Irány Nyugat

Bevesszük-e az Angyalok városát?

Első sorban hozzátenném, ez a második cikk. Tegnap este hulla fáradtan írtam egyet, de mivel nem figyeltem, hogy a szarver karbantartás a cikk írásával egy időre esik, természetesen elszállt az egész. Szokták volt mondani, hogy az első gondolat a jó gondolat. Lehet a végén én is így érzem majd. Azért megpróbálom picit felvezetni ezt a nehéz találkozót.

Miért mondom, hogy nehéz? Az eredményeket nézve (5-3-1 és 5-4) a két csapat egészen közel lévőnek tűnik egymáshoz. Azonban a játék képe alapján ez már koránt sem mondható el, nem beszélve a sok sok hiányzóról a Steelers oldalán. 

A "jó" hír, meglátjuk a meccs után is így gondoljuk-e, Ben visszatért a Covid protokolból és a külön géppel a csapat után repült. Minkah azonban nem tudott kijönni a karanténból, így Őt erre a hétvégére nélkülözni kell, ahogyan Hadent, Wattot is. Vagyis a védelem meghatározó játékosait, nagyjából. Hiányozni fog még Loudermilk és Dotson is. Dotson a falból mondhatnám, hogy fájó lehetne, de a múlt héten a kiesése után majdhogynem jobban festett az O line. 

Sajnos a D line sem lett erősebb. A nyomást Taco Chalrton és Derrek Tuszka kell, hogy megoldja, Highsmith mellett első sorban. Heyward maradt az egyedüli igazán minőségi játékos a front 7-ben. Ez a futás ellen is kevés lesz, nyomást pedig így szinte lehetetlen lesz generálni. Márpedig a hazaiak a nekünk nem kedvező légipárbajban, jóval erősebbek. Ha, amint említettem, hozzávesszük ehhez Haden és Minkah hiányát hátulról akkor láthatjuk, hogy csak a nagyon fogalmatlan OC nem dörzsöli a markát az ellenfélnél. 

A támadó oldalon Dotson kivételével szinte mindenki bevetésre kész, hogy ez jó vagy sem....

A múlt hét előtt nem gondoltuk, hogy sírva könyörögjük vissza Bent, de ez történt. Aztán hétfőn reggel lehet sírva könyörgünk majd bárkiért.... De remélem a pihenőből visszatérve Ben felkészült lesz és egy komoly meccset rak össze mind fejben mind fizikailag. 

Mik lehetnek a győzelem kulcsai? 

Joey Bosa visszatérhet a vendéglátóknál. Még így is a többi fontos hiányzót látva náluk (Covington és Tillery Covid) Harris és a futók nagy napjának kellene lenni. Joseph a harmadik láncszem is kérdéses és ez az egység a fent említett hármassal sem volt kiemelkedő a futás ellen. 

Meg kell próbálni a hiányzó védőinket "pótolandó" sokkal több blitzzel zavarba hozni Herbertet. A 4 emberes nyomás nem fog kedvezni a védekezésnek, mert akkor a fiatal irányítónak bőven lesz ideje. 

Herbert előszeretettel alkalmazza a bootleg playeket, ezek nagy részében a végén, ha megtartja a labdát akkor rövid pöttyinett passzokat dob, de jó pár esetben előfordult komoly mély dobás is. Szereztek TD-t is ilyen játékból. Erre komolyan kellett készülni a védelemnek. 

A szakértők szerint a meccs esélyese a hazai csapat, márcsak Ben történelmi "Nem megy Nyugaton" statisztikája okán is. 

Az azonban, ha egy ilyen megtizedelt védelemmel a támadó oldal egy komoly győzelmet tudna hozni az igazán nagy fegyvertény és hatalmas mennyiségű önbizalom lehetne a tankban a hajrára fordulva. 

Aki teheti az keljen fel hajnalban, mert 2-3 hete még sima Chargers győzelmet mondott volna mindenki, de most látva és nézve a lehetséges kulcspontokat akár még egy meglepetés is összejöhet. 

Top