Észak csapatai I.

Az oldal szerkesztés alatt, a tartalmak folyamatos feltöltés alatt. Azonban nem szeretnénk ha bármiről is lemaradnátok, így adnánk egy kis kitekintőt a csoport többi tagjára. Megnézzük, hogy szerepelt a hétvégén az AFC North, avagy a szárnyaló hollók, elhasaló barnák, és majdnem nyerő tigrisek.

Cincinnati Bengals @ Seattle Seahawks 20:21

A Bengals a Steelers második heti ellenfeléhez látogatott a nyitó fordulóban. Új edzővel vágtak neki a mérkőzésnek, Zac Taylor a Rams irányító edzői posztját adta fel a Cincinnati kispadjáért. Érdekesség az új edzői stábbal kapcsolatban, hogy a DEF line edzője nem mást mint Nick Eason, aki 07-től 2010-ig a mi játékosunk volt. A legnagyobb hiányzó egyértelműen AJ Green volt a mérkőzésről a vendég oldalon. A két csapat szoros, változatos mérkőzésén végül a Seattle tudott győzedelmeskedni egy ponttal. Egy két érdekes Bengals játékos stat:
Andy Dalton - 38/51, 418 yard, 2 TD, 2 fumble
John Ross - 7 elkapás, 158 yard, 2 TD

*A tigrisek három labdát is eladtak (2 fumble Dalton, 1 fumble Erickson)
*A Cincinnati 14 futásból mindössze 34 yardra volt képes
*John Ross 2018-ban 13 mérkőzésen összesen 210 yardra volt képes. Ezt a mérföldkövet majdnem elérte 1 mérkőzés alatt 2019-ben.
*A Bengals 429 total yardja a Seahawks ellen a legtöbb 1984 óta szezonnyitó mérkőzésen



Baltimore Ravens @ Miami Dolphins 59:10

A forduló talán legkiegyensúlyozotlanabb mérkőzését sikerült játszania a Ravensnek és a Dolphinsnak. A most tankoló, vagy nem tankoló miamii csapat már az első negyedben 21 pontos hátrányban volt, a félidőben pedig konkrétan 42:10 volt az állás. Az egyik oldal ellenálhatatlan játékot mutatott be, kérdés, mennyire akart ennek keresztbe tenni a hazai alakulat.. Lamar Jackson, a Ravens futó QB-ja annyira felhúzhatta magát a tavalyi wild card meccsen történteken, ahol is kifütyülték a harmadik negyedig összekapart körülbelül 20 passzolt yardja miatt, hogy egy offszezon alatt megtanult dobni. Szinte minden összejött neki, hátrafelé galoppozásból is dobott TD-t, és hasonlók. A mérkőzés a sok pont miatt lehetett csak érdekes. Érdekesebb statisztikák:
Lamar Jackson - 17/20, 324 yard, 5 TD (3 futás, 6 yard)
Mark Ingram - 14 futás, 107 yard, 2 TD
Marquise Brown - 4 elkapás, 147 yard, 2 TD
Mark Andrews - 8 elkapás, 108 yard, TD
Earl Thomas, Marlon Humphrey 1-1 INT

*2018-ban szintén nagy arányú győzelemmel kezdett a Ravens, akkor még Flacco vezérletével (Buffalo 47-3)
*Lamar Jackson 5 TD passza holtversenyben a legtöbb egy Ravens irányítótól egy mérkőzésen (Flacco)
*Marquise "Hollywood" Brown - aki egyébként ugye Antonio Brown unokatestvére - mindkét elkapott TD-je 40+ yardos volt


Tennessee Titans @ Cleveland Browns 43:13

Az idén már minden fronton agyonhype-olt Browns a Titans csapatát fogadta az első fordulóban. Szinte minden clevelandi bandwagonra hirtelen felugró elkönyvelte a valószínűsíthetően önbizalomnövelő hazai sikert, kivéve a Tennessee játékosait, edzőit. Így fordulhatott elő, hogy az első Browns TD után mészárlást rendezett a vendég csapat. Mayfield ritka rosszul játszott, Beckham és Landry pedig nem tudták megmenti a gárdát.. Vereséggel kezdett tehát az "idei Super Bowl várományos", ennyire nyilván nem rosszak, ezt a következő fordulókban biztosan láthatjuk is.
Mayfield - 25/38 285 yard, 1 TD, 3 INT
Nick Chubb - 17 futás, 77 yard
Beckham - 7 elkapás, 71 yard
Garrett - 4 szerelés, 2 sack

*A Browns 30 pontos veresége a legtöbb Mayfield karrierjében, mind NFL, mind egyetemi szinten
*A Browns az első drive-jából TD-t csinált. Rég láttak ilyet a városban, a legutolsó ilyen alkalom 1995-ben volt, amikor a Belichik, Testaverde vezette Browns a New Englanddel játszott
*A Cleveland mindössze 10%-os rátával oldotta meg a harmadik kísérleteket a mérkőzésen (a Steelers egyébként gyenge, NE-ben nyújtott teljesítménye 25% volt)

 

 

 

 

 

Top