Elsőre nem rossz

Egy új éra kezdődött Pittsburgh-ben Matt "predictable" Canada távozásával. Egy olyan éra aminek hullámai egészen Cincinnati-ig elértek.

Történt ugyanis, hogy az immáron Eddie Faulkner RB coach és Mike Sullivan QB coach fémjelezte offensive duó vezetésével "megtáltosodott" az eddig (évek óta csak) szenvedő támadóegység. Najó a megtáltosodott kicsit erős kifejezés, de sokatmondóak azok a tények miszerint több mint 400 yardot (jól olvassátok) ért el a csapat, hogy Freiermuth vagy éppen Kenny Pickett az egyik legjobb mérkőzését játszotta rövid pályafutásuk alatt, na meg persze nem mellesleg megnyertük a mérkőzést.

Na de nézzük, hogy is jutottunk ide. 

Persze két unalmas punttal indult a mérkőzés, de utána egy ígéretes támadósorozat végén, mikor is úgy tűnt megszerezhetjük a 7 pontos vezetést, Jaylen Warren fumble-t vétett, melyet sajnos a hazai alakulat gyűjtött össze, és hordták is vissza egy darabon. Így az egyébként ezen kívül nagyjából eseménytelen első negyed pont nélkül zárult.

A második negyed gyors ütésváltással (FG vendég és TD hazai oldalon) kezdődött, majd puntokkal folytatódott. Félidőben tehát szigorúan az eredményt figyelve 7-3 volt az állás a Bengalsnak.

A harmadik játékrészben aztán jobban magunkra találtunk a hatékonyságot illetően. Tristan Thompson az első Cincinnati drive végét egy INT-vel sikeresen lezárta, majd a mi drive-unk végén Najee Harris jutott be az endzone-ba TD-t érően. 10-7 PIT

Innentől kezdve mezőnygólok tarkították az ütközetet, 2 pittsburgh-i részről, egy szépítő pedig a Cincinnati oldalán. 

A végeredmény 16-10 PIT

Ami a játék képét illeti. Összességében látszott, hogy ennél sokkal többre a Bengals nem képes csere QB-val. Pontosan azt játszották és úgy ahogy azt a mi védelmünk engedte. Szokásos módon a második félidőben keményedett fel a D, így a Bengals sem tudott nagyon előrehaladni, illetve csak annyit, hogy mezőnygól távolságon kívül maradjanak, így szinte mindig punttolni kényszerültek. 

A hazaiak futójátéka egyáltalán nem volt faktor a mérkőzésen, 11 kísérletből mindössze 25 yardot szereztek. Mondhatnánk úgy is, hogy a Steelers futás elleni védelme ma nagyon rendben volt, szinte mindegyik futás elhalt 1-2 yardon.

Na de ami az igazi izgalmakat tartogatta, az a Canada nélküli offense volt. Nos, elsőre jelesre is vizsgázhatott volna az egység, ha mondjuk több pontot sikerül szerezni, de.. Az én meglátásom szerint több pont és jó játék is benne maradt a játékosokban. Példul a Warren fumble-nél, vagy Johnson visszafújt TD-jénél, vagy egy pár rosszul sikerült Pickett passz miatt.

A számok alapján sima mérkőzés volt, végre, 58 mérkőzés után sikerült 400 yard fölé jutni (421 PIT - 222 CIN), az eredmény azonban nem ezt mutatta, talán az előbb is említett tényezők miatt.

Ettől függetlenül a futás újfent rendben volt, Najee 99 yarddal zárt és 1 TD-vel. Ezúttal Warren-nek volt gyengébb mérkőzése, de szerintem kiegyezünk abban ha egyik héten egyikük, másik héten másikuk kerül 100 yard közvetlen közelébe vagy éppen fölé. A legtöbb esetben a falban is működött a koncepció, nyilván máshogy nem igazán sikerülhetett volna. Szóval örömteli, hogy az új O edződuó megtartotta azt ami jól működött az utóbbi hetekben, és

és úgy tűnik hozzányúlt a passzjátékhoz. Pickett "karrier napot" tartott yardokban, 33/24-el zárt - 278 yarddal.

Látszott, hogy komfortosabban érzi magát ezekkel a playekkel, bár hozzáteszem volt pár mellészálló labdája is, ami csak az ő pontatlansága miatt nem ért célt. A visszatérő, és immáron formába is lendülő Freiermuth nagy segítségére volt, aki szintén karrier napot tartott 9 elkapással és 120 yarddal.

Johnson és Pickett, de még Robinson is jónak tűnt, bár Pickett-et és Johnson-t egyes szituációkban jegelni kellene, a hozzáállásuk nem igazán top tier ha értitek mire gondolok.

Nyilván ebben a happy enddel végződő rövid tündérmesében (Canada távozása, új O edződuó - majd sikeres bemutatkozás, 400+ yard és győzelem) nagy segítségünkre volt az első ellenfél, aki történetesen kezdő/ sztár QB nélkül volt kénytelen kiállni.

A puding próbája jelen esetben nem az evés, azzal jól laktunk, hanem sokkal inkább az, hogy ezt hétről hétre tudjuk produkálni. Akkor is amikor majd harmadik, vagy ötödik alkalomra már sok-sok támadó playt látva esetleg tudnak is készülni ellenünk/ belőlünk az ellenfelek. A kezdés mindenesetre nem volt rossz. Jövő héten folyt köv a 2-10-es mérleggel stabilan álló Cardinals ellen hazai pályán. 

Top