Hazai pályás szezonnyitó

A Chargerst látjuk vendégül

Vasárnap este 19:00 kezdettel a Steelers megkezdi a menetelését az Acrisure stadionban. Két idegenbeli mérkőzés után 2-0-s mérleggel állunk és bár a Broncos elleni második félidei teljesítmény után sokan (jogosan) foghatták a fejüket, egyelőre nem nagyon lehet okunk a panaszra.
A héten nagy visszatérőre nem lehet számítani, így tehát Fields kezd ismét, akire nem sok rossz szavunk lehet eddig. Egyrészt kevés hibával játszott eddig, másrészt általában tud haladni is vele a csapat. Kockázatot nem nagyon kell vállalnia, de mindkét mérkőzésen volt kifejezetten szép dobása, sőt olyan is, amilyet Big Ben csúcsformája óta nem nagyon láthattunk arany-feketében. Igaz ez utóbbit sajnos mindkétszer elvették a játékvezetők. Előbb a Falcons ellen Pickens vélt szabálytalansága, utóbbit pedig Broderick Jones holdingja miatt. Persze az elmúlt évekhez hasonlóan, a pálya közepe szinte érintetlen Fields passzainál, de évek óta látjuk ezt a kockázatkerülő játékot és ezzel a védelemmel, ha nincs labdaeladás, nyerhetőek a mérkőzések.
Ilyen szintű irányító ellen azonban a Steelers még idén nem nézett szembe. Herbert a szigorúan vett top irányítók közé tartozik, bár játékuk elsősorban most még sem erre, hanem a futásokra összpontosul. Elsősorban ennek oka, hogy tapasztalatlan a WR állomány, ezzel szemben azonban J.K. Dobbins és Gus Edwards régi ismerősök a Baltimore backfieldjéről. Ehhez társul még 1-2 remek TE és egy olyan támadófal, ahol 3 nem érdemtelenül az első körben húzott falember van.
Ha korábban a Falcons kapcsán írtam, hogy két remek OT-vel küzdhet Watt és Highsmith, akkor ezt most ebben az esetben még meg is kell szorozni kettővel.

Slater hosszú ideje az egyik legjobb a ligában a posztján és az idei újonc Alt, a legjobb OT prospect volt idén. A minta nem nagy egyelőre, ráadásul a legutóbbi héten a teljesen eszköztelen Panthers volt az ellenfél, azért még Maxx Crosby is csak 4 siettetést tudott felmutatni ellenük. Persze olyan csapattal még nem játszottak, ahol a két szélről Watt vagy Highsmith szintű játékos jöjjön, középről pedig Heyward, Ogunjobi és Benton. Szóval úgy érzem, a párharc itt dőlhet el.
Annál is inkább, mert időközben Herbert is kérdéses besorolást kapott, vagyis az is lehet, hogy Easton Stick fogja a handoff-okat adni Dobbins-nak és Edwards-nak. Szerintem egyébként Herbert vállalni fogja a játékot, a bokát könnyebb ellátni, mint Fautanu térdét a másik oldalon. Ha egy nem annyira várt párharcot is kell mondanom, akkor Ladd McConkey, az újonc elkapó és Bishop, a mi újonc slot CB-nk párharcától tartok kissé.
Ami a labda másik oldalát illeti, az utolsó nap a remekül bemutatkozó Fautanu is összeszedett egy sérülést, ezért Seumalo mellett ő is kénytelen kihagyni a találkozót és nem túl jó jel, hogy a térdével vannak ezúttal gondok. Helyettese az előző mérkőzésen kissé összezavarodó Broderick Jones lesz, reméljük ezúttal korábbi önmagát hozza. Fields egyelőre természetesen kezd, ez a mérkőzés még biztosan az övé és bár sokat nem kérnek tőle, elégedettek is a teljesítményével.
A támadók között végre láthatjuk az idei 3. körös újoncunkat a Michigan egyetemről. Egy másik Wilson, akitől sokat várunk, reméljük nem érdemtelenül.

Összességében egy jó kis védelmi párharcot várok, rengeteg futójátékkal. A Steelers képes nyerni, de nagyon kell fogni a futást és kikapcsolni a Bosa jelentette veszélyt Broderick Jones-nak.

Top