Hoztuk a kötelezőt

De nem volt egy sétagalopp

Hoztuk a kötelezőt

De nem volt egy sétagalopp

Mindent megtett a csapat, hogy a Bengals ne 0-s mérleggel zárja a fordulót. Az első félidőben legalábbis, nem volt kérdés, hogy ez a zseniális mesterterv. "Ne engedjük őket 1/1-re húzni, ezért kapjunk ki". Aztán valami történt a szünetben és Tomlin megkérte Rudolphot, hogy lenne szíves egy lépéssel hátrábbról szemlélni, meg még egy meg még egy, igen a kispadtól, a második játékrészt. 

Na de miért is jutottunk el idáig....

Álomszerű, rémálom, kezdés után, erős visszaeséssel Rudolph kiosztott egy jó passzt, az ellenfélnek. Szerencsénkre a vendéglátók voltak annyira sportszerűek, hogy nem szereztek belőle pontokat, nem büntettek. Ezért a Steelers is volt olyan sportszerű, hogy egészen a második negyed utolsó 6 percéig ne domináljon és irányítson. Inkább úszott a langyos árral, ide mást írtam volna, de a billentyűzet erősen tiltakozott, és csak a punter lábát tartotta melegen. Igaz a Cicák sem voltak restek és Ők sem hagyták, hogy a speciális egységük berozsdásodjon. 

5 perc volt még nagyjából vissza, amikor Boswell mesterien kivitelezett támadássorozat végén egy mezőnygóllal előnyt szerzett.

Aztán a fáradó védelem gyorsan be is nézett egy gyors TD drive-ot. Vagyis pá pá előny. 

A csapatok pihenni tértek, a szurkolók egy része kikapcsolta a TV-t (számítógépet), mert ilyen szenvedést nézni vasárnap este, amikor az X-Faktort is lehetne (az megy most a TV-ben?)

Tomlin pedig meghúzta a szünetben azt amiért áldjuk a kezét. Elővette kacsahívó sípját és pályára irányította vele Devlin "The Duck" Hodges-t. 

 

Kwak Kapitány az első playben még picit ismerkedett a játékkal, más a kacsahívó síp fogása, ezt megállapította. Majd Washingtont elküldte egy 79 yardos TD-re, mert az szerinte jó ötlet. Az is volt nem kérdés. A passz is kiváló volt, pontos és jó ütemű. Viszont ne feledkezzünk meg Washington tanárian kiosztott stiff arm-járól sem. 

Mivel a meccsen a Bengals még egy, erre válaszul mi még 2 FG-t tudtunk szerezni egy gyorsan felejthető találkozón 16-10 arányban legyűrtük a csoport riválist, akik közben annyira rágyúrnak az 1/1-re, hogy Dalton ismét kezdő lett. 

Azért nézzünk számokat, ki hogyan teljesített:

Heyward, Barron, Dupre és Watt 1-1 sackkel zavargatták az ellen irányítóját. Watt önmagához képest szerényebb produkciót nyújtott, de lassan, lassan ha Watt nevet említenek mát nem JJ hanem TJ ugrik be mindenkinek. 

A srác elképesztő és szinte minden mutatóban (ami fontos) a liga 1-3-ban van. 

Amint azt jósoltam a futások ültek erősen. Snell 21, míg a másik oldalon Mixon 18 cipelést kapott. Elkapókból a 5 elkapásnál többet senki sem mutatott be. A Steelers összesen 38 alkalommal futatta a földön a labdát. 27 alkalommal kísérelt passzolni az irányító tandem, ebből mindössze 13 ért célba. 

Tanulságos találkozó volt, végre a gyengébb csapat ellen is sikerült, szenvedve bár, de győzni. 

A győzelemnek hála, meg a többi eredménynek, a forduló után újra Wild Card helyen van a Steelers. 

A héten egy ismétlés vár a brigádra. A Browns gárdájával csapunk össze újból. 

Top