Hosszabbításban győzelem a Seattle ellen

Győztünk 23-20-ra és bár hosszabbításban, de megvan a W.

Egy küzdős, nehéz meccsen vagyunk túl. A mérlegünk immár 3-3.

Nézzünk néhány kulcspontot.

A védelem igen jól kezdett, aztán egyre több volt, főleg a második szinten, a lecsúszott szerelés. Ebből tudtak is haladni a vendégek. Azt hittük már sikerül megoldani ezt a problémát, de úgy tűnik a kitűnő front teljesítmény ezt is picit eltakarta. Bizony régóta morgolódunk a sok elrontott szerelésen. Fontos lenne, hogy ott már biztos kézzel legyenek megállítva az ellenfél játékosai. A front most is jól muzsikált. Heyward, Watt és Highsmith hozta azt a terrort amit elvárunk tőlük. Lehetne még picit előrébb lépni, lenne is talán játékos is hozzá, de valahogy egyelőre Ők hárman találtak magukra.

A sec megint csak a közepes arcát mutatta. Azonban ki kell emelnem Tre Norwood játékát. Kritikus szituban tudott jó szereléseket bemutatni az újonc játékos.

A támadósorban Ben azt hozta amit eddig. Semmi különös, hibák, de azért biztonsági játék. Bár volt 1-2 meleg pillanata. Például amikor arcon dobta az ellenfél védőjét.

A futás a múlt heti éledezéshez képes picit vissza aludt, bár tény ami tény, pár alkalommal szépen meg tudtak lódulni a futók.

A spec team egyik játékát is kiemelném, amikor az első negyedben ~4 perccel a játékrész vége előtt egy ellenfél puntja után az 1-2 yard helyett egy okos húzással touchback-re lökték az ellenfél játékosát.

Meg szeretném említeni a sokat szidott (sok fumble) Ebront, aki egy szépen megrajzolt és tökéletesen végrehajtott játék során tudott TD-t futni. Ilyen szép játékokból szeretnénk többet, sokkal többet látni.

Akit szeretnék még kiemelni az „postás” Pat Freiremouth. Amit megkapott azt „kézbesítette” vagyis elkapás lett és sokszor FD. Őt mindenképpen sokkal többet kellene használni. Remekül blokkol is, de mint láttuk elkapásban is jó és képes extra yardokat is hozzátenni.

Meg kell említenem, hogy a meccs legvégén, a vendégek 1,5 perc alatt tudtak FG távig masírozni, ezt nem szabadna hagyni, úgy főleg nem, hogy odaát a csereirányító játszott.

A végeredmény újra Boswell lábán múlott, de P. Harwin III is zseniálisan puntolt egész este. Ezen a fronton tényleg élcsapat lettünk.

A jövő héten egy viszonylag bonyolult ellenfél következik a Bye. Igen bonyolult, mert picit kiengedhetnek a srácok, de nem szabad nagyon elengedni a gyeplőt. Reméljük a maródiak magukra találnak és a pár javítandó, nem is pár, dolgot az edzők a játékosok fejébe tudják verni.

 

 

 

 

 

Top