mérkőzést hagy ki idén, márpedig ugye ő az első számú futó... Samuels-nek vannak ugyan villanásai, de nem igazán konzisztens, ráadásul inkább tűnik ő egy joker-nak (wildcat, stb) mint sem back up futónak. Snell újonc. Többiek szintén gyakorló csapatos srácok. Nem csoda hát, hogy nem szerzünk 25+ pontot mérkőzésenként, ez a Steelers nem is igazán erre van most felépítve.

A mai találkozón két kulcsmomentum lehet, amit fontosnak tartottam kiemelni. Az egyik, miként tudjuk kontrollálni a Chandler Jones és Terrell Suggs (igen, ő az a bizonyos) vezette arizonai pass rusht. A Cardinals védelme nem tartozik az elitbe, sőt, na de erről majd később. A pass rush azonban abszolút erősségük, Feiler és Villanueva muszáj, hogy kordában tartsa a két legveszélyesebb fegyvert. Fontos szerep hárulhat ebben McDonaldra és Vannett-re is, Jones ugyanis sokszor TE magasságból indul.

Ha nem lesz nyomás Hodges-on, akár még egy jó estéje is lehet, a második pont ugyanis a hazai csapat passz elleni védekezése, ami meglehetősen gyenge, főleg a TE-k ellen. Tehát az elkapóink, és még a tigh end-jeink is profitálhatnak majd ebből. Juju ismét nem játszik, Washington mellett Johnson, Jones, Holton és Cain szerepelhet WR poszton.

Futóként Snell, Samuels, és Kerrith Whyte próbálhat majd yardokat szerezni a szintén nem elit arizonai futást stoppoló unit ellen.

Defense oldal. Talán említeni sem szükséges, hogy idén a Steelers sikeressége nagyban, majdnem teljesen a védelem teljesítményétől függ. A 7-5-ös mérleg fényében pedig a védelem kiváló munkát végez, életben tartva a csapatot a playoff irányában. A mai mérkőzésen sem lankadhat a figyelem, muszáj, hogy kontroll alatt tartsuk a hazaiak támadásait. Ez azonban az arizonai mérleg (3-8-1) ellenére sem lesz könnyű feladat, mondjuk is, hogy miért.

Arizonában irányít a tavalyi 1/1, egy feltörekvő fiatal QB Kyler Murray személyében.

Murray nem csak a kezeivel veszélyes (14 TD - 6 INT), és nem csak jól vigyáz a labdára, hanem lábon is félelmetes. Neki van a csapatban a legtöbb futott yardja és futott TD-je... Itt hagynék is egy kis szünetet, ugyanis futó poszton a következő emberek szerepelnek a csapatban: Kenyan Drake (év közben érkezett Miamiből), David Johnson, Chase Edmonds.. Szóval Murray-t nevezhetjük egy igazi dual-threat irányítónak. Nyilván megvan az oka, hogy miért nem tudnak nagyon jól haladni a földön, a támadófalban azért vannak hibák, hiányosságok. Watt, Dupree, Heyward, Hargrave és a többiek muszáj, hogy a backfielden terrorizálják majd a hazai gárdát.

Amennyiben megvan a nyomás részünkről, könnyebb dolga lehet az egyébként is remek formában játszó DB-sorunknak. Nelson, Hilton, Haden, Edmunds és Fitzpatrick muszáj, hogy folytassa remek formáját, az ellenfélnél ugyanis Larry Fitzgerald, Christian Kirk, és a két futó kapkodja el a labdákat.

Fontos kiemelni, hogy az Arizona negatív mérlege ellenére nagyszerűen vigyáz a labdára. +3-as a trunover mutatójuk, azaz még mindig több labdát szereztek, mint adtak el. Nyilván a mi csapatunk is így áll, kicsit jobban ugyan (+11), de a lényeg ugyanaz. Érdekes lesz majd az a párharc, amit a hazai offense vív a mi védelmünkkel. Amennyiben megfelelően tudjuk kontrollálni Murray-t, nyomás is lesz rajta, egyáltalán nem tartom elképzelhetetlennek a labdaszerzést, labdaszerzéseket ezen a mérkőzésen sem.

Védelmi oldalon mindenki bevethető mind a két csapatban, ha minden igaz.

A találkozót nem közvetíti a Sport TV, így marad a stream 22:25-től. Jó szurkolást Mindenkinek, HERE WE GO STEELERS!

 

Top