Gyenge játék, de győzelem a Bears ellen

Zsinórban négy győzelem, de mégis olyan érzésem van, hogy magyarázkodni kell, a hétfő esti mérkőzés után.

Az NFL-ben a hétfő esti rangadók mindig kiemelt figyelmet kapnak, ezúttal sem volt ez másképp, amikor a color rush mezünkben fogadtuk az utóbbi időkben gyengélkedő Bears-t. Tomlin edző még nem győzte le soha a chicagói macikat, pedig három mérkőzést is vívott a két csapat az elmúlt 15 évben.

A lehető legjobban kezdődött a mérkőzés. Éles volt a védelem és az offense is. 14-0-ig valami csoda volt az egész. Ekkor azonban jött a feketeleves. A futásunkat megfogták, Ben pedig elkezdte a legrövidebb passzjátékot folytatni, amit csak lehetett. A támadófal borzalmas gyenge volt, a Bears védekezése pedig vérszemet kapott, ahogy Ben folyamatosan a LOS-t támadta a labdáival és hozta kilátástalan helyzetbe a támadókat.

A második félidőre a vendégek támadó egysége is feljavult. Illetve nagyban volt ez köszönhető a saját játékunknak is. A 4 emberes passzsiettetést megfogta a Bears, a hátsó zónák pedig azt hozták, amit megszoktunk. Amikor Arthur Maulet-et megláttam a legjobb WR, Allen Robinson mellett, már sejtettem, hogy itt baj lehet.

Végül a múlt héten agyrázkódást szenvedő, de ezúttal még jobb formában lévő rúgó, Boswell hozta a mérkőzést. Bár egy extra pont kimaradt, de előbb 54-ről, majd 52-ről is berúgott egy FG-t, ami önmagában is bravúr a Heinz Fielden. Természetesen sosem volt még olyan, hogy egy rúgó 2 50+-os FG-t értékesítsen, majd egy mérkőzést nyerőt is és közben labdát is szerezzen.

Boswell egyébként 80%-al rúgja hazai pályán az 50+-os kísérleteket. Az összes többi Steelers kicker 18,2%-al tudta.

Megvan TJ Watt 61. sackje is. Legutóbb az első 5 évében a bátyja tudott hasonlót. 


Elég szörnyen érzem magam a mérkőzés után, bár csak a W számít, de ehhez a Bears és a játékvezetők is kellettek. Rendhagyó módon, most álljon itt egy hozzászólásom, amivel összefoglalnám a mérkőzést:

“Előzetesen lehetett tudni egyébként, hogy ez nem lesz egy könnyű menet. Hiába a sok sérült a vendégeknél, hiába a múlt heti játék, mi képesek vagyunk egy borzalmas gyenge csapatot is felhozni, mivel a támadójátékunk teljesen egysíkú, a védekezésünk pedig csak attól függ, hogy Heyward és Watt milyen mérkőzést játszik.

Szerencsére a Bears ez utóbbira csak a 2. félidőben jött rá, hogy a TE játék korlátozás nélkül mehet ellenünk, hogy a felállásoknál rendszeresen mismatch-et adunk (vagy LB-WR vagy Maulet-WR no1 és hasonlóak), így aztán bár én semmi extrát nem láttam Fields-ben, de bárkiből tudunk 300 yardos QB-t csinálni, ha nincs valami egészen elképesztő meglepetés. De sajnos idén már sem Haden, sem Fitz nem képes extrára, Bush sehol, Highsmith-től még azért többet ne várjunk, a többiek pedig egyértelműen tucatjátékosok, akik bárhol lehetnének jó kiegészítő emberek.


Az tökéletesen igaz, hogy ez a meccs a Mekklód fumbliig kézben volt, de ez a gyenge Bearsnek és a borzalmas játékvezetésnek köszönhető. Utálom, ha így fújnak a zebrák, jobb lett volna ha szépen feljön hamar a Bears, mert akkor hamarabb rájön Ben, hogy focizni is kellene. Freiermuth egyszerűen elképesztő, nem értem, hogy miért nem lehet hamarabb bevonni a passzjátékba, nem értem, hogy miért kell a WR-eket folyamatosan trükkös játékokkal foglalkoztatni. Az egész Bears védelem felállt futás ellen, természetes, hogy a szélső futásokat is fogják majd, miközben pedig Claypool és Freiermuth is simán nyeri az 50-50-es helyzeteket.


Volt azért néhány jó teljesítmény: de az offensben csak Freiermuth, így pedig baromi nehéz. Az OL nagyon gyenge volt, Moore-t most azonnal leültetném és inkább nézem a másik gyenge Okorafort LT-ben, Bannert pedig RT-ben. De Turner is megmutatta hogy miért nem kapkodnak érte a csapatok.


Kicsit az az érzésem, hogy ez a védelem nem Butler miatt jó, hanem annak ellenére, hogy Butler az edzőjük. Bár tény, hogy amit a FO csinált a secondary-vel az offseason alatt, az is megérne egy seggberúgást.


Tegnap este láttam tehát néhány jó teljesítményt, -3-4 az egész csapatból- és néhány borzalmast. Nálunk gyengébb csak a Bears volt, a zebrák pedig még rosszabbak.”


Jövő héten a Lions ellen lehet javítani!

 

 

Top