Hazai pályán javíthatunk

A múlt heti Colts elleni fájó vereség után – mely rávilágított egy-két továbbra is gyenge, gyengébb pontra a csapaton belül – ezúttal a Sunday Night Football keretén belül a Dallas Cowboys-t látjuk vendégül az Accrisure Stadiumban.

A dallasiak 2-2-vel állnak jelenleg, vereségeket elkönyvelve a Saints és a Ravens ellen otthon, míg győzelmeket a szebb napokat jóval korábban látott Browns és Giants ellen, idegenben..

Mindez akár egy rossz ómen is lehetne számunkra. Számunkra, akik 3-1-es  mérleggel állunk idén, sokakat meglepve ezzel, bár a közvélemény a legutóbbi Colts elleni mérkőzés után kicsit döngethette a mellét, mondván ők megmondták (és várták) h Fields PIT-ben is leszerepel, stb stb.

Egyelőre azonban mi vezetjük az AFC Northot, ami reméljük sokáig így marad, azonban ezért tenni is kell a pályán.

A csapatok statisztikáit megnézve láthatjuk, hogy támadásban, főleg a passzjáték (Prescott előnye Fields-szel szemben) hatékonysága miatt a Dallas átlagol több yardot. A futójáték viszont a PIT felé húzza a mérleg nyelvét.

-

Ugyanakkor az is igaz, hogy hiába az NFL elsőséget jelentő 138 futási kísérlet eddig a szezonban, hatékonyságot (yard per carry-t) tekintve mindez csak a 26. helyre elég 3,7 yarddal.

Dallasi oldalon egyértelműen Prescott és Lamb az akikre hagyatkozhat McCarthy edző. Prescott eddig idén mind a négy meccsén legalább 220 yardot passzolt, a harmadik legtöbb passzal rendelkezik idén (1072) míg az ötödik legtöbb TD passzt adta (6). Lamb pedig idén is remek szezonban van, bárhol áll is fel a pályán. 316 yard elkapása van 20 elkapásból és 2 TD-je eddig.

A védelem oldalán azonban kicsit már problémásabb a vendég helyzet, ugyanis várhatóan sem DeMarcus Lawrence, sem Mich Parsons nem fog tudni pályára lépni sérülés miatt. Ez számunkra kifejezetten jó hír, habár mindig nagyobb fegyvertény a legjobbjaival felálló ellenféllel szemben diadalmaskodni, de a W így is úgy is ugyanannyit érhet mintha a másik oldalon egy All Star gárda jött volna össze.

A Steelers akkor nyerhet ha…

1.           Ha a támadófal dominálni tudja a LOS-t. Olybá tűnik ez kulcs lehet a számunkra, hiszen láttuk mi történik ha ez szemernyit sem megy (Colts ellen). Seumalo visszatér(het), ez mindenképp erősítés, még akkor is ha Daniels viszont kiesett a másik oldalról G posztról. A Cowboysnál az idei szezon nagyobb részében inkább gyengeségként jelentkezett a futás elleni védelem, bár legutóbb a Giants ellen mutattak pozitív jeleket. Najee Harris-re hárulhat a feladat, hogy végre kiemelkedőt nyújtson, ugyanis sem Warren sem Patterson nem tudja ebben segíteni ezúttal. Kíváncsiak lehetünk Shampklin hány labdaérintést jegyez majd, vagy Harris viszi hátán az RB feladatokat.

2.           Ha sikerül lelassítani Cedee Lamb-et. Valószínűleg Joey Porter Jr fogja követni, de sokkal inkább csapatmunkára lesz szükség, hogy elkerülhessük a nagy játékokat, a sikeres harmadik kísérleteket, stb. Lamb szinttű játékossal még nem nagyon találkoztunk idén..

3.           Ha Fields újra vigyáz a labdára. Hazai pálya, hazai közönség. Ez muszáj előnyt jelentsen az indianapolis-i kiruccanás után. Fields nem hibázhat, sem fumble sem INT formájában, sőt. Sőt, muszáj, hogy kihasználjuk a kicsit foghíjas dallasi védelem korlátait egy-egy nagy játék, sikeres play action formájában.

4.           Ha nem a ST csapatok döntik el a mérkőzést. Ebben ugyanis nekem olybá tűnik jobb a Dallas. Nálunk itt kiemelkedőt csak Boswell tud, míg náluk a kicker Aubrey az egyik legerősebb lábú rúgó a ligában, talán még nálunk is bevágná 60-ról. Anger a punter nagyon jó átlaggal bír, míg a visszahordó Turpin idén már csillogtatta képességeit.

Egy szó mint száz,

Sunday Nigth Football (hétfő hajnal 2.20h)

hazai pálya

az ellenfél amerika csapata.

HERE WE GO STEELERS!

Top