Good by 2020 regular season

Elérkezett az alapszakasz utolsó találkozója. Immár hagyományosan a csoport riválisok találkoznak ilyenkor. Van olyan csoport ahol ezek a mérkőzések még a csoporton belüli erő sorrendet is komolyan meghatározzák, van ahol a rájátszásról is döntenek. Az AFC NORTH csapatai közül, mi a Steelers, már minden lényeges kérdést eldöntöttünk. Miénk a csoportgyőzelem és már hetekkel ezelőtt biztos volt az is, hogy mindenképpen érdekeltek leszünk a jövő héten induló rájátszás küzdelmekben. 

A mögöttünk lévő helyeken azonban a Ravens és a Browns, az aktuális ellenfelünk, még erősen a bejutásért kell hajtsanak és mindenképpen győzelemmel kell, hogy befejezzék az alapszakaszt. Csak abban az esetben juthatnak, persze sok sok variáció van és akár vereséggel is, de az nagyon rizikós, be a rájátszásba. Tehát a Browns ellenünk a lehető legjobb összeállításában szeretne kezdeni, azonban valahogy a North csapatok ellenünk mindig valami Covid drámába esnek a visszavágón. Így járt most a vendéglátó csapat is. 

Több játékosuk már a múlt héten is listás volt, ebből jó néhány már elérhető lesz ellenünk. Azonban a héten ismét felbukkant pár név akiknek minden bizonnyal ki kell hagyni a találkozót. 

A kimaradó játékosok azonban a Steelers oldalon lesznek fontosabb játékosok, de egyértelműen nem sérülés, hanem a már megszerzett pozíció tükrében a pihentetés lesz az ok. 

Tehát azt tudtuk, szinte azonnal, hogy Ben pihen és Mason Rudolph lesz a kezdő. Azóta kiderült, hogy Watt és Heyward a védelemből, illetve Pouncey sem fog gyepre lépni vasárnap este. 

A mai nap jött a hír, hogy Joe Haden Covid pozitiv tesztet produkált, így nemhogy a Browns ellen, de a PO első mérkőzésén sem játszhat. 

Hiányozni fog továbbá Boswell, ismét, és Edmunds. Mindketten sérülések miatt. 

Nézzük hát az ilyen felforgatott csapatnak mi lehet az a stratégia ami sikerre vezethet.

Rudolph-ból tavaly kaptunk elég ízelítőt. Láthattuk nem egyszer, hogy a karja bár erős, nagyon nem pontos, NFL szinten. A játékot a tavalyi évben nem tudta valami pontosan és hatékonyan olvasni. Természetesen azóta eltelt egy év, számtalan edzés és gyakorlás. Az is lehet egy teljesen megújult Rudolph fog kiszaladni aki olyan teljesítményt tesz le, hogy nem is akarunk mást látni a pályán többet, nyilván ez egy álom scenario és a megvalósulására még talán 1 számjegyű százalékos esély sincs. Marad tehát a sok sok futás. Az a sok sok futás amiben az elmúlt időszakban nagyon nagyon nem vagyunk hatékonyak. Vagyis olyan módon kellene nyernünk, mert lássuk be győzelemmel zárni a szezon sokkal jobb érzés, ahogy a szezon eleje, valójában lehet évek óta,  óta talán nem sikerült. Földön tartva a labdát és sokat futtatva azt. A levegőben biztosan lesz pár kísérlet és talán még jó passz is. Azonban én a magam részéről és talán a browns sem, számítok egy légiparádéra. A legszebb az lenne, ha Mason Rudolph és Fitchner nagyon megcáfolnának és egy komoly légiparádéval ellopnánk a showt. 

Az ellenfél támadó képezete szintén a futásra fog összpontosítani. A Cleveland alapból olyan módon van, támadó oldalon, felépítve, hogy a klasszikus AFC North footballt tudja játszani. Sok sok futás, óra kontroll alatt tartása, és erőből a labda lenyomása az ellenfél torkán. természetesen a levegőben is kapnak néha támogatást, de a mérkőzéseket nem légiharcokban nyerik. 

Ez a stratégia a Steelersnek nem igazán fog ízleni. A szezon elejéhez képest amikor a liga legjobbja volt a védelem a futás ellen, jelentősen meggyengült a LB sor, de a passz sietetés is gyengült a sérülések miatt. 

A győzelmi kényszer azonban a vendéglátók vállát nyomja majd, a Pittsburghi gárda csak és kizárólag arra kell figyeljen, hogy ne legyenek újabb sérülések. Az eredmény, bár bizonyos más meccsek alakulása függvényében, a kiemelés miatt bár fontos, de nem életbevágó. 

A vendéglátók is számos kezdő játékost lesznek kényszerűek nélkülözni, Ők nem pihentetnek. 

Covid listán szerepelnek és nem játszhatnak: Alex Mack, Malcolm Smith, Harrison Bryant, Denzel Ward, B.J. Goodson, Andrew Sendejo. 

Sérült és biztosan kihagyja a meccset: Nick Harris

A Covid miatt a lista csak a cikk megjelenésekor érvényes, amint lesznek új estek frissítjük. 

19:00-kor a hazai sugárzási joggal rendelkező Tv is adja a mérkőzést, vagy lehet követni stream-en is. 

Addig is pihenjük ki a szilveszter fáradalmait és készülődjünk méltón lezárni ezt a furcsa és különleges alapszakaszt.

Here We Go Steelers

Top