Győzelem és búcsú

Cleveland Browns @ PITTSBURGH STEELERS 14-28

Győzelemmel sikerült zárnunk utolsó mérkőzésünket az idei szezonban. Ez azt jelenti, hogy Tomlin 15 éves regnálása óta továbbra sincs negatív mérlegű szezonja, ami jelenleg abszolút csúcsnak tekinthető. A playoff részvétel sajnos nem jött össze, a Miami az utolsó pillanatokban egy mezőnygóllal (majd egy két pontossal még tovább növelve) verte meg a Jets-et, így ők jutottak be utolsóként az AFC oldalán, helyettünk.

A Steelersnek a rájátszás remények életben tartásáért egy dologra kellett figyelnie, ez pedig az volt, hogy a saját feladatát megoldja. Ebben nem is volt probléma, már az első percektől úgy tűnt, hogy más hőfokon pörög a két csapat, a Brownsnak csupán pár fellángolásra jutotta. Bár mindebből a második negyed második feléig csak halvány jeleket láthattunk. Az első vendég drive puntja után végigmentünk a pályán, azonban Najee Harris gólvonal szituációban hiába ugrott volna át a fal felett, a labdát gondosan kiütötték/ kifejelték a kezéből, fumble-t vétett, melyet a CLE szedett össze.

Ezt követően puntok váltották egymást, amíg nem a második negyed közepén Watson Njoku-t találta meg egy 10 yardos TD passzal, vezetett tehát a vendég csapat.

Ezen a ponton juthatott eszébe a mi csapatunknak, hogy pusztán a lelkesedés, és a nagyobb győzni akarás nem fog pontokat eredményezni, így hát nem volt más választásunk mintsem elkezdeni gyártani a pontokat. A félidőre 10-7-es vezetéssel mehettünk Pickens TD elkapásának, egy INT-nek és egy mezőnygólnak hála.

A második félidőben szinte ugyanez volt a sorminta (FG, TD, INT) csak a sorrend cserélődött fel, illetve az, hogy nekünk +1 TD összejött, biztosítva a győzelmet.

A második játékrészben szinte végig érezhető volt, hogy nem igazán foroghat veszélyben a győzelem.

Amikor kelett a védelem isodatette magát, és a támadók sem voltak rosszak, hoták amit kellett.

Akiket kiemelhetjük:

PICKETT: 13/29 - 195 yard - 1 TD - 0 INT
Nem volt kiemelkedő, tű pontosnak se lehet mondani. Hozta a kötelezőt, nem adta el a labdát, most nem volt szükség utolsó perces fordításra (pedig nagyon úgy állt a szeme)

NAJEE HARRIS: 23 futás kísérlet - 84 yard - 1 TD - 3,7-es átlag - 1 fumble :(
Nem volt kiemelkedő, de keményen futott, hozta az extra yardokat is.

GEORGE PICKENS: 3 elkapás - 72 yard - 1 TD
Szinte mindent elkap ami felé megy. Mai nap 6-ból 3-at, najó nem mindent (csak ami nehéz)

ALEX HIGHSMITH: Ezúttal 6 egyéni szerelés, 2,5 sack
Maximálisan profitál az ellenoldali TJ Wattunk, ez már tényleg nem "csak" Watt számlájára írható

CAMERON HEYWARD: 3 egyéni szerelés, 2 sack
Többnek tűnt az mint kettő. Három is lehetett volna könnyűszerrel ha a bírók ma nem zebrák...

Véget ért tehát az idényünk, playoff nélkül, ám újabb pozitív mérleggel (9-8) zártunk. A playoff azt hiszem idén nem is lehetett reális elvárás, pláne egy Bengals és Ravens csoportban, akik lássuk be, előrébb járnak nálunk a csapatépítésben. A szezon értékelését megejtjük egy kicsit későbbi időpontban, így komolyabb értékelésbe, egyéni véleménybe most nem is mennék bele.

Utolsó mérkőzésünkön győzelmet arattunk. :) Legyen elég most ennyi, örüljünk! :)

 

 

Top