Felkészülés 2020-ra

A fizetési sapka

Véget ért számunkra a 2019-es idény érdemi része, így itt az idő, hogy gyors előretekintést tegyünk, hogy is áll a csapat a 2020-as cap helyzettel. Spoiler alert: nem túl jól!

Jelenleg 46 játékosnak van 2020-ra érvényes szerződése, és bár Tuzas Skipper új szerződésének pontos számait még nem tudjuk, ha minimálbéresekkel töltjük fel a csapatot, akkor is csak olyan 1,5 millió szabad helyünk lesz.

Fontosabb lejáró szerződésű játékosaink:

- Bud Dupree (16M/év)

- Javon Hargrave (14M/év)

- B.J. Finney

- Nick Vannett

- Mike Hilton

- Matt Feiler

Kezdjük a lefontosabb pozícióval:

Ben Roethlisberger esetében jövőre 33.500.000-t viszünk magunkkal. Érdekes kérdés a megéri vagy sem, de már tavaly a hosszabbítás során is azt hittem Big Ben ügynöke engedni fog az igényekből, aztán mégse így lett. Egy kis átalakítás beleférne mindkét félnek.

Az OL jöhet ezek után, ahonnan DeCastro és Pouncey fizetése lehet érdekes restruktúrálási szempontból. Előbbinél olyan 5, utóbbinál max 4 millióval lehet odébb írni a számokat.

Ramon Foster pénzéből konkrétan 4 millió maradna meg, egy esetleges cut után, de esetében egy átlagos vagy átlagosnál jobb LG-ről beszélünk, így talán még egy 5-6. körös csere is elképzelhető, megspórolva a kb 5,5 milliós fizetését. Viszont ha Foster megy, mindenképp hosszabbítani kell egy tisztességes összegért Finney-vel. (Esetleg még szóba jöhet, hogy Feiler bekerül LG-be és Okorafor vagy Zach Banner lesz az új RT.

WR poszton sok dolgunk nincs...viszont utolsó évébe lép JuJu és ugyanez igaz RB oldalon, csak ott ugyebár Conner utolsó évét kezdi újonc szerződéséből.

TE poszton ismét van mozgástér. McDonald teljesítménye és egészségi állapota miatt egyszerűen nincs értelme, hogy kitöltse a szerződését. Cut esetén 5 millió körül nyerünk, amit még úgy is meglépnék, ha nem maradna senki a poszton. Természetesen valakit hozni kell, mert csak a draftra nem hagyatkozhatunk.

Ez kb olyan 25 millió USD „spórolás”, de ugye új TE, OG szerződés csökkenti ezt az összeget.

Lássuk a védelem számait:

Az DL-ből most Hargrave kiesik. Látható fentebb, hogy nagyjából milyen szerződés lenne reális számára és bár nagyon szeretném, ha maradna, még jelentős diszkont esetén is 30 milliónál többet keresne a DL 3 kezdő embere. Ez lényegében kizárt. Ezen még az sem változtatna, ha Heyward szerződését meghosszabbítanánk idén. Neki átlag 10 milliós fizetése van, ami rendkívül kedvező a csapatra nézve. Bár egy esetleges hosszabbítással az idei 14,9 milliós cap hitjét jó lenne kicsit csökkenteni. 

Így az erőforrások Dupree megtartására koncentrálódnak majd, aki Watt-al és a két kezdő elit DL emberrel továbbra is erős nyomást fejthetnek ki az ellenfelek irányítóira. Bár csendben jegyzem meg, Dupree egy igazán jó évet mutatott, így nem lenne teljes bizodalmam egy 3-4 éves 14-16 millió dolláros fizetéshez. Ugyanakkor egy diszkont árat tartalmazó szerződés, vagy egy franchise tag biztosan megérné.

Ha már Dupree, az eddigi helyettese Chickillo ideje minden bizonnyal lejárt nálunk. 6,1 körül foglalna helyet a cap-ből, ez a teljes fizetés 3%-a. Ehhez képest alig volt pályán és nem mutatott olyat, ami miatt Skipperben olcsón nem bízhatnánk jobban. Ezzel az erősen borítékolható cut-tal  5 milliót tud megtakarítani a csapat.

A front 7 közepén is van egy túlfizetett játékosunk. Bush első idényében remekül kezdett, igazi tacklegyáros volt, bár persze ezek minőségében még van hová fejlődni. Mellette Vince Williams helye biztos (ott esetleg strukturálással egy 1,5 milliós helyet lehetne csinálni). Viszont Mark Barron már igazából tavaly sem tűnt jó húzásnak, idén pedig kivágásával 5.250.000 szabadítható fel.

A secondary nagyjából rendben van, nyilván Edmunds még fog kapni esélyt, bármennyire is problémás volt a játéka. Az egyetlen kérdőjel a kiváló slot CB Mike Hilton, akit szerintem nem tudunk megfizetni rendesen, így majd Sutton kaphat sokkal több lehetőséget jövőre.

Akitől viszont még meg kell szabadulni, az Jordan Berry. A teljesítménye alapján mindenképp mennie kellene, ráadásul 1.800.000-t spórolhatunk a kivágásával.

Chickillo, McDonald, Barron, Berry cuttal és Pouncey, Ben átalakítással könnyedén 25 milliós cap space lehet.(Fosterben is biztos vagyok, de az ő megtakarítása Finney miatt ugye bizonytalan).

2020-ban 6 pickünk van (2.4.4.5.6.7.körök), így sok pénzre itt nem lesz szükség (még ha Bell kapcsán egy 3. körös kompenzációs pick érkezik is).

Top