""Ez legyen hát búcsúd!

, dörgött ajkam, "menj, madár, vagy ördög, Menj, ahol vár vad vihar rád és plútói mély határ!"

Igen a minden évben duplán várt Ravens elleni összecsapást próbáltam felvezetni Edgar Allan Poe Holló című versének 2 sorával. 

Lássuk hát milyen csemegében lesz részünk vasárnap. 


Amerikában a Halloween nem is lehetne tökéletesebb rémálomba burkolva mint egy Steelers-Ravens összecsapásba. Igaz manapság a football sem az már mint James Harrison, Hines Ward vagy Troy Polamalu idejében. Az ellenfélnél sem Ray Lewis vagy Ed Reed riogat. Az összecsapás akkor is az igazi focit hozhatja el. Kőkemény AFC North összecsapásra számíthatunk. 

Beton védelmek és kreatív jól működőd támadósorok összecsapása lesz vasárnap Baltimore-ban. A végeredmény évek óta megjósolhatatlan. 

Anyák zárjátok el lányaitokat, mert kezdődik a vasárnapi rémálom. 

A Steelers védelme szinte minden olyan mutatóban ami a támadófalak és a LoS környékének dominálását írja le a liga legjobbja. Futásban mérkőzésenként 68,8 yardot tudnak a földön haladni ellenünk. Ellenben ilyen kreatív futó és passzoló irányítóval mint L. Jackson idén még nem találkoztunk. A levegő az más tészta, sajnos a nyomás nélkül, ha van ideje egy közepes vagy annál picit jobb irányítónak az is a sec-et szét tudja szedni. Sokszor mint a fejetlen csirkék rohangálnak hátul a safetyk és a cornerek. Vannak néha biztató játékok, de aztán hamar a földre tesznek minket. A kulcs tehát a LoS dominálása lehet vasárnap is. A vendéglátók vezérét idén már 15 alkalommal vitték földre, ilyen erős D line pedig még nem tette őket próbára. Abban bízhatunk tehát, hogy a D fal közepe TJ Wattal és a másik oldalról Dupreevel kiegészülve komoly terrorban tarja majd Jacksont és ezzel, hogy a zsebben tartják az egyik fő fegyverét a futást veszik ki a kezéből. 10 TD mellé 2 alkalommal adta el a labdát a fiatal irányító. A passzolt yardjai a liga közepére helyezik. 1136 levegőben elért yardja nem túl acélos 6 mérkőzés alatt. A pontossága azonban nagyon hasonló  Benhez így nem egy teljesen fogalmatlan srácról beszélünk. Az elmúlt években az volt a kérdés a futások mellé megtanul-e pontosan passzolni. Megtanult és ezzel egy picit egyensúlyba tette a mérleget. Az idén elért közel 1000 yard a földön azt jelzi, hogy a héten is a futás limitálása lesz a legnagyobb falat. Mint ahogyan a múlt héten. Henry talán azóta is magába roskadva ül és nézi a felvételeket, hogy hogyan lehetséges, hogy ennyire limitálták. A recept tehát megvan. Alkalmazni kell. 


A támadó szekciónk egészen pofás sőt mondhatnám, hogy kiváló, de láttuk képesek vagyunk a szinte teljes leolvadásra. Ez az a mérkőzés lesz ahol az elején "Bassz fel egy napszemüveget, rúgd ki a gázt padlóig, rúgd ki a kurva anyját, hajoljon a lemez, a kompresszorod úgyis jobban szív, mint bármelyik csajod.” - “Üvegtigris” Nagyjából ilyen stílusban kell végig tolni a mérkőzést. Bennek nem kell Hero mód. A futás lehet az a kulcs amivel le tudjuk győzni a haza csapatot. 100 yard felett engednek átlagban meccsenként. Conner jó formában van. Helyettesei is egészen jól szállnak be 1-1 cserére. Kiváló módszer az idő és a játék kézben tartására. persze nem lehet csak földön haladni, de az elkapó szekciónk egészséges, így komoly gondot okozhatnak a Ravens hátsó alakzatának. 

A támadó oldalon a Steelresnél igazán komoly hiányzó nem lesz. 

A Ravens védelmében a CB Jimmy Smith kérdéses besorolást kapott, nyilván megtesznek mindent, hogy játékra alkalmas legyen a kiváló Corner. Szüksége is lenne a Ravens védelemnek a hátsó alakzatban rá. 

Tehát a kulcs a teljes meccsen a futás lesz. Meg kell állítanunk a sokat és eredményesen futó Baltimore-i irányítót. Ezzel szemben nekünk sokat és eredményesen kell futni, hogy az esetleg megszerzett vezetést biztosan kézben tudjuk tartani. 

Lássuk hát mi sül ki a liga két él csapatának, a legutóbbi Power Rankingokban top 5 (sok helyen top 3) volt mindkét csapat, a párharcából. Az biztosnak mondható a félidőben, hogy aki ma nyer az szinte fél lábbal a PO-ban van már, hiszen a csoportunk jelenleg annyira erős, hogy akár 3 együttes is oda érhet innen a végére. 

Természetesen a Score Sport Barban újra összegyűlnek azok akik nem szeretnék otthon egyedül nézni a találkozót. Ha van kedved menj le bátran bárki becsatlakozhat. 

Top