Frissek vagyunk, fiatalok megnézzük a sivatagot!

Csakúgy mint annó a Mézga család megnéztük, és ha már ott jártunk be is vettük. 

A védelemre továbbra sem igen vannak szavak. Amit hetek óta nyújtanak az ember feletti. TJ Watt, ha nem lesz legalább az év védőjátékosainak jelölti listáján, akkor az egész meg van bundázva.

Na de nézzük alaposabban mi is történt a 14-ik héten Arizonában. 

A mi stábunk legalább nem hagyott a repülőn csomagokat, így nyugodtan tudtak készülni a srácok (nem úgy mint a KC azóta sztem már állás nélküli felszerelés felelősei).

A két csapat egyértelműen úgy kezdett, hogy itt most a másikat megsemmisíti már az első playben. Ebből a mi védelmünk került ki kvázi győztesen. First down-t sem engedve zavarták le a védőink a hazaiak támadóit. Ezután a Steelers támadói 8 perc és 51 yard után előnyhöz is juttaták a csapatot egy szép Field góllal. Idén már nem az a kérdés, hogy kell-e remegni amikor Boswell odaáll, hanem hogy mennyire tér el a labda a kapu közepétől. És ez hihetetlen magabiztosságot tud adni a teljes csapatnak. 

Ami ez után jött maga a varázslat volt. A D természetesen ismét 1:28-at a pályán tartózkodva (meleg van és különben sem akartak sokat fáradni) átengedte a teret a hazaiak punterének. Aki egy remekbe szabott puntot küldött Jonhson kezei közé (szerintem megfogadta, hogy soha többet) és azután szépen megszemlélte amint a fiatal elkapó mindenkit levágtázva egy gyönyörű return TD-t szerez. Mindössze 85 yardot szaladt a pályán és szerezte meg Antonio Brown 2015-ben szerzett 75 yardos hasonló visszahordása óta az első ilyen módon szerzett special team TD-t. 

Mivel azt gondolom mindenki látta nem megyek végig minden playen, idáig szerttem volna eljutni, itt 10-0 volt a kijelzőn a Steelersnek. Innentől beült a csapat a kormányhoz és szépen végig koordinálta a találkozót. 

Lássuk a stat táblát:

Persze keiemelnék még néhány klaszis teljesítményt. 

Joe Haden 2 INT-et szerzett és emellett volt még 4 szerelése is. 

Dupre 4-1 szerelés és 1 TFL szerelés mellett még egy zsákot is behúzott. A mérkőzés egészében Murray arcában lihegett hűséges társával, mentorával, testvérével TJ Wattal. Akire már nem igen vannak szavak. Most "csak" 1 INT sikerült, bár a véleményem szerint a playek közel felében folyamatosan holdingokkal akadályozták, hogy odaérjen az ellen irányítójához, Ezáltal a sack most nem sikerül. Azonban, abban biztos vagyok, hogy az újjonc Arizona irányító az éjszaka ahányszor felébred mindig a gyorsvonatot látja maga felé jönni akinek nem a jóságos Thomas, hanem TJ Watt arca van. Folyamatosan kergette űzte a hazaiak vezérét. 

Mindössze 70 yardot engedtek futni a védelem játékosai, ezzel komoly kontroll alatt tartották az ellenfelet.

Összesen ugyebár 5 sack sikerült, de emellett volt 9 LoS mögötti szerelés, ezzel negatív yardra kényszerítve az vendéglátókat. Lassan lassan eljutunk oda, hogy minden Steelers szurkoló elismerően nyilatkozik a védelemről és amikor Ők kerülnek pályára, "nyugodtan" döl hátra, mert úgyis megoldják. Nem volt olyan régen ez az érzés, bár néha úgy érezzük hosszú évszázadok teltek el a Steel Curtain 2.0 óta. Jó ez az egység még nem az, de nagyon jó úton haladnak, hogy hasonlóan domináns csapatrésszé válljanak. 

A kacsák V alakban repülnek észak felé. Duck ismét megmutatta, hogy egy újonc draftolatlan szabadügynök mire is jó. Igen mérkőzést nyerni, győzelemre vezetni a csapatot. Ha nem tudnám, hogy újonc srácról beszélünk az érett és türelmes játékát látva megesküdnék, hogy egy öreg veterán. 19 passzából 16 volt jó. 1 TD és 0 INT mellé. 152 yardot sikerült így a levegőben haladni. Mellé még 140 egység a földön is felkerült a Steelers O oldalának a neve mellé. 117.54-es QB ratinget hozott össsze Hodges az este folyamán. 

Kiváló estét zártunk tehát és megmutatta a gárda, hogy egy gyengébbnek vélt csapat ellen a nyugati parton tudunk olyan erős játékot bemutatni, amely elég a győzelemhez. Hány ilyen előre be nem kalkulált vereség volt az utóbbi években, amikor imádkoztunk, hogy csak gyenge csapattal ne kelljen játszani. 

A jövő héten egy újabb megoldandó feladat az AFC-ben jelenleg még előttünk álló Buffalo Bills gárdáját kell majd igába hajtani. Ez sokkal nagyobb dió lesz mint volt most az Arizona legyőzése. 

Ne feledjük a PO álmok még élnek és ha tovább akarjuk éltetni őket akkor jövő vasárnap is győzni KELL. 

Végezetül, Tomlinnak továbbra sincs negatív szezonja a vezetőedzői pályafutása alatt. 

 

 

 

Top